Težava z najemnikom

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.763
110
63
Pozdravljeni,
lepo prosim za konkreten nasvet, če se kdo spozna na to tematiko. Poskušam čim bolje opisati po alinejah, da ne dolgovezim.
- najemnika smo imeli v stanovanju 6 let in vse je potekalo brez težav
- pred cca 4 meseci se je nehal oglašati na telefon/sporočila, skratka prekinil vso komunikacijo
- vmes sem ga samo 1x dobil iz druge številke, sva se dogovorila, da se dobiva, vendar ga ni bilo
- 3 mesece ni plačal najemnine, stroške plačujem jaz
- pogodba mu je potekla pred 2 meseci
- baje dela v tujini in ga praktični nikoli ni v stanovanju
- v stanovanju ima prijavljeno stalno prebivališče
- napisal sem mu, da če ima kakšne težave, mu pomagam, se odrečem kakšni najemnini, ampak ni odgovora..
- na Viberju vidim, da je aktiven vsak dan

Ker tako seveda ne gre naprej, ga želim izseliti. Kakšen je postopek? Prosim za user-friendly varianto, nisem človek, ki bi počel nekaj na silo. Ključa nimam, ker je 1x vmes menjal ključavnico in sem mu takrat rekel, da ga ne rabim..

Hvala!

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.023
-1.285
113
Ne, ne, res dela v tujini. To mi je povedal večkrat že prej, ko sva se normalno pogovarjala.
Nobenega njegovega sorodnika žal ne poznam in nimam kontakta.
A je opremljeno? Je oprema tvoja? če prevrtaš ključavnico in jo zamenjaš, sicer storiš kaznivo dejanje. Jaz sem že 1x to storil, pa ni bilo 0 narobe.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.710
776
113
Če je pogodba potekla, mu daj poziv na GSM , da v 48 urah umakne svoje strani, sicer jih ti preseliš v javno skladišče na njegove3 stroške ....

Ker je pogodba potekla ni kaj, ven in nova ključavnica......

matofill

Guru
18. sep 2008
3.710
776
113
On, kaj potem, javiš na UE buradno z dopisom, da mu je najemna pogodba iztekla xy datuma in, da ne živi več tu, torej zahtevaš odjavo.

Vse vprašanje je v tem, ali se postaviš na stran agresorja in, naj te toži, ali delaš vse preko sodišč in postaneš žrtev, ko čakaš 15 let, na sodne postopke.

Žal nismo pravna država, torej je edina pametna opcija, da vzameš pravo v svoje roke.

henkl

Majstr
18. nov 2019
512
312
63
On, kaj potem, javiš na UE buradno z dopisom, da mu je najemna pogodba iztekla xy datuma in, da ne živi več tu, torej zahtevaš odjavo.

Vse vprašanje je v tem, ali se postaviš na stran agresorja in, naj te toži, ali delaš vse preko sodišč in postaneš žrtev, ko čakaš 15 let, na sodne postopke.

Žal nismo pravna država, torej je edina pametna opcija, da vzameš pravo v svoje roke.
Dokler on ne pove novega naslova ne bo šlo po moje,žal.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.360
2.183
113
Emona / Carnium
UE rabi dobro leto, da ugotovi ali najemnik zares ne prebiva na naslovu...zbira izjave prič itd...Pospešiš lahko, če izjave prič sam zbereš. To je v primeru, ko oseba, ki je bila stalno prijavljena v resnici ni prebivala v stanovanju. Ne vem kako zelo se zaplete, če oseba na naslovu prebiva...

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.737
1.879
113
Kaj ima veze kje je prijavljen. Tudi starš lahko polnoletnega otroka vrže iz hiše in ga ne zanima kje se bo prijavil.

Tu so pravni problemi drugi, ker ima posest. Tudi sam bi se poslužil nelegalnih metod na tvojem mestu. Pa naj te toži.

henkl

Majstr
18. nov 2019
512
312
63
Tudi starš lahko polnoletnega otroka vrže iz hiše in ga ne zanima kje se bo prijavil.Probaj ga odjavit pa poročaj:fredi:

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.737
1.879
113
Tudi starš lahko polnoletnega otroka vrže iz hiše in ga ne zanima kje se bo prijavil.Probaj ga odjavit pa poročaj:fredi:

Zakaj bi ga šel odjavit? Zaradi rubežnikov? Ravno to govorim, da prijava ni poanta te zgodbe. Najemnik bi imel čisto enake pravice tudi, če bi bil le začasno prijavljen.

B81

22. jul 2007
38.244
11.351
113
Mene fascinira že informacija, da kao sme najemnik IZ MOJIH FAKING VRAT ODSTRANIT in zamenjat ključavnico. Če se je pokvarila, bi jo moral menjat ti in mu dat ključ.

Je pa to kar malo hudo brat sploh če razmišljaš da daš najemnike nekam...

A pred najemom pa se ne more spisat pogodba, ki te odvezuje vseh dolžnosti, ki jih imaš še vedno v primeru neplačevanja, v smislu stranki se dogovorita, da najemodajalec v primeru neplačevanja zamenja ključavniuco in onemogoči vstop?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.600
1.190
113
Težko je vedno take zapise brat... Pač, dajte si dopovedat, pogodba je nujna. Pa z najemniki ne moreš imeti prijateljskega odnosa. Lahko imaš dobre odnose, ampak da razumeš odnos najemodajalec-najemnik.

@Odpiralec teme ima sedaj toliko težjo nalogo, ker sam ni kos tem stvarem in mu bo reševanje tega povzročilo še večji stres. Žal je treba zagristi v to kislo jabolko...

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.250
2.708
113
2x zamenjal ključavnico. Nobenih problemov.Najslabše mumoraš dati nov ključ!
Stalno prebivališče. Pri odjavi morata biti prisotna oba!

sad

Guru
24. avg 2007
21.420
10.111
113
Niti ne drži. Ponarejena pogodba o najemu in se lahko brez težav prijavi.
Zato pa se splača preko euprave izpolniti, da vedno zahtevaš potrditev prijave. Je brezplačno.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44