Tiskalnik za najstnika oz domačo rabo

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.904
6.162
113
Mi še kar printamo na Hp 6500W, ki je kot model izšel tam nekje leta 2008. Nihče ne ve točno koliko je star, ima pa nekaj čez 18100 strani in deluje na kartuše iz ebaya. Bo pri hiši dokler ne crkne. Enkrat sem že popravljal sistem, ki vleče papir. zobnik se je vrtel v prazno, nekaj sekundnega lepila pa že deluje par let od takrat. Naslednji bo pa verjetno kakšen z rezervoarjem.

• Všeč mi je
Reactions: kajn

kajn

Guru
5. okt 2007
3.421
2.400
113
Iskajoč brata
dokler dela, dont touch :)
Me je zadnjič šokiral zapis v stilu: Včeraj se je poslavila TV, 5 let smo jo imeli... Upam da naslednja tudi tako dolgo zdrži...
Moja je trenutno okol 12, 14 let stara... čudim se, da smo tako daleč prišli, da je 5 let dolga doba...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.602
6.831
113
Naš je vseskozi prižgan, tako da z zamišitvijo nimam težev. ;)
Meni Epson ekologija sama ugaša tiskalnik.

Tisti, ki se jim zamašijo šobe (printer na flaške). Daj pod šobo navadno papirnato kuhinjsko krpo in jo prepoji z destilirano vodo in pustiš čez noč. Potem poženeš čiščenje in bo v večini primerov rešeno.
Pri epsonu in brother so šobe v glavi, tako da je ne moreš kar tako prestavili/odstraniti/zamenjati.

HP in Canon imata odstranljive ?

damirj

Guru
9. maj 2012
6.162
2.889
113
Tisti, ki se jim zamašijo šobe (printer na flaške). Daj pod šobo navadno papirnato kuhinjsko krpo in jo prepoji z destilirano vodo in pustiš čez noč. Potem poženeš čiščenje in bo v večini primerov rešeno.
To deluje samo, dokler je zasušitev površinska. Če ga dlje časa ne uporabljaš, potem se lahko zasušijo kapilare v šobi in, čeprav redko, je takrat glava res fuč. Sicer pa imata oba sistema šob svoje pluse in minuse.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.423
6.064
113
Pri nas je to tretji inkjet pri hiši. Prvi je šel, ker je bil samo črno bel, drugi je šel, ker smo porabili set kartuš vsake tri mesece in vsakič so bile dražje, čeprav sem takrat vsakič prečesal cel eBay. Neoriginalnih, ki bi normalno delale tudi nisem uspel najti. Ekonomska totalka. Vrgel stran in kupil na flaške ter prej kot v enem letu se je "amortiziral" glede na kartuše, ki sem jih pri zadnji nabavi plačal okrog 50 €, ta tiskalnik pa je bil takrat 168 €. Pa še skener ima za prvo silo, ki ga prejšnji ni imel. Pa wifija tudi mislim, da stari ni imel.
Nikoli pa nisem na nobenem imel težav, da bi se črnilo zasušilo :).
Na koncu ne bo večen. Če prej ga vržeš stran, ko ne najdeš več driverjev, ki bi vse funkcije tiskalnika podpirali ...

luka51

Guru
16. avg 2007
15.557
6.874
113
To deluje samo, dokler je zasušitev površinska. Če ga dlje časa ne uporabljaš, potem se lahko zasušijo kapilare v šobi in, čeprav redko, je takrat glava res fuč. Sicer pa imata oba sistema šob svoje pluse in minuse.
Probaj in poročaj. Printalo je prazn list namesto teksta. Zjutraj je printalo skoraj brez napakak.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.162
2.889
113
Sem že. Epson sicer. Ni pomagalo ne z vodo, niti namenskim čistilom za inkjet barve. Razen če bi bil res nezahteven in bi bilo ok nekih 50% nesprintanih črt :)

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.780
1.116
113
Ytbnd, HP ima pri Smartank seriji odstranljive glave (ena za BK in ena za CMY), Canon se mi zdi da tudi.

Glede zasušenih šob je pa tako. Če imaš srečo, je dovolj samo za nekaj časa namočiti šobo. Če to ne pomaga, se potem ponavadi reši z injekcijo.