Tisti, ki znate risati

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Glavn, da zdej vem cel postopek risanja na majice
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja sej ubistvu ne veš! mi smo ti sam povedali do pol poti! tukaj je še priprava na tisk in samo tiskanje...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
to se sprinta na prosojno folijo na laserskem printerju! če ni prevelika..., če pa je, je pa en kup firm k delajo filme velikih formatov!

drugač pa, te ne razumem, zakaj bi dajal cut orange? a ti direktno iz corela režeš?

ne, ne režem direkt iz Corela. Reže se v roland versacamu. In program pač mora vedeti kje reže. Zato mu to pač poveš z cut orange barvo.

glede printa na folijo pa nikakor nimam dobrega mnenja. 100x raje rezanje in likanje.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Še vedno pa nimaš slike, ane? Pismo smo eni sami teoretiki, da pa bi kdo kaj naredu, to pa ne.

Sej ni tako hudo, mam jaz v krivuljah narejeno, zgleda pa takole:

Na shrani.si ne morem dati datotek kot so .ai in .eps, zato sem .ai shranil kot pdf:

Grafiku to ne bi smelo predstavljati težav. Kot vidiš, to slikco v pdfju lahko povečaš kolikor hočeš, pa bo še vedno lepa slika (no Adobe reader omogoča le do 6400%)
Pa da mi ne bo kdo zdaj dal svojo 40 let staro fotko, da naj jo povečam do onemoglosti.
smirk-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja mi smo za tiskarje zmer na folijo printal, če je bilo kaj manjšega...

sej kako pa to rezanje-likanje deluje? neki mi je en kolega govoru, pa ga nism najbl zastopu!

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
obstaja dvoslonja folija. Ena plast je barvna, druga plast pa je navadna lepilna folija, ki drži skupaj ti dve plasti. V rolandu se potem to folijo zreže tako, da mašina reže samo barvno folijo, lepilno folijo pa pusti. Ko je stvar zrezana se z pinceto pobere nepotrebne dele grafike stran in to je to. Potem samo še 15 sek na 185 stopinj in stvar je ocvrta. Aja pa rezat moraš zrcalno sliko, ker drugače je narobe obrnjeno
smile-1.gif

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Seveda pričakujemo fotko majčke na tebi.
wink-1.gif

Seveda, če mX nima nič proti
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja dej ne govor no! če imaš slab jpg v pdf, ti nič ne pomaga, ker bo še zmeri kockast ko boš povečal! to kar ti mislis velja za vektorske slike!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
in pol to lahko delaš le enobarvno, a ne? a pa je to kakšen poseben rezalnik, da je tok natančen da zreže le eno plast, al se naštima pritisk in to je to? ker mi imamo tud rezalnik, in bi jest tole rad probal!

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Pa si ti sploh odprl dotični pdf?

Zakaj bi pa dajal jpg v pdf, če sem pa jpg že priložil? Shranil sem krivulje. Baje tako grafični oblikovalci počnejo
wink-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
in pol to lahko delaš le enobarvno, a ne? a pa je to kakšen poseben rezalnik, da je tok natančen da zreže le eno plast, al se naštima pritisk in to je to? ker mi imamo tud rezalnik, in bi jest tole rad probal!

večino enobarvno ja, ampak se da kamot kombinirat različne barve. Pač v Corelu ločiš barve in potem vsako posebej režeš in likaš. Odvisno od velikosti in barv. Moje mnenje je, da dvobarvne se še splača rezat ostalo pa rajš drugačne tehnike.

Ponavad so to prav specialni rezalniki. Ker fora je, da za skoraj vsak material obstaja drugačen nož in drugačen pristisk. Drugače pa na rezalniku samo nastaviš pritisk in to je to. Kupi nekaj folije in se poigraj.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja narobe sm te razumel! sm mislu da katerikoli pdf lahko povečuješ pa to... nisem odprl tvojega. sorry

hooger:
ja bom to nabavil, kje se pa dobi to? kaj pa če bi printal gor, pa pol celo slikco nalikal na majico?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Seveda pričakujemo fotko majčke na tebi.
wink-1.gif

Seveda, če mX nima nič proti
wink-1.gif

Bom pokazala, ko bo narejena
cheer.gif

ampak ne na sebi, ker nočem, da pol ocenjujete velikost mojih jošk
hysterical-1.gif
potem maš ziher majhne...če bi imela konkretne, bi jih nam z veseljem pokazala
wink-1.gif