Težave s T-2 televizijo :S

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo,

rabim nasvet. Pred 2-3 tedni sem dal povišat internet paket z 1024/256 na 8/1 (sem na VDSL). Pred tem je TV delala normalno.

Po povišanju hitrosti mi je začel TV štekat. Oddaljenost od centrale ni velika..., maksimalna omejitev DL je prek 20 mega na VDSL.

TV včasih šteka, včasih ne. Zdaj npr. ne, včeraj zvečer je še štekalo, kot za stavo. :S

Klical sem že 2x in prijavil napako. Prvič mi je popisal in vprašal standardne zadeve "Ste resetirali modem pa STB..."... potem je resetiral linijo še sam in sva nehala govorit. Štekanje se je spet pojavilo sem spet klical čez par dni...in mi model prbije.., ja vemo, da vam šteka, imate že prijavljeno napako.
hysterical-1.gif
Sem jim rekel, naj jo potem ŠE ENKRAT prijavijo, če v tem času ni nič boljše.

Kaj mi še ostane? Imam občutek, da so preveč ljudi priklopili na linijo...in da zato v časih peak-gledanosti začne štekat zadeva (ker zdaj npr. ne šteka). Koliko časa rabijo, da rešijo napako ponavadi? Če bo danes spet štekalo jih pokličem še enkrat in to zadnjič. Vprašam kaj so naredili v smeri, da popravijo zadevo.., če ni nič, potem ta mesec ne plačam TV-ja. Pritožbe so zabeležene uradno, ko zrihtajo zadevo, začnem plačevati.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
435
83
Pojd na T2 neuradni forum s problemom. Najbolj racionalno in najbolj verjeten uspeh.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Omejite si število povezav na Torrent odjemalcu ali Emule vglavnem zmanjšajte tam pa hitrost prenosa tudi pa ima da dela dokler šibate dl/ul na max zabija linijo ko boste to omejili bo bolje.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
To je vsekakor za probati. DL/UL na torrentih omejiti na cca. 80% maximalne hitrosti in preveriti če še vedno zajebava.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Nobenih omejitev ni potrebno. Kot je napisal "roCkY" prijaviti napako, poskušati še na neuradnem forumu T-2 in če je linija sposobna prenesti naročene hitrosti potem je to to, če ne pa je pač potrebno zmanjšati internetni paket. Ker vse skupaj poteka na bakru, je zelo odvisno od vseh stikov in spojev na liniji (zeleni volk).
Prepričan sem, da ti bodo T-2-jevci na neuradnem forumu uredili zadevo, če se le da, le lepo jih moraš prositi in biti potrpežljiv.
Pa poročaj!

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zaradi podobnih težav, sicer pri siolu, sem jaz šel stran od IPTV. Pri meni je sicer bil problem, ker se je linija nekega dne kar sama od sebe odločila, da ne bo prebavila več kot 18mbps. Pred tem je skoraj leto in pol bil modem snhroniziran z 24mbps bez problema. IPTV preko xDSL je slaba šala. Verjamem da na optiki deluje bolje, samo na bakru je pa DVB-C veliko boljša izbira.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Če je na meji pri 8/1 se mu definitivno bolj splača malo zapreti pipco pri torrentih za 15-20% kot vzeti paket 4/1. Vsaj jaz rajši tako naredim.

Sem imel sam podoben problem in ni mogel ne tehnik in T2 kaj za narediti - razen da mi zmanjšajo paket, kar mi pa ni ustrezalo, ker bi moral iz 10/2 na 8/1 ali pa še manj. Omejil sem DL/UL na cca. 80-85% hitrosti in TV dela normalno brez kockanja.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zdravo,

rabim nasvet. Pred 2-3 tedni sem dal povišat internet paket z 1024/256 na 8/1 (sem na VDSL). Pred tem je TV delala normalno.

Po povišanju hitrosti mi je začel TV štekat. Oddaljenost od centrale ni velika..., maksimalna omejitev DL je prek 20 mega na VDSL.

Sinhronizacijo tvoje linije je bilo zaradi zvisanja internet paketa podvojiti - v kolikor nimas dovolj rezerve so mozne tezave - v kolikor imas modem SVM104 se da zadevo izboljsati z preklopom na VDSL2 in menjavo modema z SV2M104.

Poslji mi podatke o prikljucku na Z, da vidim, kaj se dogaja.
Odgovor dobis na ZS predvidoma se letos
wink-1.gif
Za danes sem ugasil sluzbeno masino.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Fantje, fantje. Seveda sem na vse to pomislil....
smile-1.gif

Ni v igri uporaba interneta in izraba pasovne širine.
smile-1.gif
Zato sem, ko je kockalo, ugasnil vse torrente, ugasnil računalnike...in prej celo preveril, da nimam kakega krta v WI-FI mreži. Pa je še vedno kockalo. Torej neglede na uporabo teh 8 mega interneta, mi kocka.

Ta trenutek TV3 in POP TV npr. ne kockata nič. Včeraj je kockalo ko noro, MTV Hits, POP TV, A Kanal,...to kar sem takrat gledal.

Ravno zato mi ni jasno zakaj kocka sploh.
confused-1.gif

Robert, hvala. Bom še malo opazoval kdaj in kje se to pojavlja, pa sporočim.

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Omejite si število povezav na Torrent odjemalcu ali Emule vglavnem zmanjšajte tam pa hitrost prenosa tudi pa ima da dela dokler šibate dl/ul na max zabija linijo ko boste to omejili bo bolje.

Oprostite ampak kam smo prisli. A ni bedari.ja (sori izrazu), da si morajo uporabniki pri bilokaterem ISPju omejevati bandwidth na internetu, da lahko mama in ata gledata 24 ur brez kockanja????
hysterical-1.gif

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
Če sta "mama in ata" tista dva, ki plačujeta mesečni strošek za tv in internet in karkoli je še, potem je že prav da sinko Earnhardt malo omeji "svoj bandwidth"!

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
Doto, ne glede na karkoli, imaš prav!
Samo tako lepo se je slišalo tisto o mami in atu, itd... in potem sine ne bi znižal bandwidth-a, zato da...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:Oprostite ampak kam smo prisli. A ni bedari.ja (sori izrazu), da si morajo uporabniki pri bilokaterem ISPju omejevati bandwidth na internetu, da lahko mama in ata gledata 24 ur brez kockanja????
hysterical-1.gif

Jaz imam 2xTV + 10MB, linija pa je ravno na meji tako da vedno ne morem vsega izkoristiti. Ponavadi mi internet omeji in ni nobenega kockanja, tako da nek QOS morajo pri T2 imeti. Ni pa to vedno, včasih tudi kocka in zaenkrat nisem ugotovil v katerem primeru se zgodi to.

Po drugi strani pa včasih kocka tudi če se gleda samo en TV. Tako recimo na pol minute enkrat. Predvidevam, da se modem sinhronizira na previsoki hitrosti. Včasih potem avtomatsko skoči na nižjo hitrost in je vse ok, drugič je treba resetirati modem.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik mihagr pravi:
Če sta "mama in ata" tista dva, ki plačujeta mesečni strošek za tv in internet in karkoli je še, potem je že prav da sinko Earnhardt malo omeji "svoj bandwidth"!

Sicer si internet, tv in vse placujem sam ze skoraj 10 let. Ni bil pa to point mojega posta. Poanta je bila, da se mi zdi neumno, da se moras jajcat z nekimi nastavitvami, ki jih vecina nevescih uporabnikov ni sposobna pravilno izvesti le zato, ker ne uredijo QoSa, ki bi bil kos produktom, ki jih trzijo...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Fantje, fantje. Seveda sem na vse to pomislil....
smile-1.gif

Ni v igri uporaba interneta in izraba pasovne širine.
smile-1.gif
Zato sem, ko je kockalo, ugasnil vse torrente, ugasnil računalnike...in prej celo preveril, da nimam kakega krta v WI-FI mreži. Pa je še vedno kockalo. Torej neglede na uporabo teh 8 mega interneta, mi kocka.

Pri DSL je treba vedno najti kompromis med hitrostjo in stabilnostjo: večja hitrost, več je pokvarjenih paketkov.
IPTV pošilja UDP pakete, ki se ne presenesejo še enkrat, če so izgubljeni.

Ko so ti povišali hitrost, so te dali na manj stabilen profil, ki ima več izgubljenih paketov. Rešitev je, da te dajo na bolj stabilni profil z manjšo sinhronizacijo modema. Lahko se dogovoriš, da boš imel še vedno paket 8/1 ali 4/1, vendar se moraš strinjati s tem, da ne boš mogel dosegati najvišje prenosne hitrosti, če je TV prižgana (tj. "kuri" pasovno širino). Lahko pa greš nazaj na 1/1 paket, kakor bi bolj ustreza. TV ima v vsakem primeru višjo QoS prioriteto, tudi če uporabljaš internet.

Je pa tako, da se s staranjem bakrenih kablov manjša njihova prenosna zmogljivost. Kaj narediti:
- kupi Connection Box in priklopi CAT6 SFTP kabel neposredno na parico; in z RJ11 konektorjem neposredno v T-2 modem
- pokliči tehnično podporo in predlagaj, da očistijo kontakte na tvoji parici. Če imaš PSTN/ISDN se obrni direktno na Telekom in reci, da ti telefon zadnje čase prekinja in naj očistijo kontakte.