The Dark Knight

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Prvi na spisku.
evil.gif

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Kje so pa filmi Bergmana, Bunuela, Renoira, Tarkovskega, Eisensteina ...
Filmi katerega od teh bi si zagotovo zaslužili mesto med prvih deset.

Že samo dejstvo, da so na vrhu sami ameriški filmi, da misliti, da to ne more biti realna slika kvalitete.
Lestvica izpričuje zgolj veliko moč ameriške propagande in njihovih vsiljenih vzorcev, kaj naj bi bilo "dobro".

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Nisem falil. Film je soliden, je pa tako poln patetike (samo spomni se na Schindlerjev govor tik pred koncem), da je za zjokat. Film, ki ima precej potenciala, pa ga pač ne izrabi do konca.

@mihi: jasno, da evropske art produkcije tu gor ni, ker je to vox populi. Ljudje pa očitno radi gledajo enoplastne filme z jasno razmejitvijo med dobrim in slabim. Bognedaj, da bi moral ob filmu še malo misliti. Sploh pa ameriška logika, da v kino ne hodijo brat (zato pač ne gledajo tujih filmov s podnapisi).

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Nolan je sicer poskušal zadnjega Batmana zasnovati tudi kot razmišljajoči film, naprimer tam, kjer Joker vzpostavi situacijo klasične "jetnikove dileme", vendar mu zadeva ni najbolj uspela in vse skupaj izpade preveč prisiljeno in patetično (kot so mnogi opazili).

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mihi pravi:
Kje so pa filmi Bergmana, Bunuela, Renoira, Tarkovskega, Eisensteina ...
Filmi katerega od teh bi si zagotovo zaslužili mesto med prvih deset.

Že samo dejstvo, da so na vrhu sami ameriški filmi, da misliti, da to ne more biti realna slika kvalitete.
Lestvica izpričuje zgolj veliko moč ameriške propagande in njihovih vsiljenih vzorcev, kaj naj bi bilo "dobro".

Imaš prav. Ampak tu gre za čredni nagon in propagando. In Batman je glavni dokaz za to. Material, ki ga omenjaš ti, je izven tega, je pa umetniško precej več vreden. Kot je že nekdo dejal - velika večina filme gleda za sprostitev. Tu gre za delitev na filme kot umetnost in filme kot pop kulturo. Enako je pri glasbi. Najbolje se prodajajo instant uspešnice, kakovostna glasba je bolj v ozadju.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Sprostim se lahko tudi ob umetniško kvalitetnejših filmih.
Gre le za predsodek, da se je možno sprostiti samo ob gledanju "lahkih" filmov
(edino če rabiš film zgolj za kuliso, medtem, ko se v zadnji vrsti zabavaš z drugimi, nefilmskimi zadevami
cool-1.gif
).

Razlika je predvsem v tem, da umetniško bolj dodelan film lahko gledam tudi večkrat zaporedoma in vsakič najdem v njem kaj novega.
The Dark Knight je obrtniško odlično izdelan film, vendar zaenkrat ne čutim nobene potrebe, da bi si ga šel še enkrat ogledati.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.259
113
42
MUAHAHA. edin komentar na film
1. mračen? 1 film o batmanu je mnogo bolj mračen
2. heath je kr uredu joker ni pa neki sploh in si defintivno ne zasluži oskarja - Nicholson je velik boljši (če je kdo gledu Kaj muči Gilberta včeri bi lahko vidl kako je Caprio oddigral in tko Heath nikoli nebi mogu odigrat norca)
3. Tudi nasploh je igra zelo na nizkem nivoju, karakterji nedopolnjeni
4. Res je da je akcije vseskozi sam je pa tko kot da bi gledu 10 min nadaljevanko. Kr neki se dogaja vsake 10 min. Pa kje je lahko Joker vse nastavu ekplozije pa kr eni trajekti pa kr neki, sej akcija sama po sebi je huda (Bale/batman rastura) sam se ne povezuje lihk najbolj.
5. za vso zgodbo bi lahko raztegnli film na 3 ure pa bil bil boljši ker je tako veliko lukenj da glava peče

Dober da sem mu dal na IMDB 1* še preden sem ga gledu ker si ne zasluži bit med prvimi 10imi kaj 10... 100

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Prišel iz kina. Film je dober, ni pa najboljši.

PLUSI:
+Joker je odigral fenomenalno in si definitivno zasluži oskarja. Kapo dol.
+dobra akcija
+dobra glasba
+dober humor - sem se res narežal parkrat
hysterical-1.gif

+ skuliran folk v kinu

MINUSI:
- glas od Batmana
bonk.gif

- ena scena preveč james bondovska
- na dveh tretjinah zabluzijo za 15 minut in prekinejo vzdušje, ki se prej lepo stopnjuje

- 30 stopinj v dvorani
bonk.gif
Izparel in shujšal 2 kili do konca predstave.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Bitchko, ravno s tem namenom, da primerjam oba Jokerja, sem par dni nazaj pogledal še Nicholsonovega Jokerja ... in ga nese Heath na celi črti ... dejansko mi je Nicholson deloval precej naučeno zmešan ...

ob Heathovih izpadih norosti sem se spomnil na letošnjega dobitnika oskarja Javierja Bardema ...

@Ynos: men je bil pa ravno glas Batmana najprej presenečenje, potem pa tko - kulski detajlček.
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.259
113
42
Joker je v tem filmu kot ga je Heath odigral zlo lahek za oddigrat. Medtem ko je bil Joker v prejšnem filmu samo bad guy in ni bil mišlen kot en psiho kot tukaj. grem stavt da bi 10 drugih igralcev lahko oddigral vlogo jokerja kot Heath in nekateri še boljše. Edin pozitiven del je bil ko je razstrelil bolnico. Ostalo pa tko tko. Un tik z jezikom..brezveze. a igralje tko psihota ne Jokerja. Samo recmo 2 scene sta za jokerja. Tisto ko skoči nanga pol ko ustavi tovornjak z žico in potem ko ga spusti iz bajte..ostalo ni Joker sam en psiho..

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.259
113
42
comics.....Pa nevem a se ti ni zdel da spreminja foro jokerja iz scene v sceno...ni dopolnjen karakter. Skor ma tok lukenj kot sam batman/bruce karakter, kjer itak ni nič jasno

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ledger je tudi mene, kot je že nekdo v tisti drugi temi povedal, zelo spominjal na Johnnya Deppa. Drgač pa zelo dober lik
zmaga.gif

Glas od Batmana je res
bonk.gif

Tista scena, ko ukrade čing minga je pa res bondovska
stupid-1.gif

Tist dvoličnež mi je cool
zmaga.gif

Spiderman je boljši
grin1.gif

Ocena 7/10

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi pogledal včeraj...

Odlična akcija... ampak daleč od tega, da bi bila najboljša ever.

Kje je šele kategorija best movie ever...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ravno prišel iz kina.

Prvi vtis je, da je predolg oz. bolje povedano preveč dogajanja za en film, to bi lahko brez problema bila dva.

Odigrano je super, predvsem Joker, maska je bomba. Po moje si zasluži oskarja, smrt gor ali dol. Za najboljši film vseh časov je premalo globok, nekak akcijski film ne spada na prvo mesto. Sicer se skuša delat globokega, ampak to pač ne paše v film s superjunaki in izpade odveč oz. moteče. Recimo na IMDB lestvici filmov bi ga dal tam okoli 25-30 mesta.

Michael Caine in Morgan Freeman sta imela premalo vlogo glede na njun status v Hollywoodu (tudi v Wanted je Freeman igral zelo malo). No tudi na splošno je bilo preveč zvenečih imen v enem filmu, se mi potem vedno zdi, da potem drug drugega zasenčijo. Eden redkih filmov s toliko zvezdniki, ki je izpadel odlično je Oceanovih 11-13.

Sedaj mu dam oceno 8/10, jutri ko se malo 'ohladim' bo verjetno že padlo na 7/10
wink-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tudi sam sem gledal, in mi je bil dober film...sicer na trenutke razvlecen in par banalnosti ki ste jih drugi omenili, ravno zaradi tega, film ne more zmagat

Joker pa tako, mal imam mešane občutke..če prav pomislim je za dobro igro idiota, največ storila prav kamera in posnetki od blizu, to še tako normalnega človeka naredi psihopata...vse ostale je kamera bila dovolj , beri normalno odaljena...tako pa..pa s tistim jeziko je pretiraval, je bilo že umetno, in spominjalo me je na naekaj, a se ne spomnim, v glavnem že videno... Edina res izvirna je bil trik s svinčnikom, odlično, ga moram kdaj kolegom pokazat
evil.gif