Težava nuvi 3790

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Bom še enkrat preveril. Zdej mi pa povejte kaj moram imeri nastavljeno v nastavitvi izogibanja. Trenutno imam:

- Polkrožno obračanje
- Promet
- Rezervirani pasovi
- Makadamske ceste

Nazadnje urejeno:

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Ne bo šlo, ne morem ga nahecat da bi računal iz Maribora, četudi nastavin tako kot si napisal mi računa iz Raven na Koroškem
frown-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Da ti računa iz Mb moraš prvo omogočit simulacijo, potem na zemljevidu tapneš na neko točko in ti bo tam naredilo zastavico.
Sedaj tapni na zastavico in boš videl v novem oknu gumb nastavi položaj ali nekaj podobnega in stisneš na to.
Sedaj greš pod kam in nastaviš ruto in ti bo računalo iz mesta, ki si nastavil za začetni položaj.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Najprej daj pot v Maribor. Ko pritisneš informacije pritisni nastavi položaj in sedaj od tu računaj pot v Graz. Jaz na svojem 3590 lahko naredim kar hočem in mi vedno prav izračuna. Jaz osebno bi stopil v kontakt z Garmin slovenija in jim povedal kako in kaj.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Sedaj pa še moja opažanja.

Na prvi sliki imam obkljukano: Polkrožno obračanje,makadamske ceste in rezervirane pasove ter My Trends.

Na drugi sliki imam obkljukano: Makadamske ceste

Na tretji sliki pa imam obkljukano: Polkrožno obračanje, Rezervirani pasovi, Makadamske ceste, Plačljive ceste in Avtoceste.

Vse to seveda z 3597LMT.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Ali lahko daš še Polkrožno obračanje, plačljive ceste , makadamske ceste in rezervirane pasove. Ravno s plačljivimi cestami je bil problem. In enkrat še brez polkrožnega obračanja..Obakrat brez avtocest.
Od kje si dal izhodiščno točko?

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Zgodi se tole:

To je z nastavitvami pod točko 3.
Izhodišče je Borova vas, Maribor

Mimogrede, lepo si mi popravil prejšnji post.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Je pa zanimivo. Sedaj sem pa še enkrat naredil z nastavitvami pod točko 2, in mi ponudi pot kot je pod varianto 1.
stupid-1.gif

Zanimivo.
sprasujem se.gif

Še bolj zanimivo, da sem imel tukaj cilj Leibnitz, v postu nazaj pa gradec, če se ne motim.

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Je pa zanimivo. Sedaj sem pa še enkrat naredil z nastavitvami pod točko 2, in mi ponudi pot kot je pod varianto 1.
stupid-1.gif

Zanimivo.
sprasujem se.gif
Tudi jaz sem že opazil, da računa kakor se mu zazdi..z istimi nastavitvami mi ponuja totalno različne (narobe) poti
Če boš pa dal samo do Šentilja pa ti zračunalo OK

vojko62

Zelenc'
25. nov 2013
4
1
3
Zasavje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mogoče tisti dodatki za "pametno" ruto, ki jih osnovni garmini nimajo.

Očitno je nekaj na tem,po treh nenormalnih izračunih poti je v četrto izračunal in vodil v nulo tako kot je treba.
cheer.gif

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Orodja/nastavitve/Navigacija/
Drugače si pa lahko pogledaš navodila za tvoj nuvi Tukaj

Hvala za odgovor imam pa še dva vprašanja: ne deluje mi več glasovno vodenje pa me zanima kje se vklopi ter kako nastaviš izogibanje oviram oziroma delu na cestah. Hvala tudi za link na navodila a mi žal ne deluje.