Test za naprave LAN preko električnega omrežja

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
To je cena za kos, ce vzames dva je 16,99GBP za kos... kar znese potem 33,98GBP za dva kosa, kar je slabih 39€ ...

20111017-x7b9stkkpyyqr174j4xi3g3354.jpg

Poleg tega kot kaze se niti ne mores narociti izven UK...
smirk-1.gif
Pardon, nisem bil dovolj jasen v prvem zapisu. Seveda sem mislil za ceno na kos, verjamem pa, da si ti napačno razumel, ker sem prej pisal o ceni za dva kosa pri nas.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem v nedeljo narocil tole iz Pixmania.si ... in so me presenetili ker je ze bilo danes dostavljeno... Kljub temu, da sem izbral najcenejso opcijo dostave za 3,99€ in je pisalo, da bo dostava v 10 delovnih dneh...

20111019-pjfc7igqnryd3ib7cyph9kf81m.jpg

Sem prejle priklopil... in zadeva deluje odlicno... Pogoje je, da je na isti fazi... Sem priklopil... kliknil gumb za parjenje, sel do drugega adapterja in isto kliknil na gumb za parjenje... poparih sekundah sta se nasla in zadeva deluje ...
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Bentiš, jaz se še vedno trudim z registracijo, ker imam ene specifične zahteve. Odlično, hvala za potrditev, da je to dober nakup
smile-1.gif
.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Prosim probaj če prime povezava, če imaš adapterja na drugih koncih bajte recimo. Me zelo zanima.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A lahko preizkusis hitrost prenosa podatkov, npr. kopiranje kaksne masivne datoteke z ene masine na drugo (ce ni kaksnega drugega ozkega grla vmes) ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj sem napisal, da deluje... samo, ce je na isti fazi ... Sem probal v drugi sobi priklopit, pa ocitno ni na isti fazi, ker se nista nasla ...
A si jih prej sparil? Ker baje jih moraš sparit skupaj čim bližje, potem pa bi znala zadeva šibat tudi na daljšo razdaljo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem najprej probal v dveh vticnicah ki sta na bili na istem razdelilcu... toliko, da sem probal, kako sploh zadeva deluje...

Ko jih vkljucis, je potrebno najprej na eni drzat tipko za parjenje med 3 in 8 sekund, potem zacnejo utripati lucke... Enako naredis se na drugi enoti ... in cez nekaj sekund se prizge lucka, da se adapterja vidita med seboj...

Potem sem en adapter nesel v sobo spodaj, drugega pa sem dal poleg switcha eno nadstropje visje.
(Prej je od tu do sobe spodaj potekala povezava preko UTP, samo je ze staro in poteka skupaj s koaxialnim kablom za kabelsko TV... Ta povezava je ze vedno delala problem in je bilo treba vmes dati en zelo star switch, na katerem se je dal nastaviti hitrost 10mbps in half duplex... drugace ni delovalo... Sicer za internet je bilo za silo OK... za kopiranje med racunalniki pa ne... )

Ko je potem ta povezava delovala... sem drugi adapter prestavil se malo dlje, direktno do routerja oz. gigabit switcha. Ta pa je ocitno bil na drugi fazi, ker se nista vec nasla med seboj ... Potem sem ga prestavil nazaj do tja, kjer je delovalo...

Potem se nisem vec ubadal s tem... Mogoce kdaj, ko bo kaj vec casa, se malo poeksperimentiram
smile-1.gif
...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na razlicni fazi tako ali tako ne more delovati (razlicni fazi sta fizicno loceni med sabo, kot ce bi posiljal nekaj v eno vlakno opticnega kabla in pricakoval podatke ven iz drugega). Se varovalka bi znala biti problematicna (za VF signale, kar omenjena komunikacija je), tudi ce gre za isto fazo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Noja...narobe sem se prej izrazil... Misljeno je bilo, da mora biti na isti varovalki...

Sicer pa je lahko problem tudi, ce je prikljuceno preko recimo podaljska z zascito (recimo Belkinov-a)

20111020-nw1cjr85mit46i1yy72sm2ep5x.jpg

Sicer se najdeta in tudi deluje... le hitrost je obupno pocasna... verjetno zaradi filtrov v sami prenapetosni zasciti ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Na razlicni fazi tako ali tako ne more delovati (razlicni fazi sta fizicno loceni med sabo, kot ce bi posiljal nekaj v eno vlakno opticnega kabla in pricakoval podatke ven iz drugega). Se varovalka bi znala biti problematicna (za VF signale, kar omenjena komunikacija je), tudi ce gre za isto fazo.
Naj mi kdo prosim razloži to s fazo. A bo delalo, če je ena vtičnica na enem FIT stikalu, druga pa na drugem?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Naj mi kdo prosim razloži to s fazo. A bo delalo, če je ena vtičnica na enem FIT stikalu, druga pa na drugem?

Ce sta dve razlicni stikali, sicer se ne pomeni nujno, da gre za dve razlicni fazi, a ravno tako kot varovalke je tudi to potencialen vir tezav. Torej: bolj je verjetno, da ne bo delalo (vsaj ne prav hitro, kot je napisal Jest zgoraj), cetudi gre za isto fazo.

Ce gre za razlicni fazi, potem ne more delovati, ker se nima od kje signal prenesti iz ene na drugo fazo (ce zanemarimo presluhe med dvema paralelnima zilama v kablu, preko cesar ta stvar pac ne deluje).