TMC

perokl

Zelenc'
15. jun 2009
4
0
1
Maribor
Meni pa ta TMC že nekaj dni ne deluje, pa ne vem zakaj. Pred enim mesecem sem kupil 2595 LT in je TMC deloval odlično, v par sekundah je imel informacije. Pred tremi dnevi sem ga ponovno hotel uporabit, pa pravi da ne najde nobenega ponudnika. Sem dal na ročno iskanje pa je iskal 3 ure in ni nič našel (med stanjem in med vožnjo tudi ne). Nato sem priklopil na starega nuvija 205, pa ta tudi ni nič našel, nato še na sosedovega 2300, ki tudi ni nič našel. Potem sem mislil, da je z sprejemnikom (GTM26) kaj narobe in sem si šel v trgovino sposodit novega(so imeli samo GTM36) in po 20 min tudi s tem ni bilo sprejema TMC ne na 205 in ne na 2595. Se komu sanja kaj bi tole lahko bilo?

perokl

Zelenc'
15. jun 2009
4
0
1
Maribor
Sem probal v Mariboru na vec mestih, pa v Hocah, kot pravim je se pred dvema tednoma na istem mestu delovalo, tudi brez priklopljene antene(tisti tanki kabel). Res mi ni jasno,kaj bi bilo lahko narobe.

perokl

Zelenc'
15. jun 2009
4
0
1
Maribor
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@perokl

Očitno si imel probleme z TMC zaradi FW-ja.
Na voljo je nov FW 7.0 ,ki odpravi težave z TMC.
Naloži ga in javi,če ti sedaj deluje normalno.

S FW 7.0 problema s sprejemom nisem uspel resiti, bodo to morali zgleda res resiti na servisu.
Mi pa sedaj prikazuje radarje
aplauz.gif
, ki sem jih vnesel kot POI, med voznjo in v 2/3D pogledu. Prej jih sploh ni prikazal na mapi, samo opozoril je na njih med voznjo, ko sem se priblizeval. Bom sporocil, kako bom resil problem s TMC.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Priklopi nuvija v avtu na TMC anteno in pojdi na pogled zemljevida na prvi strani zraven tipke Kam

stisni na polje kjer ti prikazuje hitrost

Drži prst 10 sekund v sredini števca da prideš v skriti meni

idi pod Developer info in poišči GTM FM Table in stisni Reset.

Pojdi v nastavitve,kjer imaš ikono za promet in daj iskanje ponudnikov in naj ti izbriše prejšnje

pojdi pod iskanje postaj in bi ti moralo najti informacije in se ti pojavit zelena ikona

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
nuvi 1490t sem nadgradil na zadnjo verzijo im je problem v TMC kot je že opisal en uporabnik ...ne najde nič
Zraven postavljen 2595 lmt z tmc in najde takoj...

perokl

Zelenc'
15. jun 2009
4
0
1
Maribor
Sem probal, izbrisal GTM FM tabelo, ponudnike in dal na iskanje. Med iskanjem je pokazal 3 postaje (88.5 , 96.9 in 102.8) vendar se ni ustavil, pa informacij tudi ni. Sem se potem enkrat pogledal v GTM FM in je imel te tri postaje shranjene. Aja, pa zeleno ikono imam vedno ko priklopim sprejemnik, ce je to vazno?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.081
5.653
113
zelena je zmeram ker nima rute ( ki bi potencialno šla čez kak zastoj)....al se motim....?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Nüvi 750, TMC dela ves čas OK. Na ekranu med vodenjem sicer ni okrogle ikone (zelena za OK, siva za "nesprejem") ampak, ko se približa "težavi" se desno spodaj pojavi trikotnik z ustreznim simbolom. Opažam pa, da so podatki o težavah zadnje čase čudi. Ob vklopu, ko se TMC sinhranizira se še vedno pojavi podatek, da je cesta proti Zavrču zaprta (plaz pod gradom Borl). Ta cesta je že več kot teden dni odprta. Je možno, da so ostali kaki stari podatki na napravi. Zastoje na bližnji (po zemljevidu) avtocesti proti hrvaški pa dokaj realno prikazuje.
Lahko kdo pogleda kakšen podatek ima za to cesto Ptuj (v bistvu Stojnci) Zavrč.
hvala

EDIT: Glavno sem pozabil napisati: Če čas, cca 10 do 15 min pa ta podatek o zaprti cesti izgine in se ob naslednjem vklopu naprave spet pojavi?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Katero karto imaš vklopljeno ko ti javi ta plaz AR ali CN?
Če se ne motim je enkrat @Matko opazil neke težave z TMC.
Tisti ki imate težavo z TMC probajte preklopit na drugo karto,izklopite in vklopite nuvija in poglejte če bo CN deloval.
Zelena ikona je če je ruta narejena ali pa ne le izogibal se ne bo če ni narejene rute.

p.s.
@Jodlar imaš tiskarskega škrata v datumu ( 21.7.2102 )

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@Jodlar imaš tiskarskega škrata v datumu ( 21.7.2102 )
Hvala za opozorilo!
Prikaz TMC-je je enak ne glede na aktivno karto (CNUE ali AR, nikoli nista obe istočasno)
Ta model (765) ikone za delovnje ali nedelovanje (okrogla zelena ali siva) sploh nima. Drugače pa mislim da je je pri tej cesti napaka na strani ponudnika. Tako kot je sedaj označeno cesta ni bila zaprta nikoli (bistveno manj glede na možnost obvoza). Je pa sedej v bližini zaprta druga cesta pa sploh na TMC ni "označeno".
Za to cesto za mejni prehod Zavrč je malo nerodno, da je označena kot "closed", ker je alernativa za East-evropejce (ki pa imajo praktično vsi takšne in drugačne navigacije), ki se izogibajo plačilu vinjete in se sedaj tudi ti gužvajo na zadjni neplačljivi km avtoceste Maribor HR-meja.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Mogoče je pa narejeno ravno zaradi tega,da ne bi silili na majnše mejne prehode.
Bom probal najti naslov kam se more pisat v primeru težav z TMC,da preverimo,če imajo oni slučajno kako napako v bazi.
Je pa čudno,da na enih modelih nuvi deluje brez problema na drugih pa zafrkava.
Meni na 1300 deluje odlično in najde takoj ponudnika na 1390 pa zafrkava.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Drugače TMC na tej napravi (750) dela OK, hitro (v man kot 1min) najde ponudnika in pokaže opozorila (preverjeno Slovenija, Italija, Nemčija). Ta isti TMC sprejemnik (avto nosilec s TMC anteno) mi je odlično služil z nüvijem 765 po Italiji (InfoBlue). Celo predvideni časi zastojev so bili neverjetno točni. Edino pri prehodu meje je ikona (765 jo ima) hitro posivela in pozelenela čez cca 30km ali okoli 20minut.in nazaj enako.