Težava nuvi 3790

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pa še do danes nisi povedal rešitve
smile-1.gif

Takrat tudi nisem bil zainteresiran predvsem zaradi neprimernih komentarjev na ZS, pa tudi kritik na forumu, da ne znam pravilno nastaviti Nuvija. (Bilo i prošlo.)

Rešil me je vklopljen My trends in tudi moje preizkušene nastavitve Nuvija za vsako relacijo posebej.
Sedaj pa uporabljam predelanega 3790 v 3490, ki mi zaenkrat kar dobro služi.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
p.s.
Dugače smo pa nazadnje ( v drugi temi ) ugotavljali, da če ruto narediš od Europarka te pelje normalno, torej ali pri tvoji bajti ni vrisane ceste do glavne ceste in se mu zato zmeša ali pa ima 3597 res neko čudno hibo.
Mislim da je okoli moje bajte vse OK. Če dam od moje bajte do Šentilja me pelje SUPER. Če pa dam preko meje, pa Ptuj,Lenart...
Očitno ima 3597 en VEEEELIK bug.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Tako. Odpravil sem svoj problem.
aplauz.gif
.
Vklopil sem izogibanje polkrožnemu obračanju in sedaj mi normalno izračuna pot do Graza.
Koji glupi Garmin
stupid-1.gif
. Sicer ne vem zakaj ga ne moti do meje, takoj ko pa sem dal ruto čez mejo pa se mu je zmešalo.
Svašta.
Hvala vsem za pomoč. Nekateri ste se res žrtvovali.
@popotnik: boš javil na Garmin?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Da je nekaj narobe. To je bil samo primer.
No morda sem se malo prenaglil. Sedaj mi pa naredi pot na Radlje ob Dravi, Deutschladsberg, Graz
hysterical-1.gif
.
Saj ne vem več ali naj se smejim ali jočem.
Je to dovolj za uveljavljanje garancije?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Sem sedaj na 3490 probal vsa izogibanja in mi vse pravilno izračuna in pelje na Šentilj.

Torej probaj sledeče z nastavitvami izogibanja, ki jih imaš sedaj:

Za Začetek poti nastavi Europark ali Telekom in javi, če ti bo izračunalo pravilno razdaljo in če te bo peljalo direktno čez Šentilj.

Če boš uveljavil garancijo za kaj boš pa menjal, glede na to, da imaš taboljši model od trenutnih na voljo?
3490 gre baje iz prodaje in ga več ne dajejo pri zamenjavi, torej ti ostane en slabši model od serije 2013.

p.s.
Nastavi samo izogibanje makedamu in cestninam in ti mora pravilno izračunat.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Nastavil sem Europark in mi izračuna pravilno. (z ali brez polkrožnega obračanja)
Potem sem nastavil knjižnico v Novi vasi in me pelje na Ptuj, Lenart. (če vklopim polkrožno obračanje pa čez Radlje ob Dravi)
Menjal pa bi za normalno delujočega 3597. Sem testiral z dvema ki imata 3597 in jima deluje OK. Očitno samo meni ne dela
confused-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pa si preveril, če imate vse isto nastavljeno?
Mytrends, trarffic trends in te stvari?

V tem primeru, če drugim dela normalno z identičnimi nastavitvami kot so tvoje, potem bi na tvojem mestu probal it zamenjat.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Zdaj sem na novo namestil karto, naradil hard reset..tako da je vse na tovarniških nastavitvah.
P.S.
Kje se nastavlja MyTrends?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Brez zamere..ampak jaz nikjer ne vidim da bi kaj predlagal
confused-1.gif

V vsakem primeru mi v nobenih kombinacijah ne deluje.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če ja pa par postov više ugotovil, da ga kljub temu, da izklopi izogibanja vodi narobe.

Na 3490 neglede na to katera izogibanja imaš vklopljena vodi pravilno.

Edit
Vidim, da sva istočasno oddala post
smile-1.gif

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Mene moj nuvi (2495 LMT) pelje preko Radelj ob dravi in to je edina možnost.