TMC

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
soryy, res nisem bil pozorn, so tud meni danes ponudli to opcijo, je pa res, da smo z gnjavljenjem dosegli vsaj določen premik v tej smeri ,al ne?
Če plačaš, pač pričakuješ, da bo delovalo!

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
Jaz mam na mojem 2360 GTM26 in so mi za 25-ko ponudli zamenjavo, mislim pa sodelavčevo 36 tud zamenjat za 35!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Sedaj sem pa obupal nad Garmin Europe,pošlješ jim slike od GTM25 ki dela in GTM36 ki ne dela pa dobiš tak odgovor:

Citat:
Thank you for contacting Garmin Europe.

I have now spoken to distributor in Slovenia regarding this issue. It
would seem that the issue is due to the traffic provider rather than the
cable itself. The distributor in Slovenia is investigating the issue
directly with the traffic provider.

Če bi bilo z traffic provider potem tudi GTM25 in GTM35 ne bi smeli delat,pa delata kot moreta.
Garmin Šenčur ti reče,da bo napaka odpravljena v novem FW in da so to že javili,a v tem mailu kaj takega niti z besedo omenjenega,prav tako ko je včeraj en uporabnik klical v Šenčur niso imeli blage veze o tem problemu.

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
Meni je včeraj zjutraj rekel, da je par minut pred mojim klicem bil obveščen o napaki pri sprejemu signala z prej omenjenima sprejemnikoma, da bo preveril in naj čez par minut nazaj pokličem. Klical sem zopet malo pred drugo, pa je rekel, da je kontaktiral Madjareke in da ugotavljajo kaj je narobe, kdaj bo začelo delat bomo pa tak sami vidli!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ni mi jasno zakaj bo kontaktiral Madžare,če je pa povezava za TMC med Traffnav UK in RadioSI
sprasujem se.gif

Več o tem si lahko prečitaš na Promet

p.s.
Prometne informacije na GTM25 in GTM35 delujejo normalno (že dva dni) problem je samo z GTM26 in GTM36.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Potem smo pa dobesedno v R..I.
Iz izkušenj uporabnikov iGO,kjer na vsako vprašanje Madžarom za TMC dobijo že vnaprej zgeneriran odgovor
bonk.gif

Vsaj to vemo,da če narediš downgrade FW začne TMC normalno delovati z GTM36 in GTM26.
Na nuviju 3490 dela TMC z GTM36 perfektno z FW3.60,ob priliki bom probal še ostale FW,da vidimo pri katerem je nehalo delovat.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Nekaj bi rad razčistil. Če je na tvoji ruti dogodek, ali je potrebno pritisniti izogni se, ali to nuvi naredi sam, če imaš nastavljeno izogibanje prometa.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če imaš samodejno nastavljanje izogibanje prometu se bo nuvi samodejno izognil poti na kateri je zastoj in ne rabiš nič stiskat.
Če pa imaš pod izogibanji pobrisano kljukico pred promet potem pa ti bo ponudil obvoz in boš moral ročno stisnit na gumb za izogibanje,ki se ti bo pojavil na zaslonu.

p.s.
Po defaultu je pod izogibanji možnost Promet omogočena.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Na 750 moraš pritisniti sam (trikotnik desno spodaj in potem še eno tipko) tudi, če imaš odkljukano izogibanje prometu.

Nazadnje urejeno:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
192
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Če imaš samodejno nastavljanje izogibanje prometu se bo nuvi samodejno izognil poti na kateri je zastoj in ne rabiš nič stiskat.
Če pa imaš pod izogibanji pobrisano kljukico pred promet potem pa ti bo ponudil obvoz in boš moral ročno stisnit na gumb za izogibanje,ki se ti bo pojavil na zaslonu.

p.s.
Po defaultu je pod izogibanji možnost Promet omogočena.

Lani sem imel na 3790 vklopljeno to fukcijo, da se izogiba prometu... v Avstriji sem si naredil ruto iz mesta A v mesto B. Namesto dveh ur sem se vozil 3. Garmin je izračunal ruto po vseh vaških cestah, namesto da bi me vodil po avtocesti, kjer ni bilo prav nobenih zastojev.
Mislim da ta funkcija izogibanje prometu pomeni izogibanje bolj prometnih cest, kot so AC, ne pa zastojem. Zato imam od takrat naprej vedno izklopljeno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj tudi sami imam to funkcijo izklopljeno le ko sem testiral,ker sem vedel da je zastoj sem jo vklopil in začuda me je peljal mimo zastoja.
Morem ob priliki ko bo GTM36 deloval probat z 1300 z GTM25 in 3490 z GTM36 it po poti kjer bom vedel da je zastoj in bom imel na enem funkcijo omogočeno na drugem pa onemogočeno in bom videl kakšen bo rezultat.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
192
63
Se mi zdi, da so ta izogibanja poglavje zase, TMC pa skrbi za zastoje.
Po moje te je preusmerilo zaradi tega, ker si imel vklopljen TMC. Jaz sem imel takrat vklopljeno oboje, pa ni bilo nobenih zastojev, kljub temu pa mi je naredil ruto po neznanih poteh, kjer pa res ni bilo nobenega prometa.