Tiskalnik za najstnika oz domačo rabo

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.185
537
113
46
dolenska
Nabavit morem en tiskalnik. Nobene hujše zahteve. Wifi in da so pocen kartuše. Barvni tiskalnik se razume. Do sedaj je bil en mali HP sam je wifi bolj ne delal kot delal.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.602
6.831
113
Nekaj na flaške:

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in kajn
5. avg 2011
1.094
221
63
Okolica Ormoža
Glej samo Brother tiskalnike:zmaga:
Tale Brother se mi pa zdi odličen za domačo rabo. Kako pa je glede zasušenja črnila, če dalj časa ne tiskaš?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.459
4.945
113
U ti mater, jaz drajsam na firmi Canone all in one na dve kartuši po 20 in 25€, delajo tudi nadomestne čisto OK. Printamo po 10 listov na dan max, včasih 50 v komadu pa pol meseca nič. Zasuši se ne, v najslabšem primeru zavržeš kartušo in daš novo, ker je vse v kartuši.
In še najboljše - tiskalniki so pod 100€.

Takega sem vzel pred dvemi tedni in je nadomestil enakega po 4 letih - no prejšnji model z enakimi funkcijami.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.602
6.831
113
Tale Brother se mi pa zdi odličen za domačo rabo. Kako pa je glede zasušenja črnila, če dalj časa ne tiskaš?
Tako kot pri vseh ink-jetih, zasuši se glava če res dolgo stoji ; in ker se glava ne da menjati kot pri navadnih ink-jetih, kjer je v sami kartuši, pomeni da si "zmagal".
Vsaj pri epsonu in brotherju je tako, za canon in hp ne vem.
Če stoji, ne vem 2 tedna, se zna samo delno zasušiti glava, kar pomeni, da bo eno ali več barv tiskal s slabšo kvaliteto (se vidi, če daš tiskati "test page sample").

Ti na flaške so po podatkih proizvajalca (sam imam epson eco tank) deklarirani za 20 ali 30 k izpisov (nekaj od tega), pri meni jih je v nekaj letih naredil manj kot 2k (par listov na teden).

Samo Svoj

Malo si poračunaj, koliko stane 1 liter barve, ki je v kartuši. Proizvajalci služijo na kartušah, ink-jet tiskalniki do 100 eur (raje 40-60 eur ) so najbolj prodajana roba in ko ga 1x imaš, kupuješ kartuše kot zmešan.

Prvi inkjet iz biro . si: https://www.biro.si/canon-2321c006aa-canon-pixma-ts305-2321c006aa-61a97a30e521e.html

kartuša : https://www.biro.si/crnilo-canon-pg...0-za-180-strani-8287b001aa-61a97a2fbe9e1.html

tu piše na ima 8 ml barve, cena 22.68 eur , za 1 L (1000 ml) je potem cena 2835 eur.
This genuine Original Canon PG-545 Black Ink Cartridge contains 8ml of ink per cartridge, providing an approximate yield of 180 pages.

22. jul 2007
15.015
2.569
113
125
Tako kot pri vseh ink-jetih, zasuši se glava če res dolgo stoji ; in ker se glava ne da menjati kot pri navadnih ink-jetih, kjer je v sami kartuši, pomeni da si "zmagal".
Vsaj pri epsonu in brotherju je tako, za canon in hp ne vem.
Če stoji, ne vem 2 tedna, se zna samo delno zasušiti glava, kar pomeni, da bo eno ali več barv tiskal s slabšo kvaliteto (se vidi, če daš tiskati "test page sample").

Ti na flaške so po podatkih proizvajalca (sam imam epson eco tank) deklarirani za 20 ali 30 k izpisov (nekaj od tega), pri meni jih je v nekaj letih naredil manj kot 2k (par listov na teden).

Samo Svoj

Malo si poračunaj, koliko stane 1 liter barve, ki je v kartuši. Proizvajalci služijo na kartušah, ink-jet tiskalniki do 100 eur (raje 40-60 eur ) so najbolj prodajana roba in ko ga 1x imaš, kupuješ kartuše kot zmešan.

Prvi inkjet iz biro . si: https://www.biro.si/canon-2321c006aa-canon-pixma-ts305-2321c006aa-61a97a30e521e.html

kartuša : https://www.biro.si/crnilo-canon-pg...0-za-180-strani-8287b001aa-61a97a2fbe9e1.html

tu piše na ima 8 ml barve, cena 22.68 eur , za 1 L (1000 ml) je potem cena 2835 eur.

Brother ima samočistilni program, tako da te nevarnosti za zasušitev barve pri njem ni ;)

kajn

Guru
5. okt 2007
3.421
2.400
113
Iskajoč brata
Jaz mam Epson eco tank, okol 2 leti... tiska se tudi po 2 tedna nič, lahko tudi več...
Zaenkrat sem ful zadovoljen... edina napaka je bila, da se je ena "cevka/dovod" zasušila... naredil 3 čistilne cikle, pa je začelo špilati nazaj...
Tiskamo malo za šolo, malo za službo in za domače ustvarjanje v paintu... še vedno sem na prvih flašah.
Glede na izračune, bom počasi šel v plus, v primerjavi z poceni tiskalniki in kartušami... pa prej nisem kupoval original kartuš.
Glavna zmaga: ko rabiš, dela... prej je pa vsako tretjo tiskanje ena kartuša težila, da je prazna, pa občasno fejk kartuša ni zaznalo,... pač cel čas nekaj
Cena epsona ranga 260€, svetoval tudi dvema kolegoma, ki sta tudi zadovoljna

Svak ima HP-ja na flaše, isto zadovoljen...

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.459
4.945
113
Samo Svoj
V bistvu mi je precej vseeno koliko stane liter barve tebe in koliko mene, ker jaz in verjetno OT ne porabi liter v 10 letih. In kot vso potrošno sranje tudi kartuše nabaviš preko e-bay ali aliexpress po polovični ceni. Bistvo je da je pri teh Canonih tiskalna glava v kartuši in ko neha delat zaradi potencialne zasušitve, pač zamenjaš kartušo in pičiš dalje.
Jaz sem napisal mojo izkušnjo in cenovno sem v 3 do 4 letih na istem kot tisti, ki date ob nabavi za tiskalnik 250 €

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.807
8.660
113
pri taščici
Imel ze vsaj ene 5 tiskalnikov, različnih firm, noben ni dočakal 5 let starosti.
Razen ta zadnji brother na flaške, ki ga imam ze ene 8 let in je v coroni pri dveh osnovnosolcih kar nekaj printal, zdaj pa res printa mogoce 50 strani na mesec.
Mislim da imam drugi al tretji set flask.
Res pa je da vcasih tiska iz tekefona kot bi risal z barvicami. Ena stran minuto ali vec. Razloga ne poznam

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.423
6.064
113
Imam enega prvih epsonov na flaške (L355). Kupil leta 2015. Kako leto nazaj je izjavil, da je natisnil nekaj čez 20.000 strani. Imel sem problem, da je naredil svojo življenjsko dobo, ki bi jo naj vzdržala gobica, ki pobira črnilo, ki pljune ven za čiščenje. Gobico sem menjal za par €, moral pa sem z enim sumljivim SW resetirati tudi števec v tiskalniku, ker očitno to dela brez senzorja, temveč SW ugibanje verjetno glede na število ciklov čiščenja. Zaenkrat še dela. Otroci so sicer odrasli, žena menjala službo in sedaj tiska nekaj strani na mesec.
Težko pa rečem, kaj je sedaj aktualno, tako da v resnici ta moj prispevek tistemu, ki kupuje ne pove veliko. Lahko, da so epsoni sedaj klump. Sicer v službi imamo enega kako leto starega na flaške in pokriva potrebe par zaposlenih, ki še kaj natisnejo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.602
6.831
113
Brother ima samočistilni program, tako da te nevarnosti za zasušitev barve pri njem ni ;)
Če je tiskalnik 1 mesec ugasnjen, kako dela samočistilni program (kar se bere kot PR izjava Muska) ?

Inkjet na flaške je nadgradnja inkjeta z kartušo in ciss sistemom za domače uporabnike.
In fizika deluje enako na Brother kot na Epson.

kajn

Guru
5. okt 2007
3.421
2.400
113
Iskajoč brata
Če je tiskalnik 1 mesec ugasnjen, kako dela samočistilni program (kar se bere kot PR izjava Muska) ?

Inkjet na flaške je nadgradnja inkjeta z kartušo in ciss sistemom za domače uporabnike.
Ali kdo ugaša tiskalnik? Pa da ne zagovarjam... jaz mam narejen job, ki mi 2 na mesec natisne en print barvni vzorec

Barvni laser je pa cenovni razred zase...

luka51

Guru
16. avg 2007
15.557
6.874
113
Tisti, ki se jim zamašijo šobe (printer na flaške). Daj pod šobo navadno papirnato kuhinjsko krpo in jo prepoji z destilirano vodo in pustiš čez noč. Potem poženeš čiščenje in bo v večini primerov rešeno.

22. jul 2007
15.015
2.569
113
125

Naš je vseskozi prižgan, tako da z zamišitvijo nimam težev. ;)