Zopet so počitnice za nami. Že več let hodimo v Tkon, otok Pašman na Hrvaškem.
Pot nas je vodila iz Ljubljane do Novega Mesta in nato do mejnega prehoda Vinice, tam pa na avtocesto (čvor Bosiljevo1) in gas do odcepa Biograd na Moru, kjer smo se vkrcali na trajekt in po 15 minutah plovbe prispeli na cilj. Skupaj je okoli 370 km poti. Niti ni daleč.
Nameščeni smo bili v penzionu Muščet
http://www.muscet.com
kjer ima podjetni lastnik na razpolago 3 apartmaje in 5 sob. Apartmaji so dvosobni, sobe pa z kopalnico in balkonom. Večina jih gleda na morje (cca 20 m do morja), vse so pa klimatizirane in imajo satelitsko televizijo.
Samo mesto Tkon je bolj dolgočasno in je višek zabave večerni sprehod do kakšnega bifeja, slaščičarne, restavracije ...
Odlična destinacija za vse, ki si želijo spustiti možgane na pašo in lenariti v brezdelju.
Penzion ponuja popolno oskrbo. Sicer ni all incllusive, je pa bogat zajtrk:
- kava
- mleko
- čaj
sledi pladenj salame in sira
ostalo je pa samopostrežno ( hrenovke, kuhana jajca, pečena jajca, pašteta, razni namazi: med, maslo, marmelada, abc sir, zdenka sir, kosmiči, "kuglice" itd)
Kruha ne zmanjka.
Kosilo:
vedno juha (goveja, zelenjavna)
priloge (krompir, riž, testenine ...)
meso (piščančje, goveje, kraljevo (kralj živali)
solata
in sladica (sadje, sladoled, domač jabolčni zavitek, puding ...)
večerja je podobna kosilu (kuhana) samo da je brez juhe.
Vsake toliko časa spečejo tudi ribe (letos so bile orade) ali pa roštilj.
Točijo domačega Plavca, pivo, za dezinfekcijo pa slivovica.
Cene so zmerne. V full sezoni je cena med 32 do 35 evrov na dan za odraslo osebo pri polnem penzionu.
Plaža je idealna. Droben pesek, nato pa trda mivka. Res je potrebno kar stopiti, da prideš do vratu v vodo, a za posedanje v nizki vodi, s pivom v roki pa tudi ni lepšega kraja na svetu. Ježev ni.
Ima lasten tuš, sanitarije in hladilnik v prostoru, kamor je omejen dostop (samo za goste penziona)
V dopoldanskem času se cela plaža koplje v soncu, popoldne pa ostaja sončen samo pomol.
Zvečer lahko vso "kramo" (ležalnike - jih tudi sam izposoja), sončnike, blazine, plavutke, rokavčke pustimo v njegovem prostoru, ki ga zjutraj odklene, zvečer pa zaklene.
Kdor se rad sprehaja (baje je zdravo) se lahko odpravi na bližnji samostan Čokovec
ali pa se poda po peš poti na vrh otoka
in od tam opazuje sončni vzhod (baje je lepo). Na drugi strani otoka je pa že pot proti Kornatom, kdor pride s plovilom.
Mi smo bili s spolovilom. joke
Še nekaj slikc za vizualizacijo destinacije.
In ne nazadnje. Od letos ima tudi non stop on line dostop do neta preko svojega adsl routerja, za drugo leto pa obljublja, da bo vleklo tudi v apartmajih. Letos je samo v bližini routerja.
Penzion
Jedilnica
Plaža
Za otroke
Tkon
Ribarska noč
Luka
Zgodovina mesta
Domača proizvodnja
END
Pot nas je vodila iz Ljubljane do Novega Mesta in nato do mejnega prehoda Vinice, tam pa na avtocesto (čvor Bosiljevo1) in gas do odcepa Biograd na Moru, kjer smo se vkrcali na trajekt in po 15 minutah plovbe prispeli na cilj. Skupaj je okoli 370 km poti. Niti ni daleč.
Nameščeni smo bili v penzionu Muščet
http://www.muscet.com
kjer ima podjetni lastnik na razpolago 3 apartmaje in 5 sob. Apartmaji so dvosobni, sobe pa z kopalnico in balkonom. Večina jih gleda na morje (cca 20 m do morja), vse so pa klimatizirane in imajo satelitsko televizijo.
Samo mesto Tkon je bolj dolgočasno in je višek zabave večerni sprehod do kakšnega bifeja, slaščičarne, restavracije ...
Odlična destinacija za vse, ki si želijo spustiti možgane na pašo in lenariti v brezdelju.
Penzion ponuja popolno oskrbo. Sicer ni all incllusive, je pa bogat zajtrk:
- kava
- mleko
- čaj
sledi pladenj salame in sira
ostalo je pa samopostrežno ( hrenovke, kuhana jajca, pečena jajca, pašteta, razni namazi: med, maslo, marmelada, abc sir, zdenka sir, kosmiči, "kuglice" itd)
Kruha ne zmanjka.
Kosilo:
vedno juha (goveja, zelenjavna)
priloge (krompir, riž, testenine ...)
meso (piščančje, goveje, kraljevo (kralj živali)
solata
in sladica (sadje, sladoled, domač jabolčni zavitek, puding ...)
večerja je podobna kosilu (kuhana) samo da je brez juhe.
Vsake toliko časa spečejo tudi ribe (letos so bile orade) ali pa roštilj.
Točijo domačega Plavca, pivo, za dezinfekcijo pa slivovica.
Cene so zmerne. V full sezoni je cena med 32 do 35 evrov na dan za odraslo osebo pri polnem penzionu.
Plaža je idealna. Droben pesek, nato pa trda mivka. Res je potrebno kar stopiti, da prideš do vratu v vodo, a za posedanje v nizki vodi, s pivom v roki pa tudi ni lepšega kraja na svetu. Ježev ni.
Ima lasten tuš, sanitarije in hladilnik v prostoru, kamor je omejen dostop (samo za goste penziona)
V dopoldanskem času se cela plaža koplje v soncu, popoldne pa ostaja sončen samo pomol.
Zvečer lahko vso "kramo" (ležalnike - jih tudi sam izposoja), sončnike, blazine, plavutke, rokavčke pustimo v njegovem prostoru, ki ga zjutraj odklene, zvečer pa zaklene.
Kdor se rad sprehaja (baje je zdravo) se lahko odpravi na bližnji samostan Čokovec
ali pa se poda po peš poti na vrh otoka
in od tam opazuje sončni vzhod (baje je lepo). Na drugi strani otoka je pa že pot proti Kornatom, kdor pride s plovilom.
Mi smo bili s spolovilom. joke
Še nekaj slikc za vizualizacijo destinacije.
In ne nazadnje. Od letos ima tudi non stop on line dostop do neta preko svojega adsl routerja, za drugo leto pa obljublja, da bo vleklo tudi v apartmajih. Letos je samo v bližini routerja.
Penzion
Jedilnica
Plaža
Za otroke
Tkon
Ribarska noč
Luka
Zgodovina mesta
Domača proizvodnja
END