Test pomivalnih strojev

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.315
9.523
113
EU
Kupil pri nas v Softrade. Osemsto Eur. Bil je za tri Eure dražji od podobnega modela. Vzel sem, ker me je zanimalo, kako so rešili hrup. Dobro. Pod vrati ima gumijasto zaveso, katera preusmeri hrup na tla prek tiste pregrade pod elementi. Na tla se položi debeli filc, ki zaduši ta hrup.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

masevc

Guru
2. sep 2007
3.510
889
113
Tale sicer ni 40db, je pa najcenejsi. Se dodatne 4% popusta in vracilo kupnine.

40db so pa okol 900€

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.792
6.463
113
WIFI je nujen zame.
Kako drugače s tistimi tipkami nastaviš količino soli in sredstva za izpiranje? Na aplikaciji je to easy.

Moj ritual je tak, da ko spraznim pomivalca dam takoj notri tableto in gel za predpranje, potem se ga polni s umazano posodo. Tudi če grem od doma ga lahko štartam, ker vem da je vse notri in ko se vrnem je posoda oprana. Zato wifi.

Viš, to je asertivnost. Ne pa jaz. Ko v koritu placa zmanka, skušam se mal v pomivalca potlačiti, pa koj takrat, kadarkoli ze to je, zazenem, ker vem, da cez 5 min bo spet en neki jedu in sem že mal zadi...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Car

POSTman
4. avg 2007
8.490
1.599
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
ksz....
Da malo obudim temo.
Mami je crknil pomivalc Gorenje, star kot zemlja.
Nagiba se k Gorenju in Boschu, prostostoječ, budget cca. 500€. Brez nekih wifijev in podobnih igračk, super je, da je garancija čim daljša!
Kakšen pameten predlog?

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.443
113
Mi smo pred novim letom kupili en AEG - ozki in en Bosch v Harvey Norman - dobre cene, tudi po -300€ na listenpreis.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
ksz....
Da malo obudim temo.
Nagiba se k Gorenju in Boschu, prostostoječ, budget cca. 500€. Brez nekih wifijev in podobnih igračk, super je, da je garancija čim daljša!
Kakšen pameten predlog?
evo primerjave med gorenje in bosch. prej sem imel gorenje pomivalni stroj, nek vstopni model, delal je kakih 15 let, imel je pluse in minuse:
+ klasični gumbi, dobra odzivnost
+ možnost pomivanja samo spodnje ali zgornje polovice
- po kakih 10 letih je na nekaj mestih začela rjaveti spodnja košara
- pozicija plastične košarice za pribor je bila slabo načrtovana. košarica je sedela na dveh prečkah, ena na robu in ena na sredini košarice. če pri polnjenju ali praznjenju nisi bil pozoren in si pustil pribor na previsni polovici, se je prekucnila in stresla pribor po dnu stroja
vmes sem enkrat zamenjal plastično cev z rotorjem pod zgornjo košaro in serviser mi je menjal zatič, ki zapira vrata, s tem da se mi je spet začel slabo zapirati. nekega dne zvečer je začelo močno smrdeti po zažganem in stroj je začel piskati, zato sem ga zvlekel ven, zamenjal sem ga z Bosch serije 6, z black friday popusti je bil slabih 700 EUR. tudi ta ima svoje prednosti in slabosti:
+ pomiva bistveno bolje
+ posodo suši bistveno bolje - to se recimo vidi na plastični posodi
+ je bolj tih
+ tik pod stropom ima plitev pladenj za pribor, kamor spravim vse živo
- nima možnosti pomivanja samo spodnje ali zgornje polovice
- gumbi na dotik so slabo odzivni
- včasih zamrzne, ga je treba resetirati, enkrat sem ga moral celo izklopiti iz elektrike
- ko enkrat aktiviraš program, ga ne moreš več spremeniti ali prekiniti, moraš ga resetirati

overall je seveda bosch boljši, kar se tiče pomivanja in sušenja posode. uporabniška izkušnja je bila pa pri 15 let starem gorenju boljša, kot pri novem bosch, kar pusti malo grenak priokus...

ksz....
Da malo obudim temo.
Kakšen pameten predlog?
gorenje vsaj tisti tapoceni so kr hisense, sam timbr je naš....kolk so okej pitaj boga. Za te cekine se splača vržt uč na kak beko, whirlpool, boscha dvomim da boš dobu kaj pametnega.

pri whirlpoolu se je dala verjento se še da dokupt garancija do 7 let (mislim da je harvey norman mel to opcijo)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
ksz....
Da malo obudim temo.
Kakšen pameten predlog?
Nam je tudi, ravno čakam na dobavo. Skratka, če se odločiš iz kakršnegakoli razloga za Gorenje, pojdi v njihov salon., če ti ni ravno iz poti. Nama je stroj po ceniku v vseh trgovinah za 640 eur, kar tako na oko povedala "glede na to, da bomo cenejši kot kjerkoli vam dam stroj za 580". Cez 3 dni bo dostavljen na dom.

• Všeč mi je
Reactions: Car