Testna vozila za čez vikend?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
verjami da je, en "znanec" premožen, si je šel prvo kupit novo obleko preden je šel po merca
hysterical-1.gif

nakupni procesi so dokaj podobni, na spletu ali pa v fizičnih trgovinah, in to da nekdo naleti na zaklenjen avto al pa da recimo vsa PIA mreža nima v nekem trenutku enega avta z DSG za probat ... to so pač streli v koleno, samo ovrednotit si ne znajo kolk si dejansko zjebejo biznisa s tem dolgoročno

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Po mojih izkusnjah so precej boljsi pogoji za dobit avto"cez noc" v primerih,ko je stranka res potencialni kupec.
Torej je faza gledanja,ze presla v fazo nakupa.
Izracuni za morebitni kredit ali leasing itd....ko trgovec vidi da stranka je res tudi potencialni kupec vozila je to to.
Glede izgleda:
Pripeljal sem se na Autocommerce z Polotom 97 letnik,brez klime v avgustu.
Teklo je iz mene kot iz skafa.
Prodajalec je bil isto prijazen z mano,kot z gospodom v kravati ki je prisel z S klaso npr.
Pa se kavico sva popila in se dogovorila za testno voznjo.
Naslednji teden sem narocil nov avto 😂

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jup.. glede avtomatikov se pa sploh strinjam, ker je polno žensk, ki se boji automatika kot satana in nujno rabiš testni avto, da jo prepričaš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Za začetek poskusimo s fordom in B-maxom v MB, poročam kakšen bo odziv.

PS, čeprav ne vem kdaj se bomo spravili, ker vreme je res čudovito, človeka direkt vleče v naravo, not
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
sem zadnjič bral intervju z direktorjem mercedesa pri nas in pravi da se kupcev več ne ocenjuje glede na to kako oblečeni pridejo v salon, oz da je njihovim prodajalcem to celo prepovedano, kar ima celo nek smisel, če pa te razni kia prodajalci ne šlivijo ker prideš v trenerki pol pa samo
hysterical-1.gif

So ugotovili, da ko pride 'vizuelni socialec' k njim, da odkarta denar in odpeljle avto. Ko uleti kravatar je pol samega sebe, poln blefa, potem pa eden od desetih mogoče kupi nekaj na puf.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Finta je, da dandanes dilerji hočejo da vzameš na puf, sploh več ne operirajo radi z gotovino. Pri pufu pa dobiš ne vem kaj vse zraven, zastonj gume pa servis pa zavarovanje -60%, itd.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vmes je luknja. Najvišji rang se kar s kešom plačuje, so sami svoji šefi jim ni treba tudi prek firme blefirat ipd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Najvišji rang je samo za alter voznike, mi, navadni, pademo v spodnji rang
wink-1.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
isto ti je ko u kafani. uni k ušmekani pijejo deci vina so najbolj pametni, vzvišeni in jokcajo za vsak [cenzura] pol pa še misljo kolk si jih vesel, uni k pridejo na per,dva, tri pa so najboljše stranke - pijejo in plačajo brez da bi prej skritiziral vse od a do ž
grin1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Ma sej je vseeno, keš ali puf, oboje moraš plačati ... ne vem kaj imajo nekateri tako proti kreditu/leasingu ??? Čisto slovenceljsko, v tujini je stalna praksa leasing (najem), zvoziš do konca garancije in po novega ...
Res je edino da plače pri nas niso niti slučajno primerljive in tista, da si lahko privoščiš avto, ki NOV stane toliko kot letno zaslužiš je malo bosa. V tem primeru bi si tisti s povprečno plačo lahko privoščili le nove cliote, tisti z minimalcem pa še najcenejše dacie ne.

Glede testne vožnje čez vikend: če si resen interesent se da vse dogovoriti, če samo firbcaš in izbiraš med mnogimi imaš tudi tisto uro, dve ali tri dosti da v grobem vidiš če ti takšen avto spoloh ustreza.
V drugi fazi, ko si že enkrat izbral se pa dogovoriš za malce daljšo testno. Je pa verjetno problem dobiti točno določeno motorizacijo, spoloh če si malce izbirčen. Prodajalci imajo večinoma tisto kar se najbolje prodaja.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
ksz

Res je edino da plače pri nas niso niti slučajno primerljive in tista, da si lahko privoščiš avto, ki NOV stane toliko kot letno zaslužiš je malo bosa. V tem primeru bi si tisti s povprečno plačo lahko privoščili le nove cliote, tisti z minimalcem pa še najcenejše dacie ne.

Ti dam prav, čeprav ... je malo smešno, da vidiš tolko BMW X6, za katerega nakup bi mesečno moral zaslužit 10k EUR.
Prav veliko ljudi, ki mesečno zaslužijo 10 k, ravno ni ... (glede na vozni park)
evil.gif

A še enkrat: prav je, da je tako. Prioritete posameznika bi morale biti svete, brez vmešavanja konkurence (beri: nevoščljivega soseda)

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ja sej, to je moj point. Bolj realno bi bilo, da imaš avto vreden toliko kot je tvoj letni dohodek in NE koliko avto stane nov.
wink-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Kolkor se jaz od lani spomnim je sploh bil problem pri dolocenih AH dobit model, ki sem si ga zaželel. Za vikend pa kar dvomim, da bo šlo :D Pa ne jim puščat cifer, ker boš čez cca tri mesece dobil klic: "dober dan, pri nas ste imeli pred tremi meseci testno vožnjo, pa me zanima, če ste se že odločili :D"

Hecno, da so te klicali ane? A misliš, da so dali Maticu avtomobil testni, da se pač malo zapelješ. Namen testne vožnje, je prodaja.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ksz...ste se kar razpisali
smile-1.gif

Kot so eni že napisali, moraš sedet v avtu več ur, da dobiš filing, predvsem pri starejših je to toliko bolj pomembno (glej PS)

Kdo ima med tednom čas še popoldan par ur se vozit, poleg tega pa večina avtohiš zapre "ob okoli 17h", kdaj ga boš potem vozil? od 12.00 do 17.00, kdo ima to čas?

Zato pač vikend, poleg tega pa lahko greš na izlet in preizkusiš različne načine vožnje, mestna, AC, po ovinkih, po hribih, po "makadamu", itd.

PS, avto kupuje mama, kot rečeno takoj na začetku.

Koliko tvoja mam dnevno naredi kilometrov? 30 na dan in 2x na leto 300 v enem kosu?

Če je tako, potem ne razumem zakaj bi morala par ur sedeti v avtu in se voziti okrog. Starejši gospe je pomembna lega na cesti in kako se avto vozi po makadamu?
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Uvozniki bi morali imeti rentcar z vozili aktualnih modelov. Morebitni kupec si najame vozilo in ga vozi po tržnih cenah. Če mu je všeč, si ga kupi.
Kdor rabi za odločitev več km in mojster fehtanja v avtohiši, bi mu to bila super opcija.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Se ne izplača, verjemi da gneče ne bi bilo. Tisti, ki je resen kupec bi se mu zdelo neumno dati par sto eurov ali več za testni avto.. Kupcu je treba omogočiti preizkus čim bolj podobnega vozila, če se odloča med avti recimo ranga 50k eur pa sploh.
wink-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Pred kratkim sem bil na MB zaradi servisa.
Ko so me vprasali o nadomestnem vozilu (cca 4 ure) sem rekel,da bi rad probal GLC-ja.
Seveda ga niso imeli,trgovec mi pive da je ze skoraj dva meseca non stop na testnih voznjah....zdaj se sprasujem...a vsi ki ga probajo ga tudi kupijo na koncu?!?!?!?
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Pred kratkim sem bil na MB zaradi servisa.
Ko so me vprasali o nadomestnem vozilu (cca 4 ure) sem rekel,da bi rad probal GLC-ja.
Seveda ga niso imeli,trgovec mi pive da je ze skoraj dva meseca non stop na testnih voznjah....zdaj se sprasujem...a vsi ki ga probajo ga tudi kupijo na koncu?!?!?!?
hysterical-1.gif

To rečeš zato ker je avto zaseden zaradi x razloga, istočasno pa se potencialni kupec vidi da je veliko zanimanja.

Mindgames :girn: