Testna vožnja

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Taki avti se ne kupujejo na lizing iz plače, ampak dividendnih donosov, rent ipd...

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mal je naguban ja ..sam ponavadi ne opazim, ko sedim gor
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Nov avto pa tako naguban sedež?(1:57)

Ja, kaj ti ni jasno? Tudi BMW-ji imajo nagubano usnje, serijsko iz tovarne.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
še moje izkušnje:
pohvalil bi avto city maribor. dobil C3 za cel dan plus do drugega dne, C5 za 6 ur.
pohvalil bi avto moste in losta, dobil avto za cel dan plus do drugega dne (astra tourer)
pohvalil bi autocommerce maribor, dobil punta evo za cel vikend
pograjal bi bmw malgaj maribor, za testno vožnjo niso hoteli niti slišat (očitno jim gre predobro).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Rešitev bi bila preprosta: Najbolj realno bi bilo,da se začnejo testne vožnje zaračunavati (vsi prodajalci,od prvega do zadnjega!),kot je to recimo v rent-a-car firmah! Seveda z neko klavzulo,da če avto kupiš,ti je ta znesek najema oproščen oz.vrnjen!

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
To, da plačam najem avtomobila za en dan po običajni rent-a-car tarifi in pogojih, če že ne nudijo testnih voženj, sem tudi že predlagal kakemu nezainteresiranemu prodajalcu. Ni bilo nekega navdušenja nad tem. Njet problem, sem pač kupil drugje.

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Še enkrat. Ja mogoče sem res pretiraval s testom za vikend, me je malo očitno zanesla zgodba prijatelja, ki je to dobil. O vikendu pa sem razmišljal tudi zaradi časa, ker pač preko tedna do sobote enostavno nisem bil zmožen testirati avto in se mi je ideja o vikend testu zdela smiselna. Se pa strinjam, da 3 ure za preizkus je več kot dovolj.

Se pa tudi strinjam, da zadeve glede testiranja avta niso urejene in so zelo tako tako - bolj na lepe oči. Vem pa da ko bom dal v kratkem 30 000 za nek avto ga bom definitivno pred tem preizkusil!

Primer ki sem ga imel pred leti - želel sem si wv turana. Ko sem se po naključju peljal z njim, si pač nisem več želel sedeti v tako trdem zibajočem avtu. Res da sem sedel zadaj, bilo mi je slabo, skratka ni mi odgovarjal. Tudi ko sem ga peljal mi ni ugajal. Zato sem sedaj malo bolj previden in rad stvari preizkusim.

Samo moje mnenje, se pa strinjam, da kar tako dati nekomu avto za 80 000 evrov da se malo pelje ni normalno.

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
še to, da me ne bo kdo vlekel za besedo iz prvega posta. Vem, da audi a4 ni 30 000eu, zraven štejem še moj sedanji avto...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
To, da plačam najem avtomobila za en dan po običajni rent-a-car tarifi in pogojih,

Pa res mislis da bi to slo skozi, ko pa je nekaterim že € dat težko za gorivo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
ksz...
No ko smo že pri tem bi pa jaz pohvalil Summit Motors LJ na Flajšmanovi in še posebej gdč. Tino Jakše, katera mi je omogočila en vikend trajajočo testno vožnjo s Fordom Kugo, bilo je zelo zabavno kljub temu da sem skuril skoraj cel tank, joj prejoj
grin1.gif

388175_10150441792298076_610082364_n.jpg

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
To, da plačam najem avtomobila za en dan po običajni rent-a-car tarifi in pogojih,

Pa res mislis da bi to slo skozi, ko pa je nekaterim že € dat težko za gorivo...

Prodajalcem bi krasno olajšalo razlikovanje med pravo stranko in firbcem, nam željnim resnične testne vožnje pa omogočilo nemoteno testno izkušnjo pred nakupom dragega izdelka.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Iskreno? Ne. Nisem bil pred nakupom takšnega vozila. Imam namreč avto, ki mi super služi že par let in upam da bo tako še par let vnaprej. Je pa dejstvo, da glede na vse opaznejše spremembe vemena iz leta v leto, glede na število d3bilov na naših cestah (posledično je fino imeti večji avto) ter glede na dejansko stanje naših cest (katere so vse bolj in bolj v k...), vse bolj resno razmišljam, da bi naslednji avto bil nekaj temu podobnega. In glede na to, kako pozitivno me je ta Kuga presenetila, se je take sorte vozilo in prav tako prav ta model, uvrstil dokaj visoko na seznam s katerega bom izbiral svoj naslednji avto za vsesplošno uporabo (za dušo so seveda druge zadeve), tako da vse skupaj le ni bilo za brezveze oz. zgolj za "gušt".

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Seveda ne. Ne govorim na splošno temveč o lastnih izkušnjah. Če ponudim plačilo za testno vožnjo potem verjetno nisem ravno naključni firbec z ulice, ki bi se malo peljal.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik ambroz pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Prodajalcem bi krasno olajšalo razlikovanje med pravo stranko in firbcem, nam željnim resnične testne vožnje pa omogočilo nemoteno testno izkušnjo pred nakupom dragega izdelka.

sprasujem se.gif
Hmmm! Sedaj si napravil 3 kategorije:
1. prava stranka
2. nebodigatreba firbec
3. avanaturist, ki še vedno rad hodi z otroci v Gardaland.

Imam nek čuden občutek, da sta s stališča prodajalca 2. in 3. kategorija pravzaprav enaki.
smirk-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
še moje izkušnje:
pohvalil bi avto city maribor. dobil C3 za cel dan plus do drugega dne, C5 za 6 ur.
pohvalil bi avto moste in losta, dobil avto za cel dan plus do drugega dne (astra tourer)
pohvalil bi autocommerce maribor, dobil punta evo za cel vikend
pograjal bi bmw malgaj maribor, za testno vožnjo niso hoteli niti slišat (očitno jim gre predobro).

Malgaj nima salona v Mariboru. Testne vožnje nisi dobil? Sigurno ne drži, ker se lahko vsak zapelje z avtomobilom, ki je na razpolago, tudi z rabljenim na "trde preizkušnje". Me zanima kako si se zanimal za testno vožnjo, glede na to, da ne veš niti kje si se zanimal.
rolleyes-1.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Vzemi vse napisano kot dobronamerno, ti lahko kar nekaj uporabnikov alterja pove kaj vse se da dogovoriti če le obe strani komunicirata normalno in pričakujeta realne stvari.
Je tudi že kdo dobil privat avto za cez noč ali pa vikend,ampak kot sem rekel,vse je odvisno od obeh.

Res je!
cheer.gif

Pa tudi presenečen sem bil, da so mi ponudili avto za čez vikend tako, da sem ga temeljito stestiral in vem, da bom zagotovo odpeljal kakšen nov avtomobil iz njihovega salona
grims-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
a to je ta
smile-1.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7rhpWOQhtTQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tacgale pa videvam v ljubljani v mostah... kr raketa ja... sicer off, ampak kok ima skupnega z subarujem brz?

ok, vidim da vse.

over & out.

Nazadnje urejeno: