Težave z vlago v sobi na steklih

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Meril sem spodnji rob termopan stekla balkonskih vratih, okna v dnevni in sanitarnega okna v kopalnici. Zunaj je temperatura -2 stopinji, znotraj triindvajset.
Merilec laserski Workzone (Hofer)
evil.gif

Najprej zunanje steklo spodaj. Tista rdeča pika znotraj, je odboj od stekla.

j7s-IMG-83.jpg

Sedaj notranje steklo spodaj.

3db-IMG-83.jpg

Okno v dnevni ima znotraj ozek termopan (8 mm distančnik), zunaj je tretje steklo, vmes je žaluzija. Torej, trislojno domače izdelave
grims-1.gif

qgb-IMG-83.jpg

Sanitarno okno v kopalnici ima znotraj standardni termopan (distančnik 24 mm), s katerim sem nadomestil enojno notranje steklo. Zunaj je ostalo staro steklo, katero sem zatesnil po okvirju in zategnil z vijaki. Trojna zasteklitev domače izdelave. Vmes ni žaluzij.

Temperaturo sem meril na leseni letvi takoj za zunanjim steklom. To je pika nad rdečo piko na distančniku.

78a-IMG-83.jpg

Še prikaz merilca vlage v prostoru.

ypz-IMG-83.jpg

Mejna temperatura na teh mestih po mijih ugotovitvah je okrog ..ehm..12 stopinj. Pod to mejo se steklo zarosi, ko je vlage preveč.
Po tuširanju vrata kopalnice pustimo odprta, in se okno odrosi v par minutah.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Tile merilci vlage so lahko precej slabši kot digitalni kitajski za evro ali dva? Si ga kdaj primerjal s kakšnim drugim? Si ga mogoče kalibriral (neko fora s soljo al čim že)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
V navodilu ima opisano nekakšno kalibriranje, samo tega nisem delal. Dal sem ga v klet ki je stran od hiše. S plafona kapljala voda in je kazal 100 procentno vlago. Tako da tu nekje je.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
plin je v steklu. Saj ti že dobiš zlepjeno skupaj obe oziroma vse tri plasti.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
V prostoru imaš 23 stopinj in 405 vlago, ob oku pade temperatura vlaga pa naraste.
Tako da večkrat prezrači prostor.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
538
29
28
Meni še vedno vse teče od stekla kljub folijam in še pokrival sem z notranje strani pa malenkost pomaga in sem se odločil, da ga bom ta teden vrgel ven in bo mir.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Vlage sodeč po Aero 360 Ceresit posodi nimam veliko in bom danes to posodo postavil k oknu, če bo kaj bolje.

To ima zelo malo efekta. Kupi pravi razvlaževalnik, če imaš probleme z vlago.

Meni se je nabirala vlaga na oknih v dnevni sobi, kjer imam panoramsko steno in tam ni radiatorja. Letos smo menjali steklo za 3-slojno in vlage je le še za vzorec.