ksz....
Da malo obudim temo.
Mami je crknil pomivalc Gorenje, star kot zemlja.
Nagiba se k Gorenju in Boschu, prostostoječ, budget cca. 500€. Brez nekih wifijev in podobnih igračk, super je, da je garancija čim daljša!
Kakšen pameten predlog?
evo primerjave med gorenje in bosch. prej sem imel gorenje pomivalni stroj, nek vstopni model, delal je kakih 15 let, imel je pluse in minuse:
+ klasični gumbi, dobra odzivnost
+ možnost pomivanja samo spodnje ali zgornje polovice
- po kakih 10 letih je na nekaj mestih začela rjaveti spodnja košara
- pozicija plastične košarice za pribor je bila slabo načrtovana. košarica je sedela na dveh prečkah, ena na robu in ena na sredini košarice. če pri polnjenju ali praznjenju nisi bil pozoren in si pustil pribor na previsni polovici, se je prekucnila in stresla pribor po dnu stroja
vmes sem enkrat zamenjal plastično cev z rotorjem pod zgornjo košaro in serviser mi je menjal zatič, ki zapira vrata, s tem da se mi je spet začel slabo zapirati. nekega dne zvečer je začelo močno smrdeti po zažganem in stroj je začel piskati, zato sem ga zvlekel ven, zamenjal sem ga z Bosch serije 6, z black friday popusti je bil slabih 700 EUR. tudi ta ima svoje prednosti in slabosti:
+ pomiva bistveno bolje
+ posodo suši bistveno bolje - to se recimo vidi na plastični posodi
+ je bolj tih
+ tik pod stropom ima plitev pladenj za pribor, kamor spravim vse živo
- nima možnosti pomivanja samo spodnje ali zgornje polovice
- gumbi na dotik so slabo odzivni
- včasih zamrzne, ga je treba resetirati, enkrat sem ga moral celo izklopiti iz elektrike
- ko enkrat aktiviraš program, ga ne moreš več spremeniti ali prekiniti, moraš ga resetirati
overall je seveda bosch boljši, kar se tiče pomivanja in sušenja posode. uporabniška izkušnja je bila pa pri 15 let starem gorenju boljša, kot pri novem bosch, kar pusti malo grenak priokus...