Tlorisi hiš

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Ali je tu kak znalec, ki mi lahko svetuje kako zbirko načrtov (tlorisov) za enostanovanjkse hiše. Morda celo kako tozadevno knjigo, ki jo lahko prelistam.

Zadeva še ni aktualna ampak nabirem čim več idej, da se bom sploh vedel z arhitekti pogovarjati.

Dawid88

Pripravnik
3. jul 2015
82
17
8
www.spoliraj.me
Kot napisano, poglej najprej tipske načrte (ki jih je na netu ogromno).

Oz. najprej moraš vedeti ali želiš prtlično ali mansardno potem pa prečekiraš tlorise.

Z ženo sva šla potem z tipskim načrtom prtlične hiše k arhitektu in smo iz tega izhajali, res da smo 70% spremenili ampak da imaš osnovno v kakšnem stilu želiš.

Pa obilo sreče pri iskanju dobrega arhitekta....

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Hvala za obe ideji, Dawid ali mi lahko pošljes link za tipske načrte, ki si jih gledaL, oziroma s katerimi kljucnimi besedami si iskal. Na netu se ne znajdem, ker sem nasel vecinoma ideje za 300 metrske ameriske paviljone.

V bistvu bi rad najprej prelistal “nore“ in „zanimive“ in „ful moderne“ načrte in s tem dobil ideje, potem pa ”downsizal” na tipske hiše… Ali pa je moj pristop napačen?

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.174
482
83

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.532
1.133
113
Midva sva štartala z Lumar idejami. 12 let tega.. Ugotovila kaj hočeva, zrisala sama nekaj 10 načrtov, dal v statično izdelano GD in gasa od 2014 do 2018.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
Zadeva še ni aktualna ampak nabirem čim več idej, da se bom sploh vedel z arhitekti pogovarjati.

Drugače pa midva nisva imela prav nič zrisanega. vsak je zase vedel kaj hoče, kaj bi rad, česa ne želi ipd... noben tloris nama ni bil obema všeč ali pa ni šel na parcelo ali se ni smelo tako narediti ali...

z vsak svojimi alinejami prišla do projektantke, potem je pa scumprala nekaj, kaj je obkljukalo praktično vse najine zahteve in želje. tako sva se midva pogovarjala npr

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Tudi jaz sem si sam zrisal hišo in pokazal arhitektki, kako naj naredi načrt. Ona naju je samo vprašala kakšne so zahteve in želje. No, čez en teden pride s popolnoma drugačno idejno zasnovo. Sem bil kar šokiran, ker ni bilo skoraj nič podobno moji ideji. Je vse lepo argumentirala in zdaj imam hišo, ki je 90% taka kot si je ona zamislila :) Vzemi dobrega arhitekta in mu zaupaj. Treba je znati gledati ven iz nekih okvirjev, kar pa sam ne zmoreš/ne znaš. Predlagam za občutek prostora in ideje obisk vzorčnih hiš na Dunaju in v Grazu. Vem da se cene v zadnjem času podivjale, ampak šparat pri načrtu se mi zdi najslabše pri celem projektu vrednem 200k€+.