TMC v Sloveniji part #2

I

Izbrisan uporabnik #488

Videl, čakamo še koga, ki bo za tomtom povedal.

Navon ni Navigon. Eno je mađarska, drugo so švabi.

Sicer pa smo lahko prebrali, da bomo dobili v Sloveniji še enega ponudnika tmc.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Kot izgleda, so na Radio SI kar natančni. A ti si mislil, da je zaprt v obe smeri?

ma ni poanta v tem ali je zaprt v obe ali eno smer - štos je v tem da je ZAPRT v ENO smer - in tega na TMCju NI (!!) - (in ne mi govort, da se preko prometnih sporočil javljajo samo POPOLNE zapore) in to na TMCju, ki ga oddaja RADIO SI (ki VE, da je predor zaprt samo v eno smer
tongue-1.gif
)

očitno še majo malo problemov - mogoče zaradi jezika - RADIO SI iz slovenščine v madžarščino (TraffNav) ti pa potem v bogvekaj
evil.gif

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Meni tudi danes, ko sem izbral pot mino Trojan , me pelje skozi tunel
confused-1.gif
ceprav je zaprt .
Mi je pa javil promet pri Domžalah in ponudil obvoz. Tako da zadeve se premikajo in mogoce bo to
postalo CELO uporabno.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
no jaz sem se pa zaradi današnjega ponovnega NE javljanja zaprtega tunela TROJANE odločil, da slovenskega TMCja ne bom več gledal, uporabljal - skratka BOJKOTIRAL
grims-1.gif

sam se bojim, da ta moja odločitev TraffNav in RADIO SI baš briga
crazy1.gif

bo pa ta odločitev dobro dela mojemu psihičnem zdravju
grin1.gif
(upam, vsaj)

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Ne vam kako to, da so izberali ravno radio.si. Jaz dobim najbolj sveže info na radio1, radio center ali val202.
smile-1.gif

Radio.si sem itak prvič poslušal sedaj, ko smo na tem forumu omenjali, kdo ima čez TMC. Pa se mi ni zdel nekaj posebnega radio.

Če že imajo to, naj se čimprej poboljšajo.
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
pa saj ne rabiš RADIO SI zaradi TMCja poslušat (pa tudi njihova prometna poročila nimajo veze s TMCjem (v zadnjih dneh večkrat dokazano
evil.gif
)

RADIO SI je le "dal" frekvenco za prenos TMC preko RDS signala - tak da se le vrni na radio 1, center ali VAL 202
grims-1.gif

jozek1982

Zelenc'
6. jan 2010
10
0
1
Moram reči da TMC v sloveniji deluje odlično, res pa je da nisem testiral, takrat ko je bil trojanski predor sicer zadev nisem testiral, in tudi malo manj sem testiral dokler ni bilo mape AR3.0.

No preden je prišla karta AR3.0, sem zadevo sicer testiral, ampak če sem imel vklopljeno mapo AR2.3 in izklopljeno CN2010.20, mi je sicer promet poiskalo ampak me ni speljalo mimo recimo zastoja. Če sem imel vklopljeno samo karto CN 2010.20, je zadeva delovala odlično in tudi pokazalo je promet na poti.

No zdaj ko je pa kaerta AR3.0 pa zadeva deluje res brezhibno in odlično, imam vklopljeno samo AR3.0 in mi pokaže promet na poti in res fajn deluje.

če pa bi kdo rad testiral in ugotovil če mu deluje pa lahko poskusi, še posebej če je v ljubljani, saj je namreč Peruzzijeva ulica zaprta, to pomeni da poiščeš na garminu Peruzzijeva 103 in si jo nastaviš kot končni cilj, potem pa počakaš da ti naloži vse prometne informacije in meni se je vedno pokazal levo zgoraj tisti rdeči simbolček da je zapora na cesti.

Bil sem pa tudi zadnjič presenečen, ko sem preveril čist tako za en odsek na avtocesti kjer mi je pisalo "počasen promet"

tak da mi slim da deluje zadeva odlično. aja če vas zanima katero napravo imam imam pa Garmina 675T.

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Jaz pa bi samo dodal da bi za tmc morala poskrbeti država in se samo potruditi za podpis pogodb in tudi plačilo. Tako pa smo še vedno na balkanu. Se peljem čez celo evropo in tmc deluje in me sploh ne zanimajo pogodbe..... ko pa pridem na balkan pa ništa od tmc. potem bi bili pa radi turistom prijazna država.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik dbest pravi:
Jaz pa bi samo dodal da bi za tmc morala poskrbeti država in se samo potruditi za podpis pogodb in tudi plačilo. Tako pa smo še vedno na balkanu. Se peljem čez celo evropo in tmc deluje in me sploh ne zanimajo pogodbe..... ko pa pridem na balkan pa ništa od tmc. potem bi bili pa radi turistom prijazna država.
Zakaj že bi morala država za to poskrbeti? To je komercialna storitev, nič drugega.
Država mora v najboljšem primeru poskrbeti za ustrezno infrastrukturo za izvajanje storitve, za to pa je preko Oddajnikov in zvez tudi poskrbljeno.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik dbest pravi:
Zakaj že bi morala država za to poskrbeti? To je komercialna storitev, nič drugega.
Država mora v najboljšem primeru poskrbeti za ustrezno infrastrukturo za izvajanje storitve, za to pa je preko Oddajnikov in zvez tudi poskrbljeno.

zmaga.gif

edino kar bi še jaz dodal - državno poslanstvo je tudi, da poskrbi, da je čimmanj TMC sporočil => da je zagotovljena pretočnost prometa na VSEH cestah

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
edino kar bi še jaz dodal - državno poslanstvo je tudi, da poskrbi, da je čimmanj TMC sporočil => da je zagotovljena pretočnost prometa na VSEH cestah

Zdaj ga pa že biksaš.
tongue-1.gif