Testna vozila za čez vikend?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kakšne imate izkušnje glede tega, katere znamke ali avto hiše so najbolj ustrežljive? So kakšne omejitve, recimo max št kilometrov, ipd?

Mama namreč kupuje nek nov avto (ne ve še točno katero znamko, tako da bo potrebno preizkusiti ene par modelov), pa bi se zmenili za testno čez vikend, da ga še ostali stestiramo in tudi na kakšno daljšo vožnjo...

PS, avti v vrednosti tam cca 20k €, nič prestižnih znamk torej
wink-1.gif
kakšen 3008, c-max, kaškaj, kuga, pa ta novi renault smešnega imena...kađar?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vikendov v letu veš koliko je, strank pa je bistveno več, pomeni če bi vsi imeli take želje, bi čakal na test pol leta ali več....

Test je dovolj en dopoldne/popoldne, kar je več je le še bonus.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Kolkor se jaz od lani spomnim je sploh bil problem pri dolocenih AH dobit model, ki sem si ga zaželel. Za vikend pa kar dvomim, da bo šlo :D Pa ne jim puščat cifer, ker boš čez cca tri mesece dobil klic: "dober dan, pri nas ste imeli pred tremi meseci testno vožnjo, pa me zanima, če ste se že odločili :D"

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
- peugeot bi skor lahko dobil čez viklend (če si tečen). jaz sem dobil 508 pred 3 leti.
- zadnjič sem dobil MB CLA čez noč (ne čez vikend) b.p.
- Evoque ne dajo več kot 100km

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pravilom ase da če si prodajalcu poznan, torej da si pri njih že kupil avto ali dva in da resno kupuješ avto. Ponavadi je sicer to raje en dan ali pol dneva, se pa nekje da zmenit tudi za vikend. Problem je da ima veliko hiš (predvsem za avte iz koncerna VAG) urejeno tako , da je "testni" avto hkrati tudi prodajalčev avto (ki ga uporablja). Brez problema zato lahko da avto čez dan, težje pa za vikend, ker je potem pač brez.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Zatežim potem peugeotu prvo
smile-1.gif

No jaz osebno ne vidim razlike pri izposoji od tor do sre v primerjavi med pet do pon. Itak čez vikend ne delajo in itak ne bi nihče mogel priti v nedeljo po njega, torej bi avto tam samo stal...pa še reklamo jim delamo čez vikend, ko vidijo napise avtohiše na avtu
smile-1.gif

Ampak očitno spet drugače razmišljam, kot AH
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Problem je da ima veliko hiš (predvsem za avte iz koncerna VAG) urejeno tako , da je "testni" avto hkrati tudi prodajalčev avto (ki ga uporablja). Brez problema zato lahko da avto čez dan, težje pa za vikend, ker je potem pač brez.

Aja itak, na to pa sem čisto pozabil, da ga potem šefi/zaposleni furajo v lastne potrebe
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zatežim potem peugeotu prvo
smile-1.gif

No jaz osebno ne vidim razlike pri izposoji od tor do sre v primerjavi med pet do pon. Itak čez vikend ne delajo in itak ne bi nihče mogel priti v nedeljo po njega, torej bi avto tam samo stal...pa še reklamo jim delamo čez vikend, ko vidijo napise avtohiše na avtu
smile-1.gif

Ampak očitno spet drugače razmišljam, kot AH
smile-1.gif

Itak!

Ne pomislis pa da se demo vozila koristijo tudi v primeru zamud vozil od strank ki imajo že naročena vozila, ali pa ker so brez avta zaradi karambola, pa se veliko razlogov je ...

Sicer pa, glede na to da so najemi ugodni, zakaj ne najameš takega vozila ki bi ga želel koristiti preko vikenda? Saj če si resen to res nemore biti problem.

evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Meni je lani bmw grozno ponujal na test vse sorte, od enke, do petke. Tudi čez vikend. So imeli pa tako neumno narejeno, da ga potem raje nisem vzel.

Želel sem namreč testirat 530d xdrive karavan, ampak - prvo kot prvo, so imeli "samo" 520d, drugo kot drugo, so mi dali omejitev 330km, ker je pomenilo, da nisem mogel niti iz kranja (kjer je bil avto) do morja in nazaj, in tretje kot tretje, prevzeti bi ga moral v petek okoli 12ure in vrnit v ponedeljek od 10-11 ali nekaj podobnega neumnega. Da si bom dva dni dopusta vzel, da bom peljal avto od Kranja do Postojne in nazaj.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
izračunal je, koliko vikendov je do 15.3., sedaj pa dela spisek toliko različnih avtov...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A rezervacije na kreditni kartici za 1% vrednosti vozila pa niso hoteli? Sem imel preko vikenda (akcija NTK 2024) BMW 520d touring xdrive. Omejitev 500km. Rezervacija na Diners.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa, glede na to da so najemi ugodni, zakaj ne najameš takega vozila ki bi ga želel koristiti preko vikenda? Saj če si resen to res nemore biti problem.

evil.gif

Se strinjam. Kot je enkrat že SHARK1 predlagal - vzameš za čez vikend, plačaš najemnino. Če avto dejansko potem kupiš, se ti najemnina šteje v kupnino.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Glede na to, da avtov ne dela samo ena tovarna je to potem drag špas, da si greš sposodit 3-4 avte za vikend, pa za vsakega plačaš še najem.... Drugo je, če maš v mislih samo en avto.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A rezervacije na kreditni kartici za 1% vrednosti vozila pa niso hoteli? Sem imel preko vikenda (akcija NTK 2024) BMW 520d touring xdrive. Omejitev 500km. Rezervacija na Diners.

ne vem točno a jurija al dva mam nekje v spominu, sam lahko da je to od rentacara na costa rici...