TMC

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zraven nuvi 3790 pride GTM 35 in ga nisem menjal, ko sem predelal v 34xx. Torej imam anteno GTM 35 in kot se zgoraj na sliki vidi ponudi obvoz tudi na podatek 1.min.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Zraven nuvi 3790 pride GTM 35 in ga nisem menjal, ko sem predelal v 34xx. Torej imam anteno GTM 35 in kot se zgoraj na sliki vidi ponudi obvoz tudi na podatek 1.min.

Tu ni govora o problemu "ene minute" (ki je mimogrede problem Radio SI). Bistevno večja težava je, da očitno izgleda kot, da kombinacija 765 + GTM21 pri uporabi CNEU dogodka sploh ne "umesti" kot oviro na pot (čeprav je med dogodki).
In da imamo "srečneži" s 765 + GTM21 precej manj dogodkov - kot da jih naprava enostavno ne prepozna.

@Matko - kateri TMC sprejemnik imaš ti na 765tki?

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
meni na 765T zadnji teden deluje ok. Sedaj sem imele mislim da že 5 dogotkov na ruti in so bili korektni????

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Za info.....nuvi760 downgradean iz fw5.30 na fw4.60.........se peljem po Lj obvoznici.......brez rute......in mi javi ikono za promet ko se peljem po delu ki ga obnavljajo...

Če se ne spomnim je nekdo spraševal če dela na Cn2013.10......uglavnm dela tudi če nimaš rute...

Mislim da to bolj sem paše kot pa v CN2013.10 temo
sprasujem se.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A je kakšna posebna fora, da mi Garmin ne najde signala za TMC? Imam nastavljeno, da avtomatično najde signal, ampak išče in nikoli nič. Naročnino imam za Radio SI se mi zdi.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Preveri,če imaš res vneseno kodo za trafnav
stisni naj poišče ponudnike vendar obdrži staro listo
na koncu pa daj iši in bi ti moralo najti frekvenco,drugače boš pa videl pod dogodki,če ti je našel signal.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Fora je, da ko grem na Subscriptions, mi najde Radio SI/TrafficNav (si) - lifetime Subscription. Tukaj ne morem nic, razen dodat novega. Na current provider pa imam samo Auto - searching in to je to. Nobenega seznama.

A moram prej kej na garmin.com naredit?

hvala

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
To sem tudi pomislil, ker sem iz posavja, ampak tudi v Novem mestu je bilo isto. Celo pot po avtocesti, sem imel vkljuceno in ni nic naslo. Ce ima kaj veze, mi radio si, cist normalno lovi na radiu.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nič neobičajnega. Meni tudi včasih ne najde po nekaj minut ali celo kako uro, čeprav se peljem po avtocesti. Lahko se zgodi, da stojiš na kakšnem počivališču in ti bo takoj našlo informacije, drugič boš stal na istem počivališču, ti pa ne bo našlo ali posodobilo informacije kar nekaj časa ali pa sploh ne.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
GTM 26

OK, razumem, da lahko traja za traffic info, ampak meni sploh signala ne najde. Sem mislil, da je signal dobi takoj, info pa ko je na voljo. Sedaj imam ves cas prikljuceno in vsakic ko se vozim, spremljam, ce bo kaj.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Preveri,če imaš na nuviju v mapi .System Trafficprovider.xml,če ga nimaš zaženi webupdater,da ti ga naloži.
V meniju za promet imaš dva gumba:

Auto = Iskanje frekvenc

Searching = iskanje ponudnikov

To,da ti nič ne najde misliš na to,da ti sploh ne pokaže zelene ikone?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
aja, se to. Ce izberem tist gumb s tremi crticami na levi, ko mi isce, mi odpre Search Providers in tam je prazno.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Nič neobičajnega. . Lahko se zgodi, da stojiš na kakšnem počivališču in ti bo takoj našlo informacije, drugič boš stal na istem počivališču, ti pa ne bo našlo ali posodobilo informacije kar nekaj časa ali pa sploh ne.

Praviš, da to ni nič neobičajnega, da nimaš informacij celo uro. Če to uro stojiv v kakšnem zastoju proti Ljubljani, potem so take informacije res neuporabne in je bolje, da jih ni.

Sicer pa, na originalnem 3490 s TMC sprejemnikom 36 ali pa 35 je vse skupaj eno sr...e in si ne zasluži imena za prometne informacije.
Mogoče pa bomo kdaj dočakali, da bo TMC v Sloveniji delal. V Nemčiji, Avstriji in Italiji pa to kar deluje