Testna vozila za čez vikend?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa, glede na to da so najemi ugodni, zakaj ne najameš takega vozila ki bi ga želel koristiti preko vikenda? Saj če si resen to res nemore biti problem.

evil.gif

Se strinjam. Kot je enkrat že SHARK1 predlagal - vzameš za čez vikend, plačaš najemnino. Če avto dejansko potem kupiš, se ti najemnina šteje v kupnino.

Tako je,zadeva je zelo preprosta in brez kompliciranja. Za krajše testne vožnje bi morala zadostovati ura vožnje. Ko kupec naredi ožji izbor,pač najame avto za vikend,plača tistih cca.100 ali 150 eurov in ga temeljito preizkusi. V primeru,da ga kupi,mu potem ta znesek prodajalec odšteje od kupnine...če ga ne kupi,pač ostane avtohiši kot najemnina!
Kot je Lost1 rekel,vikendov je premalo,ljudi,ki bi testirali avtomobile cel vikend,pa preveč....v primeru plačljivih najemov bi bile zadovoljne obe strani,jaz bi recimo takoj plačal vikend najem,če bi me nek avto resnično zanimal za nakup!
Ampak dvomim,da bo Darjan sprejel to preprosto logiko najemov,on verjetno išče zastonj vožnje
grims-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Glede na to, da avtov ne dela samo ena tovarna je to potem drag špas, da si greš sposodit 3-4 avte za vikend, pa za vsakega plačaš še najem.... Drugo je, če maš v mislih samo en avto.

Imaš mogoče prav,ampak postavi se v vlogo neke avtohiše,ki ima vsak vikend za nek avto 5 kandidatov,ki bi zastonj avto za čez vikend...bi jih ti kot lastnik avtohiše vsem dajal zastonj? Ti garantiram,da ti zadeva ne znese...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kakšne imate izkušnje glede tega, katere znamke ali avto hiše so najbolj ustrežljive? So kakšne omejitve, recimo max št kilometrov, ipd?

Mama namreč kupuje nek nov avto (ne ve še točno katero znamko, tako da bo potrebno preizkusiti ene par modelov), pa bi se zmenili za testno čez vikend, da ga še ostali stestiramo in tudi na kakšno daljšo vožnjo...

PS, avti v vrednosti tam cca 20k €, nič prestižnih znamk torej
wink-1.gif
kakšen 3008, c-max, kaškaj, kuga, pa ta novi renault smešnega imena...kađar?

C-max smo brez problema za cel vikend dobili na test pri Kadivcu v Šenčurju.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kakšne imate izkušnje glede tega, katere znamke ali avto hiše so najbolj ustrežljive? So kakšne omejitve, recimo max št kilometrov, ipd?

Mama namreč kupuje nek nov avto (ne ve še točno katero znamko, tako da bo potrebno preizkusiti ene par modelov), pa bi se zmenili za testno čez vikend, da ga še ostali stestiramo in tudi na kakšno daljšo vožnjo...

PS, avti v vrednosti tam cca 20k €, nič prestižnih znamk torej
wink-1.gif
kakšen 3008, c-max, kaškaj, kuga, pa ta novi renault smešnega imena...kađar?

Resno vprašam, zakaj naj bi nekdo posodil avto v vrednosti 20-30.000 eur, če le ta nekdo nima niti slučajno namena kupiti takšen avto. Še huje niti za gorivo nima, da bi se vozil s takšnim avto za čez vikend recimo.

A sploh veste, kaki packi so taki firbci? Kadijo, jejo, mažejo čokolado po sedežih v prtljažniku vozijo svinje dobesedno.In to v NOVEM avtu, ki ga bo čez kaka polleta nekdo kupil s težko prisluženim denarjem ali pa moda celo na kredit ali leasing. Jaz takim nebi dal niti talige(samokolnice) kaj šele avto za čez vikend.
Na voljo imaš polno rentacar firm pa bodi frajer in si tam najemi avto za čez vikend.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa, glede na to da so najemi ugodni, zakaj ne najameš takega vozila ki bi ga želel koristiti preko vikenda? Saj če si resen to res nemore biti problem.

evil.gif

Se strinjam. Kot je enkrat že SHARK1 predlagal - vzameš za čez vikend, plačaš najemnino. Če avto dejansko potem kupiš, se ti najemnina šteje v kupnino.

Tako je,zadeva je zelo preprosta in brez kompliciranja. Za krajše testne vožnje bi morala zadostovati ura vožnje. Ko kupec naredi ožji izbor,pač najame avto za vikend,plača tistih cca.100 ali 150 eurov in ga temeljito preizkusi. V primeru,da ga kupi,mu potem ta znesek prodajalec odšteje od kupnine...če ga ne kupi,pač ostane avtohiši kot najemnina!
Kot je Lost1 rekel,vikendov je premalo,ljudi,ki bi testirali avtomobile cel vikend,pa preveč....v primeru plačljivih najemov bi bile zadovoljne obe strani,jaz bi recimo takoj plačal vikend najem,če bi me nek avto resnično zanimal za nakup!
Ampak dvomim,da bo Darjan sprejel to preprosto logiko najemov,on verjetno išče zastonj vožnje
grims-1.gif

Lost1 pa išče zastonj parkiran je v vintgarju...vsakemu svoje
evil.gif

Drugače pa...pri resnih prodajalcih se da dobiti tudi čez vikend, ni ravno lahko, ampak se da.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Da vidiš avto ali ti ustreza je 1 ura vožnje vrh glave dovolj.
Če v 1 uri nisi sposoben ugotoviti je pa bolje, da zaupaš raznim testom, ki jih je povsod dovolj.

Testna vozila popoldne ter čez vikend vozijo pa prodajalci, tako da na tak način kompenzirajo po večini relativno slabe plače.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Če v 1 uri nisi sposoben ugotoviti je pa bolje, da zaupaš raznim testom, ki jih je povsod dovolj.

Testna vozila popoldne ter čez vikend vozijo pa prodajalci, tako da na tak način kompenzirajo po večini relativno slabe plače.

Sori ampak jaz se s tem ne strinjam. J.ebiga, moj hrbet je bolj bogi in za 1 uro voznje mi vsak sedez ustreza, ampak kaj bo pa po 2 ali 3 urah voznje je pa druga pesem. Zame je torej 1 ura povsem premalo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Drži, ampak pri večini se da dogovorit za večurni test. Jaz sem šel z (testnim) avtom v službo in nazaj, v vrtec in nazaj ter še na morje 100km v eno smer. Glede na to da sem bil cel dan v avtu (7+ ur), sem dovolj dobro testiral tudi počutje pri daljših vožnjah.

Verjamem pa da se enim fajn zdi da avto še malo postoji pred hišo (jaz doma razen vkrcanja že in otrok z avtom nisem bil), pa morda se zapelje po kakšni malo eminentni lokaciji, pa po lokalnih kafičih itd...

Saj ne rečem, dlje ko imaš avto, bolj ga lahko oceniš, a prav neke hude potrebe da bi to bilo za cel vikend pa ni.

Potem je pa tukaj še nekaj drugega: nikjer (razen morda pri res obupanih znamkah kot je recimo opel), ne boš dobil avta za kaj več kot osnovno testno vožnjo tako da boš prišel v salon in zahteval avto. Če si resen kupec in če želiš da te prodajalec vidi kot takega, se boš najprej malo pogovoril o tem kaj iščeš, z prodajalcem pregledal opcije in približno izbral tisto kar iščeš (model, motor, oprema) oziroma več variant tega, nato pa se bo govorilo o testni vožnji.

Če si pri trgovcu kak avto že kupil, te bo ob prihodu novega modela po vsej verjetnosti vabilo čakalo že v nabiralniku.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ja, ja, se strinjam. Samo pravim, da zame je 1 ura premalo. Vsaj 2-3 ure kot si rekel, ni pa seveda nic narobe, ce ga dobis za cel dan ali za vikend. Jbg, ce das za avto 30-40k €, oz. 100k € kot povprecen alter uporabnik, je fajn da ga cim bolje stestiras.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz sem imel dva "kroga" najprej sem šel parimi avti tisto tipično testno vožnjo (30-60 minut). Ko sem izbor zožil, sem šel pa na orenk probo

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Æudno, da avto revije potem delajo teste, ki navadno trajajo precej dlje kot en dopoldan/popoldan
evil.gif
Tovrstni testni avti nimajo nobene zveze s testnimi avto za stranke pri prodajalcih.

Bom vprašal drugače...koliko časa je potrebno, da človek stestira avto tako temeljito, da ugotovi, da je primern zanj ali ne? en dopoldan ali vsaj kak vikend ali pa kar daljše obdobje?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:

Sori ampak jaz se s tem ne strinjam. J.ebiga, moj hrbet je bolj bogi in za 1 uro voznje mi vsak sedez ustreza, ampak kaj bo pa po 2 ali 3 urah voznje je pa druga pesem. Zame je torej 1 ura povsem premalo.

Res je, če se človek pogosto vozi recimo Ljubljana-Split, ti enourni test kaj malo pove, že samo testiranje hrbta vzame vsaj 5 ur.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Drži, ampak pri večini se da dogovorit za večurni test. Jaz sem šel z (testnim) avtom v službo in nazaj, v vrtec in nazaj ter še na morje 100km v eno smer. Glede na to da sem bil cel dan v avtu (7+ ur), sem dovolj dobro testiral tudi počutje pri daljših vožnjah.

Verjamem pa da se enim fajn zdi da avto še malo postoji pred hišo (jaz doma razen vkrcanja že in otrok z avtom nisem bil), pa morda se zapelje po kakšni malo eminentni lokaciji, pa po lokalnih kafičih itd...

Saj ne rečem, dlje ko imaš avto, bolj ga lahko oceniš, a prav neke hude potrebe da bi to bilo za cel vikend pa ni.

Potem je pa tukaj še nekaj drugega: nikjer (razen morda pri res obupanih znamkah kot je recimo opel), ne boš dobil avta za kaj več kot osnovno testno vožnjo tako da boš prišel v salon in zahteval avto. Če si resen kupec in če želiš da te prodajalec vidi kot takega, se boš najprej malo pogovoril o tem kaj iščeš, z prodajalcem pregledal opcije in približno izbral tisto kar iščeš (model, motor, oprema) oziroma več variant tega, nato pa se bo govorilo o testni vožnji.

Če si pri trgovcu kak avto že kupil, te bo ob prihodu novega modela po vsej verjetnosti vabilo čakalo že v nabiralniku.

Kako to misliš...obupana znamka?
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Æudno, da avto revije potem delajo teste, ki navadno trajajo precej dlje kot en dopoldan/popoldan
evil.gif
Tovrstni testni avti nimajo nobene zveze s testnimi avto za stranke pri prodajalcih.

Bom vprašal drugače...koliko časa je potrebno, da človek stestira avto tako temeljito, da ugotovi, da je primern zanj ali ne? en dopoldan ali vsaj kak vikend ali pa kar daljše obdobje?

Včasih je še 14 dni premalo, da bi odkril majhno, a nadležno (lahko je tudi dealbreaker) napako.
V 1 uri pa ziher ne moreš nič resnega izvedet, razen če imap z avtom izkušnje že od prej.