Sem najprej probal v dveh vticnicah ki sta na bili na istem razdelilcu... toliko, da sem probal, kako sploh zadeva deluje...
Ko jih vkljucis, je potrebno najprej na eni drzat tipko za parjenje med 3 in 8 sekund, potem zacnejo utripati lucke... Enako naredis se na drugi enoti ... in cez nekaj sekund se prizge lucka, da se adapterja vidita med seboj...
Potem sem en adapter nesel v sobo spodaj, drugega pa sem dal poleg switcha eno nadstropje visje.
(Prej je od tu do sobe spodaj potekala povezava preko UTP, samo je ze staro in poteka skupaj s koaxialnim kablom za kabelsko TV... Ta povezava je ze vedno delala problem in je bilo treba vmes dati en zelo star switch, na katerem se je dal nastaviti hitrost 10mbps in half duplex... drugace ni delovalo... Sicer za internet je bilo za silo OK... za kopiranje med racunalniki pa ne... )
Ko je potem ta povezava delovala... sem drugi adapter prestavil se malo dlje, direktno do routerja oz. gigabit switcha. Ta pa je ocitno bil na drugi fazi, ker se nista vec nasla med seboj ... Potem sem ga prestavil nazaj do tja, kjer je delovalo...
Potem se nisem vec ubadal s tem... Mogoce kdaj, ko bo kaj vec casa, se malo poeksperimentiram
...