Testna vožnja

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Daleč smo še mi od normalnega sveta. Pri preizkusnih vožnjah vozil pred nakupom. Dobro, avto še dobiš za uro-dve, ali pa vsaj krog. Motorjev pa ne dobiš za boga ne, da bi ga prej preizkusil. Sedeš nanj še lahko v salonu (če ga imajo na zalogi), za krog-dva pa se lahko obrišeš pod nosom. Sicer pa trgovce nekako kar razumem. Kaj vse mularija dela z avti (kaj bi šele z motorji...). En sodelavec je kupil testno Laguno pred leti. Še dobro, da ni videl, kaj so prejšnje dni mulci delali z njo.. Sukali pod ročno, v iberture z mrzlo mašino... No, kar ne veš, ne boli.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
dobro sedaj pa enih res ne razumem. Kaj pričakujete da bo imel vsak trgovec 1.2 tsi z ročnim in DSG menjalnikom in ista zadeva za celo drugo paleto motorjev poleg tega si bo en še polg tega zaželel ročno klimo mapk ker trgovec nima takšnega in sedaj je on grdi grdi
bonk.gif

Ne. Je pa žalostno, če ne moreš dobiti vsaj 1.2 TSI in lahko v drugem avtu DSG, da vidiš kako eno in drugo dela.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Samo me res prav zanima, kaksen % ljudi kupi nov avto ne da bi ga sploh dobro stestirali (vec kot eno uro) in koliko ne da bi ga sploh stestirali. Ko bom kupoval nov avto ga bom hotel za 24 ur, ce ga ne dobim za toliko casa, hvala lepa. Kot zanimivost sem se enkrat prijavil na lexus.si za testno voznjo. Poklicali so me v par urah in sem ga dobil za cca3 ure. Ko so me cez en teden klicali kako sem bil zadovoljen z vozilom sem samo omenil, da skoda ker je bila ravno tisti dan gneca okli btcja saj sem se res eno uro samo pomikal v koloni gor pa dol, so mi ga ponudili za cel vikend, tako da pohvale za njih.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Samo me res prav zanima, kaksen % ljudi kupi nov avto ne da bi ga sploh dobro stestirali (vec kot eno uro).

ko sem kupil zadnjega bmw sem se peljal z njim samo po parkingu un kupil. Pri BMWju pač ne moreš sfalit sploh če jih skoz voziš.
No škodilaka pa sem vozil cca 20 km zame je bilo dovolj da ga vzamem. Ne delam doktorske naloge iz nakupa vsaj jaz ne pa denarja ne pobiram na cest ampak si ga zalužim da ne bo kake pomote.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
.. Ko bom kupoval nov avto ga bom hotel za 24 ur, ce ga ne dobim za toliko casa, hvala lepa. ...

Pohvalno, res lepo od tebe. Že tako je preveč avtov na cesti in vsak, ki se odloči, da ne bo več imel avtomobila je ekološko ozaveščen državljan in zasluži okolju prijazno medaljo.
cheer.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Hehe, dobra. Ampak kot receno nisem nek navdusenec, ki hocem stestirat vse avte, pa sem jih vseeno dobil ze par za toliko ali vec casa, tako da lahko medaljo prihranis za kogwa drugega.
aplauz.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Samo me res prav zanima, kaksen % ljudi kupi nov avto ne da bi ga sploh dobro stestirali (vec kot eno uro) in koliko ne da bi ga sploh stestirali. Ko bom kupoval nov avto ga bom hotel za 24 ur, ce ga ne dobim za toliko casa, hvala lepa. Kot zanimivost sem se enkrat prijavil na lexus.si za testno voznjo. Poklicali so me v par urah in sem ga dobil za cca3 ure. Ko so me cez en teden klicali kako sem bil zadovoljen z vozilom sem samo omenil, da skoda ker je bila ravno tisti dan gneca okli btcja saj sem se res eno uro samo pomikal v koloni gor pa dol, so mi ga ponudili za cel vikend, tako da pohvale za njih.

no jaz sem takšen. Še z NOBENIM, katerega sem potem kupil nisem šel na testno vožnjo.. (pa jih menjavam na max 2 leti, kupujem pa nove). V vsakega sem se vsedel not in če mi je "sedel" sem ga potem kupil...
cheer.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
To pa je malce mimo. Avto, ki ga nameravaš kupiti vsekakor zakurblaš in zapelješ med stožce. Predvsem, da vidiš, slišiš in čutiš kako pelje, kako prestavlja, kako potegne, kakšna je "federacija". Jaz vedno napokam celo družino na testno vožnjo, tako da vsak demokratično pove svoje, preden žena odloči kaj bomo kupili.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
Kakor kje.
Npr. na Ducatiju si letos spomladi lahko dobii za par ur na testno vožnjo Diavela, ki je mašina za ca. 18.000 EUR.
Pogoj je bil kavcija v vrednosti odbitne franšize, kar je okroglo 1.000 EUR in če se kje skipaš je to pač tvoj strošek.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
samo 1x sem kupil avto, katerega je hotela žena. In ga prodal po pol leta - BMW 116d

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
(ksz) ne vem kako delujete prodajalcem, ampak jaz sem še vse dobil na test brez problema.
Predrago zagoniti en tank goriva za test? Še dražje je kupiti avto in ga potem čez mesec dni prodajati.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik sole pravi:
samo 1x sem kupil avto, katerega je hotela žena. In ga prodal po pol leta - BMW 116d

No, no, sej vemo kako to gre. Žena je presedlala na Guči torbice in Dolče&Banana oblekce, pa ji nizki, minijaturni primerek BosanskegaMotornegaWozila ni več pasal k imiđu. Po nakup katere krjole te je nato poslala?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Razumem da nimajo vse mozne opreme na voljo in vseh motorjev. Meni pa je npr. zelo pomembno nekaj, namreč kar hitro me začne v nekaterih avtomobilih boleti hrbet, npr. po dobri uri vožnje in to je tudi razlog, da se še kar ne ločim od mojega Pežoja, vmes sem imel recimo BMW e39 in me je po uri vožnje bolel hrbet, medtem ko me pri pežoju ne. Torej če mi dajo avto za uro ali dve je problem, da ne morem ugotoviti, če mi ustrezajo sedeži. Malo bedasto bi mi bilo da bi dal par 10k eur za avto v katerem bi imel potem probleme pri daljših vožnjah.

Bom malo žleht,ampak salon je običajno odprt 10 ur, tako da lahko ves ta čas sedis v avtu v salonu in medtem brskas po internetu preko telefona ali prenosnika
grin1.gif

Citat:
Aja pa še to, npr. ko sem pred 3 leti želel testirati Hondo Civic sem se najprej po netu prijavil na testno vožnjo, v isti sekundi sem dobil avtomatski odgovor, da naj se za testno vožnjo oglasim pri njih v salonu, OK grem v salon, rečem za testno vožnjo in mi prodajalec reče, da je sedaj ne morem dobiti, ker je sam v salonu in ne more iti z mano.
bonk.gif
Potem ko sem malo pojamral odgovorni osebi, da nimam pač časa vsako dopoldne hoditi do njih in prositi za testno vožnjo so me takoj klicali in mi ponudili avto za 24 ur. Ko sem prišel prevzet avto je bil v njem otroški avtosedež in cel kup ene osebne krame od prodajalca, tako da mislim da jim ni bila ravno prioriteta avta imeti za potencialne kupce ampak za lastno uporabo.

Ti se razburjas kako so neresni, ne pomislis pa mogoče da so ti dali svoj privat avto, zato ker nimajo takega testnega ampak so ti hoteli vseeno ustreči da se zapeljes. Da ti je prodajalec odstopil SVOJ privat avto, zato da si se ti lahko peljal.

Citat:

Več kot 70% kupcev novega vozila se z njim ne zapleje, avto si pregleda, malo si prebere o njemu, predvsem kakšen komentar lastnikov poslusa, to je pa to. Seveda pa so izjeme vedno,ki hočejo test vsaj cez vikend, obvezno mora imeti gretje sedežev in xenon žaromete, pa če nima usb priključka ga nebodo vzeli ker potem nemore uštekati ipoda
bonk.gif
.

Vzemi vse napisano kot dobronamerno, ti lahko kar nekaj uporabnikov alterja pove kaj vse se da dogovoriti če le obe strani komunicirata normalno in pričakujeta realne stvari.
Je tudi že kdo dobil privat avto za cez noč ali pa vikend,ampak kot sem rekel,vse je odvisno od obeh.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Superba se je dalo normalno dobiti v času od 8-16, lahko tudi za cel ta čas, je bilo pa treba avto potem tankati do enakega nivoja.Pripravljeni so bili tudi poiskati avto z primerno opremo po drugi salonih v sloveniji. Napisano velja za PIA, Avtp Merkur in Špana. Za vikend ali čez noč pa pomoje ne bi šlo, ker so to avtomobili od zaposlenih.

Mercedesa sem dobil v soboto za par ur (AC), verjetno bi šlo tudi za več, a je bil avto takrat precej zaseden.

Opel je ponujal klasiko, torej uro ali dve.

Citroen ni imel avta ne v salonu ne pred njim, ker so dali vse za potrebe predvolilne kampanje, potem me je pa že itak minilo, ampak če sem prav razumel ti ga lahko dajo za par uric v delovnem času.
. Ti si se dejansko odlocal med: citroenom, oplom, mercedesom in skodo? Zanimivo

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik juris pravi:
To pa je malce mimo. Avto, ki ga nameravaš kupiti vsekakor zakurblaš in zapelješ med stožce. Predvsem, da vidiš, slišiš in čutiš kako pelje, kako prestavlja, kako potegne, kakšna je "federacija". Jaz vedno napokam celo družino na testno vožnjo, tako da vsak demokratično pove svoje, preden žena odloči kaj bomo kupili.
hysterical-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Superba se je dalo normalno dobiti v času od 8-16, lahko tudi za cel ta čas, je bilo pa treba avto potem tankati do enakega nivoja.Pripravljeni so bili tudi poiskati avto z primerno opremo po drugi salonih v sloveniji. Napisano velja za PIA, Avtp Merkur in Špana. Za vikend ali čez noč pa pomoje ne bi šlo, ker so to avtomobili od zaposlenih.

Mercedesa sem dobil v soboto za par ur (AC), verjetno bi šlo tudi za več, a je bil avto takrat precej zaseden.

Opel je ponujal klasiko, torej uro ali dve.

Citroen ni imel avta ne v salonu ne pred njim, ker so dali vse za potrebe predvolilne kampanje, potem me je pa že itak minilo, ampak če sem prav razumel ti ga lahko dajo za par uric v delovnem času.
. Ti si se dejansko odlocal med: citroenom, oplom, mercedesom in skodo? Zanimivo

Saj so bile debate tudi tukaj gor: gledal sem Opel Insignio (zelo lepa v premium verziji), Citroena C5 (hidravlika, prostoren) in Škodo Superb (prostor, kvaliteta, oprema). Ostalo je iz raznih ralogov odpadlo: sveta trojica zato ker se je kupoval nov avto (in je predrago), francoza nočem, korejca noče žena, japonci so predragi (honda), premalo japonski (mazda) ali pretrdi (toyota). Ostali so zgornji trije plus vw in na začetku ford.

Mercedes je pa iz druge zgodbe, saj je pri nas drugi avto in sem šel pač peljat njegova naslednika (a in b)

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Sodelavka (ki je zelo aktivna citroen fanica) pravi da aktualni C5 ni francoz.
evil.gif

OK, morda sem se nerodno izrazil: nočem renaulta (laguna je grda, dci pa tako na slabem glasu da mora biti nekaj res) oziroma peugeota (če začnem samo pri menjalniku: ročni deluje kot da bil v okvari, avtomatik pa si vzame celo večnost da menja in "ubije" tudi šestvaljni motor).

Sicer je pa tako: sto ljudi sto okusov. Enemu paše trs avto, drugemu mehak, en ima raje ekstravaganco, drugi klasiko, spet nekdo gleda bolj na ceno in drug na vzdrežanje... In prav je tako!

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
nova laguna ni več na tako slabem glasu, oz sploh nevem če je še
vzami legacyja
smile-1.gif