Tale Brother se mi pa zdi odličen za domačo rabo. Kako pa je glede zasušenja črnila, če dalj časa ne tiskaš?Glej samo Brother tiskalnike
![]()
Brother Tiskalnik DCP-T530DW InkBenefit Plus
Tiskanje obojestransko, Skeniranje, Kopiranje Uporablja Brother BTD100 črnila v stekleničkah Hitrost tiskanja A4 do 16/9 slik na minuto (črno-belo/barvno) Povezava WiFi, WiFi-Direct, USB 2.0, AirPrint, Mopria Samodejno obojestransko (dupleks) tiskanje Kaseta za do 150 listov 80g/m² spredaj za...www.biro.si
Jaz s tem tiskam stran na teden. Ja, ne več...Tale Brother se mi pa zdi odličen za domačo rabo. Kako pa je glede zasušenja črnila, če dalj časa ne tiskaš?
Hvala za informacije. Sem že naročil.Jaz s tem tiskam stran na teden. Ja, ne več...
Vse OK...
Če kdaj več (ja, tudi 50 strani), tak ni problema.
Če nič (se zgodi), pa po 14 dneh nekaj stiskam, pa je mir...
Tako kot pri vseh ink-jetih, zasuši se glava če res dolgo stoji ; in ker se glava ne da menjati kot pri navadnih ink-jetih, kjer je v sami kartuši, pomeni da si "zmagal".Tale Brother se mi pa zdi odličen za domačo rabo. Kako pa je glede zasušenja črnila, če dalj časa ne tiskaš?
This genuine Original Canon PG-545 Black Ink Cartridge contains 8ml of ink per cartridge, providing an approximate yield of 180 pages.
Brother ima samočistilni program, tako da te nevarnosti za zasušitev barve pri njem niTako kot pri vseh ink-jetih, zasuši se glava če res dolgo stoji ; in ker se glava ne da menjati kot pri navadnih ink-jetih, kjer je v sami kartuši, pomeni da si "zmagal".
Vsaj pri epsonu in brotherju je tako, za canon in hp ne vem.
Če stoji, ne vem 2 tedna, se zna samo delno zasušiti glava, kar pomeni, da bo eno ali več barv tiskal s slabšo kvaliteto (se vidi, če daš tiskati "test page sample").
Ti na flaške so po podatkih proizvajalca (sam imam epson eco tank) deklarirani za 20 ali 30 k izpisov (nekaj od tega), pri meni jih je v nekaj letih naredil manj kot 2k (par listov na teden).
Samo Svoj
Malo si poračunaj, koliko stane 1 liter barve, ki je v kartuši. Proizvajalci služijo na kartušah, ink-jet tiskalniki do 100 eur (raje 40-60 eur ) so najbolj prodajana roba in ko ga 1x imaš, kupuješ kartuše kot zmešan.
Prvi inkjet iz biro . si: https://www.biro.si/canon-2321c006aa-canon-pixma-ts305-2321c006aa-61a97a30e521e.html
kartuša : https://www.biro.si/crnilo-canon-pg...0-za-180-strani-8287b001aa-61a97a2fbe9e1.html
tu piše na ima 8 ml barve, cena 22.68 eur , za 1 L (1000 ml) je potem cena 2835 eur.
![]()
Canon PG545 - Original Canon PG545 Black Ink Cartridge - Ink Trader
Original Canon PG545 Black Ink Cartridge - Canon PG545 / CL546 / PG545XL / CL546XL Ink Cartridges - Best Price Canon PG545 Ink From Ink Traderwww.ink-trader.com
V bistvu mi je precej vseeno koliko stane liter barve tebe in koliko mene, ker jaz in verjetno OT ne porabi liter v 10 letih. In kot vso potrošno sranje tudi kartuše nabaviš preko e-bay ali aliexpress po polovični ceni. Bistvo je da je pri teh Canonih tiskalna glava v kartuši in ko neha delat zaradi potencialne zasušitve, pač zamenjaš kartušo in pičiš dalje.Samo Svoj
Malo si poračunaj, koliko stane 1 liter barve, ki je v kartuši. Proizvajalci služijo na kartušah, ink-jet tiskalniki do 100 eur (raje 40-60 eur ) so najbolj prodajana roba in ko ga 1x imaš, kupuješ kartuše kot zmešan.
Če je tiskalnik 1 mesec ugasnjen, kako dela samočistilni program (kar se bere kot PR izjava Muska) ?Brother ima samočistilni program, tako da te nevarnosti za zasušitev barve pri njem ni![]()
Ali kdo ugaša tiskalnik? Pa da ne zagovarjam... jaz mam narejen job, ki mi 2 na mesec natisne en print barvni vzorecČe je tiskalnik 1 mesec ugasnjen, kako dela samočistilni program (kar se bere kot PR izjava Muska) ?
Inkjet na flaške je nadgradnja inkjeta z kartušo in ciss sistemom za domače uporabnike.
In fizika deluje enako na Brother kot na Epson.
Naš je vseskozi prižgan, tako da z zamišitvijo nimam težev.Če je tiskalnik 1 mesec ugasnjen, kako dela samočistilni program (kar se bere kot PR izjava Muska) ?
Inkjet na flaške je nadgradnja inkjeta z kartušo in ciss sistemom za domače uporabnike.
In fizika deluje enako na Brother kot na Epson.