TMC

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Tekoče informacije o zastojih preko TCM najbrž nikoli ne bodo aktualne. Se bo treba pač sprijazniti s tem, da sistem pri nas ni organiziran tako, kot bi moral biti.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pomoje bi se nas moralo več naenkrat oglasit in jim pisat,da naj malo bolj ažurirajo podatke.

p.s.
Kot zakleto,zopet ne najdem naslova kamor se piše za TMC,ima kdo naslov pri roki za Radio SI/TrafficNav?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Malo sem pobrskal...

"Vir za objavljene prometne informacije o cestah v Sloveniji je Prometno-informacijski center za državne ceste, vendar za njihov prenos v naprave in kvaliteto skrbi Radio SI in podjetje TrafficNav."

Torej problem je v Radiu SI, ki je drugače četrti radijski program nacionalke. Podatke torej črpajo s spletne strani Promet.si, ki se super osvežuje, na garmine pa potem ravno zaradi Radia SI ne prihaja do ažurnosti.

Kontakti Radia SI

Program:
Tel: 02 42 00 815
SMS: 041 507 202
radio.si(at)rtvslo.si

Prometna pisarna:
Tel: 080 80 15

Redakcija:
Tel: 02 429 91 20
e-Mail: radio.si(at)rtvslo.si

Marketing:
Tel: 02 429 92 79
GSM: 031 523 678

Poštni naslov:
Radio Si
Ilichova 33
2000 Maribor
Slovenija

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
ne-ne-1.gif

Radio SI samo daje medij za prenos podatkov - za podatke je pa odgovorno podjetje TrafficNav.

Baszd meg õket magyar rokkant!

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Prejle sem se malo peljal od LJ do CE preko Trojan po stari cesti. 3490 je TCM signal izgubil kar nekajkrat (antena je od 3790), na območju Trojan pa je sploh javil, da 5 minut ne sprejema signala. Zanimiva pa se mi je zdela informacija o policijski aktivnosti. S klikom na podrobnosti mi je napisalo kontrola hitrosti. (modra ikona Info). Ne vem, ali gre za stacionarne radarje-kamere ali kaj drugega. Vozil sem pa brez načrtovane rute in brez POI točk.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:Pomoje bi se nas moralo več naenkrat oglasit in jim pisat,da naj malo bolj ažurirajo podatke..........
Kako so nas potrošnike "zdresirali"! Spet moramo končni uporabniki (beri kupci, plačniki) reševati in popravljati nek produkt.
Za to zadevo bi moral po moje reševati in skrbeti prodajalec navigacijske naprave. On ima v bistvu največ od TMC dodatka na napravi: naprave s TMC so dražje ali se pa vsaj bolje prodajajo.
Ni malo uporabnikov (hitra dostava na daljših relacijah), ki ima navigacijo samo ali predvsem zaradi TMCja.

Nazadnje urejeno:

mboy1

Zelenc'
19. apr 2012
22
0
1
Pozdravljeni,

morda kdo ve kako rešiti težavo s TMC (oz, kar samim nuvijem, izgleda, da je problem kar na njemu). Namreč, ko preverjam razmere na cestah in posamezne dogodke znotraj njih se mi je začelo dogajat, da nuvi, ko pogledam določen dogodek bolj podrobno, kar naenkrat ugasne in se po nekaj sekundah sam spet prižge s celotnim redosledom vklopa od loga naprej. Mislim, da sploh ni nekega pravila, kdaj "mrkne", temveč gre po mojem za čisto časovno naključje. Za morebitno pomoč se zahvaljujem že vnaprej. Še to, naprava je modif. 34xx

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Samo pri TMC ti ga izklopi ali pri normalni uporabi tudi?
Probaj naredit soft reset,kjer ti ničesar ne izbriše,10 sekund drži tipko za vklop,ko je nuvi vklopljen in boš naredil soft reset.
Potem pa še 10 sekund drži tipko za vklop,ko ga boš vklapljal.

mboy1

Zelenc'
19. apr 2012
22
0
1
Popotnik, hvala ti za nasvet Naredil sem soft reset tako kot si mi svetoval in tako na hitro bi lahko rekel, zgleda, da je zadeva rešena, a ga bom moral vendarle sprobati na malo daljši čas.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Danes probaval anteno GTM36 na nuvi 3490 in po 30Km vožnje ni našlo informacij.
Ob vožnji nazaj sem priklopil GTM25 in je dogodke našel v 10 sekundah.
Torej rešitvi sta samo dve,ali antene GTM26 zamenjat za GTM25 in GTM36 zamenjat za GTM35 ali pa počakat,da Garmin izda popravek.
Tisti ki nima časa čakat na popravek mu priporočam,da v Šenčuru zamenja anteno.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Antena GTM36 tudi na nuvi 3790T ne deluje.
Si mogoče kaj preveril, ali z GTM25 ves čas sprejema zelen signal (mislim na črtice)?
Ker meni je kar nekajkrat za kakšne pol minute ali minuto izgubilo signal.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem imel odprto na pogledu kjer prikazuje črtice in je vsaj tistih 10 minut,ko je moja gledala bilo ves čas poln signal in ni vmes nič izgubil signala.
Sem pa že pisal za TMC za ažurnost in malo prej na Garmin UK in USA če mi lahko povedo kdaj bo popravek na voljo za 26 in 36.
Ko dobim informacije jih javim tukaj.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Meni je vsaj 3x, 4x v eni uri izgubilo signal, ampak informacije so bile še zmeraj prikazane (neko delo na cesti in policijska aktivnost). Edino na področju Trojan je bil toliko časa brez signala, da je javil, da že nekaj minut ne sprejema signala.
Upam, da ga ne moti to, da imam anteno speljano pod armaturko in lovi skozi plastiko. Ne vem pa, kako bi preveril, katero anteno sploh imam, ne da bi razdrl armaturo. (dobil sem jo zraven 3790T).

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Saj je meni tudi, ampak le z 3xxx serijo. Ko sem ga dal na 2xxx ali 1xxx, TMC ni delal. Sem ga menjal za GTM35, in je zdaj vse OK.