Test Zimskih Pnevmatik 2009

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Katere zimske se priporočajo v dimenziji 225/45/17, oz. kateri online test je "dovolj kredibilen"?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Vsi, ki testirajo točno to dimenzijo ... AMS, ADAC, Stiftung Warentest ...
V četrtek bo v Avto magazinu pregled vseh večjih testov ...

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
kakšne so to neke oznake proizvodnje na gumah? sam črke, brez cifer?

obrni gumo. ponavadi je na eni strani dot s številkami na drugi pa so dot neke črke.

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Jaz sem danes naročil Fulda kristall montero 3 ( 185/65/15 ) za 48€ po gumi.

Bomo vidli kako se bodo obnesle. Savine ki sem jih imel zadnje 3 sezone so bile na snegu sicer odlične, čim je bila pa cesta malce mastna je šlo pa več pošrek kot naravnost.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Jaz sem imel tudi S3 pa si moram za to sezono nabavit nove samo imam dimenzijo 205 55 16 pa se tudi nagibam k Fuldi (price performance)

ant

Pripravnik
Moram pograjati Mimovrste.com. V ponedeljek sem plačal predračun za naslednje gume: http://www.mimovrste.com/artikel/2640720930/fulda-kristall-montero3-185-60-r15-84t.

Takrat so bile še po 46,3€ na komad. In kar naenkrat me obvestijo, da gum ni več na zalogi in jih tudi ne bo več. Sem rekel, da naj res preverijo in v sredo so mi potrdili, da gum ne bo več. Kaj mi je preostalo drugega kot, da storniram naročilo in kupim gume drugje za nekaj € višjo ceno.

Danes pa lepo vidim, da so gume magično na zalogi, seveda z višjo ceno. Očitno so se morali znebiti starih naročil po 46€, da so sedaj lahko dvignili ceno. Težko, da me vidijo še pri njih, čeprav sem imel do sedaj vedno dobre izkušnje.

LP

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Očitno so se morali znebiti starih naročil po 46€, da so sedaj lahko dvignili ceno. Težko, da me vidijo še pri njih, čeprav sem imel do sedaj vedno dobre izkušnje.

Ne vem, ne vem...

Slučajno imam enako dimenzijo in sem že prejšnji teden malo brskal, tudi po mimovrste in ob tvoji Fuldi je pisalo "nedobavljivo", cena pa takšna kot si napisal. To je bilo nekaj dni pred tvojim plačilom.

Sicer ne vem kako in zakaj si plačal predračun, ampak za tole nevšečnost pomojem ni kriv mimovrste. Razen, če so vmes stvar dali "na zalogo" oz. "dobavljivo v X dneh", kar pa malo dvomim.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.217
1.717
113
40
Najbolje lepo ob prevzetju plačat pa je...
Lani preko mimovrste nabavu en, letos pa tri komplete gum in vse klapalo!

btw, tudi moj glas za GD ultragrip 7+. Na suhem dobra in na mokrem odlična
smile-1.gif

ant

Pripravnik
No morem se malo popraviti: po pogovoru z mimovrste sem ugotovil, da je prišlo do nesporazuma pri pošiljanju elektronske pošte, saj na služben mail nisem bil dosegljiv, kamor so mi pošiljali maile. Ker maila nisem videl sem preklical naročilo.
Očitno je krivda obojestranska.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Kakšna je praksa s temi oznakami T in H ? Koliko ima guma R16 T rezerve? T bi naj bila 190, kolikšna pa je verjetnost, da jo raznese, če se 2 min peljem 220 ?

Konstantno se nad 190 ne vozim nikdar, vseeno pa grem tu pa tam čez 220, vendar za manj kot minuto (naše ceste in to). A rabim zato gumo tipa H ali še dražjo , ali bo zadostovala T ? Gledam pa Continental TS830 205/55 R16.

Da niso te oznake samo za "striženje ovc" ali podobna glupst kot Calvo tune?

Hvala za konkretne nasvete iz prakse ali linkov.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sploh ne morem verjet, da dobiš gume takšne dimenzije v T hitrostnem razredu. Gume daj gor takšne, kot so homologirane in se ne hecaj. Tudi, če bo vse ok, vprašanje, kam se ti bo vtaknila zavarovalnica, če boš imel nesrečo... Jaz imam sicer pri sebi homologirane gume z oznako H. Te hitrosti ne dosežem niti v prostem padu z dodatnim potiskom...
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
to samo hitrostna razreda, ali je kakšno odstopanje dovoljeno tudi pri dimenziji gume?