Težava nuvi 3790

I

Izbrisan uporabnik #488

To je torej problem, isto ko na starem oregonu.

Finta je da morda ne zna peljat tam pri Pesnici oz rondoju, al pa ne. Ker uradno tam ni cesta za vse ampak lokalni promet.

Kriv je drsc, karta ma ok :)

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To je torej problem, isto ko na starem oregonu.

Finta je da morda ne zna peljat tam pri Pesnici oz rondoju, al pa ne. Ker uradno tam ni cesta za vse ampak lokalni promet.

Kriv je drsc, karta ma ok :)
Zakaj pa stari Garmini to znajo? Res mi ni jasno?
Zdaj bi probal samo img file skopirati na SD kartico pa da probam od tam zagnati karto brez vsega balasta. Kam moram skopirati karto (v katero mapo) Na napravi je v .System mapi...kaj pa na SD?
Hvala

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja vem, samo tam pod viaduktom in preko na lokalno ni dovoljeno, vendar tolerirajo.

Drugace si nuvi 3xxx razlaga dolocen podatek napram 765, po moje ne bos nic resil.

Ker moj oregon je mel samo img, nic dodatkov in je bil pameten

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Jeb... tako navigacijo
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Čeh z nuvi 765 plača kazen, z nuvi 3xxx pa ne :)

Investicija se hitro povrne.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
OK. Vse sprejmem. Ampak če je že Garmin tako glup ko noč, zakaj me je peljal na Ptuj in Lenart...zakaj me recimo ni peljal preko Malečniškega hriba v Pernico in Pesnico kar bi bilo absolutno bližje in hitreje??

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pa še nekaj sem sprobal. Tiste slike prej sem naredil ko sem dal opcijo načrtovalnik poti. Če pa dam enostavno Graz in pojdi, pa mi izračuna 74km (tako kot mora) Tukaj ga pa nič ne moti...
bonk.gif

Zdaj pa razumi
uf-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Zdaj pa jaz nekaj ne razumem. Kljub temu, da na svojem nuviju 3590 dam izogibanje plačljivim cestam me pelje vseeno zkozi pesniški rondo in na staro cesto proti šentilju. Take rute kot imajo prikazane gori, pa mi ne naredi pod nobenim pogojem. Očitno bi jaz tudi plačal kazen. Če bi že bil 3597 bolj pameten bi naredil ruto skozi Sp. Kunguto mimo Dumide in nato pri rondoju na staro cesto, ne okoli riti v žep.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ja. Daj za foro nastavi izogibanje avtocest. Izogibanje plačljivih cest pa izklopi. V kolikor slednje dela normalno , je težava v izogibanju plačljivih cest in temu posledično vprašanje zakaj te ne da skozi Sp. Kunguto mimo Dumide.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš vklopljen My trends in se boš vsaj 3x ali 5x sem pozabil koliko ima cifro peljal po svoji poti, ki je pravilna, si bo nuvi to zapomnil in te bo vedno peljal po pravi poti in ne bo več delal tumarij, seveda pa prvo probaj nasvet od @zakon, ker se mi zdi, da bo delovalo po njegovem nasvetu.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ja. Daj za foro nastavi izogibanje avtocest. Izogibanje plačljivih cest pa izklopi. V kolikor slednje dela normalno , je težava v izogibanju plačljivih cest in temu posledično vprašanje zakaj te ne da skozi Sp. Kunguto mimo Dumide.
Probal sem po tvojem predlogu in DELA. Očitno je nekaj narobe z izogibanjem plačljivim cestam. Ni vprašanje samo zakaj me pelje mimo Dumide, vprašanje je tudi zakaj me ne pelje preko malečniškega hriba, saj bi me tam preko pripeljal točno na cesto, na katero me Garmin vodi preko Lenarta

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
sprasujem se.gif
sedaj, pa daj izogibanje plačljivim cestam in vmesno točko Sp. Kungota
Evo sedaj pa zna iti v Pesnico. Sicer ne mimo Dumide ampak pri Šilerju (čeprav tam mislim, da je cesta samo za traktorje)
Še nekaj je zanimivo. Sedaj sem šel delati pot preko Programi-->Načrtovanje poti in sem vstavil (tako kot prej) samo MB-->Graz, pa izračuna PRAVILNO. Če pa grem preko KAM-->MB-->Graz--Načrtovanje poti, pa izračunan totalno narobe (kar kaže zgornja slika)

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Vidva bosta naredila celo študijo
smile-1.gif

Prav lepo je brati vajine poste z ugotovitvami in idejami, le tako naprej
nahrung002.gif
@Popotnik: nekako se ne vkjlučiš v reševanje problema...nisem tega vajen od tebe
wink-1.gif
.
@Zakon, @Popotnik: kakšna nova ideja glede na nove ugotovitve?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ni potrebe, da bi se vključil, Zakon obvlada zadevo
zmaga.gif

Rad bi, da se več forumašev aktivno vključi pri pomoči drugim uporabnikom, pa še v gužvi sem zadnje dni.

p.s.
Dugače smo pa nazadnje ( v drugi temi ) ugotavljali, da če ruto narediš od Europarka te pelje normalno, torej ali pri tvoji bajti ni vrisane ceste do glavne ceste in se mu zato zmeša ali pa ima 3597 res neko čudno hibo.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Pred leti, ko sem še uporabljal nepredelanega 3790, sem tu na forumu omenil svojo slabo izkušnjo glede izračunavanja načrtovanih poti.
Bil sem deležen tudi preko ZS malo nekorektnih komentarjev nekaterih članov tega foruma. Sedaj pa vidim, da je to pri tem Nuviju še vedno prisotno.

Testiral sem ga na mojih običajnih relacijah z različnimi nastavitvami in vodil me je občasno katastrofalno.
Ker sem imel vklopljen My trends se je to vodenje zelo popravilo (kljub nepravilnemu izračunu sem vozil po meni najboljši relaciji, ki jo je Nuvi tudi sprejel in v nadaljevanju tudi vodil tako).