Test zimskih gum 2024 OEAMTC

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.536
428
83
Da ni fičnikov za tak stil vožnje. ;)

Staro pravilo pa je, mehka guma bolje drži in se prej obrabi.
meni vsaka guma zdrži 2, 3 sezone
na enem avtu bom moral dati nokian letne v kanto z več kot 5 profila, ker so stare 6 let in so postale glasne - dela pa ta avto zelo zelo malo km (15k letno).
nazadnje, da sem moral 2 seta kupit v enem poletju, je bilo leta 1999, ko sem se vsak dan drajsal čez Ljubelj med počitnicami

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.536
428
83
Je reko zelo zelo malo pol pa speče 15k (kar je povprečje v slo) :)
Al si mislil 1.5k
15k, ja ta dela najmanj km v družini haha
ta avto vidim, če je za tankat, vitrex dolit ali redno vzdrževanje - še dobro, da sem nazadnje menjal olje v Stronic DL501, da mi je žena dovolila, da sem se malo peljal :valjamse:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
gledam test zimskih gum in nekako mi ne gre, da je enak model gume (recimo continental wintercontact) v dimenziji 205/55 R16
na prvem mestu, v dimenziji 215/55 R17 pa na sedmem mestu, celo za hankook gumo ...

goodyear ultragrip je pa na obeh testih pri vrhu

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
700
91
28
Pred leti sem kupil za eno malo 4x4 zadevo gume Laufenn, ki so bile najslabše ocenjene na testu, dobil sem jih pa za zelo malo ceno, ker jih noben ni maral. Pa prvo zimo zapade nekaj snega in grem probat, zadeva je šla po snegu odlično, pa tudi drugače so se mi zdele kar ok gume. Čez dve leti, kljub temu, da je bilo profila še veliko, so pa te gume postale smrtno nevarne, če je bil asfalt samo malo vlažen. Nobenega oprijema.