TMC

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Pa tudi to ne drži, imam 2455 in so mi anteno menjal z GTM25 pa v Avstriji in Mažarski dela pri nas pa ne.

Jim zagnjavim ko pridem domov.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če so ti menjali se zna zgodit,da sploh ni vnešena naročnina za Slovenijo ali pa da je tisti stari ključ,ki je nekaterim delal probleme dokler ga niso ponovno zgenerirali.
Meni na 13xx dela GTM25 brez kakršnihkoli problemov.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To pomeni,da si boš moral zgenerirat kode sam za države v katerih boš potreboval TMC informacije.
Če tega ne znaš naredit mi pošlji na ZS tvoj ID antene in ti bom naredil
wink-1.gif

p.s.
Če nimaš not naročnin pomeni da si do sedaj sprejemal po drugih državah brezplačne.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Zanimivo
Jaz sem tudi zamenjal sprejemnik v Šenčurju in so bile v njemu vse naročnine že vnešene .

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Hvala popotnik.Slovenija deluje.Yupiii.
Do prvega zastoja, potem, pa piz... materno i TMC-ju v sloveniji.
evil.gif
Točno tako. Sej meni tudi kaže neke ovire, zapore pa še kakšno zadevo tam kjer ne grem. Ko pa stojiš v zastoju in gledaš tisto zeleno ikono, ki pravi da ni prometa na tvoji poti si pa tudi misliš svoje...
10.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Včeraj smo imeli Ižanko zaprto zaradi nesreče balona od 8-ih zjutraj pa do popoldneva, pa ni bilo ne duha ne sluha o zapori ali vsaj dogodku na TMC. Po radiu so pa pridno javljali cel dan.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Klasika v Sloveniji. Informacije niti pod razno niso aktualne za dogodke, ki se zgodijo ko si na poti.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Od kot TMC (mišljeno kot neka služba, organizacija ali karkoli) dobi podatke o zastojih in podobno? Klub voznik vozniku je transparentna zadeva v organizaciji Radia Slo. Kaj pa TMC, dobi podatke od DARSa? Pred časom mi je eden, ki dela v upravi DARSa rekel, da oni nimajo nič s tem (ni nujno, da o tem kaj ve , dela druge stvari!) Ali tam vozeči ali bolje napisano stoječi vozniki kličejo nekaj, kam?
Ali kdo ve točno kako je s tem?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če se ne motim TMC deluje v Sloveniji preko RDS in ponavadi so frekvence od RadioSI,kdo pa še danes sploh to posluša in kliče tja.
Najboljše bi bilo da bi nekako združili podatke od AMZS in sem pozabil neka prometna stran,kjer imajo zelo ažurne podatke in bi to potem pošiljali na GTM,takrat bi bili podatki bolje osveženi,ne pa da gledaš na avtocesti na tablo kjer ti piše 9km zastoj ,preko TMC pa ne duha ne sluha o kakšnem zastoju.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ja, toja DARSova stran, definitivno najažurnejša. Ampak podatki se vedno ne pokrivajo. Vsak konec tedna preko poletja sta bili cesti levo (mejni prehod Zavrč) in desno (mejni prehod Rogatec) od ceste "konec avtoceste" mejni pregod Gruškovje označeni na TMC kot zaprti, in kolona po "glavni" cesti. Na DARSovi strani pa je bila označena samo kolona na glavni. Cesti o katerima pišem sta bili dejansko odprti in polni tistih turistov brez navigacije oni z navigacijo so pa čakali v koloni!

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Tole naj bi bila najbolj ažurna spletna stran za promet v SLO. http://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx

Od tu bi morali jemati informacije za TMC!

Ko spremljaš promet na omenjeni strani so ažurni z novicami.Ravno tako je tudi če jih pokličeč na telefonsko številko 015188518 .Operater je dobro obveščen o tekočih zastojih in stanju na cestah.Sam imam dobre izkušnje z njimi.