Teslo v Tesli Y

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.064
8
38
Aja, sedaj te pa razumem. Itak, to je HW naročnina, tam pa za online storitve. Fulla razlika.
Kulj, razumem, sem v Tesla bubbleu. Tesla uber alles.

Ti bom še enkrat napisal: če pri BMWju ob nakupu odkljukaš in doplačaš gretje sedežev, potem ga ne izgubiš, tudi če ne skleneš nobene naročnine.

Ker se mi ravno da:

Razloži mi ta tvoj bistroum in razliko s tem: če pri nakupu BMWja nisi odkljukal gretja sedežev, potem tega nimaš. Kak te boš potem to izgubil? :eek: :valjamse:

Prvič:
Če ti kupiš BMWja brez gretja sedežev in ti BMW podari gretje sedežev za 1 mesec, kakšno funkcionalnosti BMWja si izgubil? A ne moreš vozit? Ne moreš nastavljati sedeža?
Drugič:
A ti kupiš TV zato, da ti tam lepo stoji in fajn izgleda, ali zato da gledaš vsebino na njem? A kupiš ti avto zato, da se boš z njim prevažal okrog ali zato, da se greš greti v njega? Boš ugotovil razliko ali je Tesla bubble premočan?

PS: Ne, ti nisi noben Tesla fan, samo realno nisi sposoben pogledati na Teslo.
Pri BMW, če nisi plačal za sedeže kot opcijo, tega nimaš. Pri Tesli tega ni, ker imaš vse. Še enkrat, pri Tesli lahko plačaš za nek servis, pri BMW al pa bilo kje drugje, plačaš za HW enablement. To je razlika, ki je očitno težko razumljiva.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.064
8
38
Ne vidim na sliki, kje bi to navajal, razen to kar je avtor posta na X napisal. FSD nima veze z lane assist. Pri Tesli ima vsak avto, vsaj v EU, serijsko osnovni avtopilot. V US imajo lahko druge pogoje, mislim da Standard verzije 3 in Y nimajo tudi tega več, da so znižali ceno. Oba Standard modela v EU imata osnovnega Avtopilota. Ta pa ti nudi naslednje:

- funkcijo adaptivnega tempomata (nima dejanskega radarja ampak deluje preko kamer)
- ohranjanje vožnje po sredini voznega pasu
- zaviranje do 0 km/h, speljevanje od 0 km/h dalje

Se pravi imaš vse kar rabiš. To kar bi bil pri VW recimo ACC in Travel assist. Večina avtov ima pa Lane assist, ki je pa odvisno kako je implementiran. Lahko je ping-pong od črte do črte na voznem pasu. Lane assist ne drži centra voznega pasu, Travel assist ga.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in sajkek

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
487
67
28
Pri BMW, če nisi plačal za sedeže kot opcijo, tega nimaš. Pri Tesli tega ni, ker imaš vse. Še enkrat, pri Tesli lahko plačaš za nek servis, pri BMW al pa bilo kje drugje, plačaš za HW enablement. To je razlika, ki je očitno težko razumljiva.

• Haha
Reactions: sad

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.039
13.326
113
iberbrikaš na svojo stikalo in na 12V pa imaš zadnje gretje. ...ceprav po moje te več pride kot 200USD pa razdirat moraš vse :S

barabini.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.064
8
38
Oh noes, ni mi več živeti! Če bi dejansko te poste pisal iz vere v Teslo, kar srčno upate da jih, bi bil nepopravljivo prizadet. Ker mi je pa vseeno se pa rad s fiktivni lastniki Tesle, ki jim je internet največje orodje in osebna izkušnja z avtom, rad dajem po netu.

Drugače pa, v mojem tega ni, so ogrevani zici 4 life in zgornji post spada v del enega mojega komentarja, da so se včasih šli "konfigurator", zdaj tega ni, vsaj za M3 in MY. Ampak spet selektivno branje pa novice iz US in CA, kjer itak prodajajo robo z drugačnimi specifikacijami. Začnem iskat BMW disse iz US in CA? Lahko najdem v par minutah fix.

Po vaši logiki, ker nimam Premium naročnine, moj avto še lane assista nima, ogrevanje zadnjih zicov pa lih kar mi še niso vzel, ventilacijo mi bojo pa v pondelk blokiral, fix. Ah ja....

• Haha
Reactions: Hanzi in sad

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.578
1.202
113
Oh noes, ni mi več živeti! Če bi dejansko te poste pisal iz vere v Teslo, kar srčno upate da jih, bi bil nepopravljivo prizadet. Ker mi je pa vseeno se pa rad s fiktivni lastniki Tesle, ki jim je internet največje orodje in osebna izkušnja z avtom, rad dajem po netu.

Drugače pa, v mojem tega ni, so ogrevani zici 4 life in zgornji post spada v del enega mojega komentarja, da so se včasih šli "konfigurator", zdaj tega ni, vsaj za M3 in MY. Ampak spet selektivno branje pa novice iz US in CA, kjer itak prodajajo robo z drugačnimi specifikacijami. Začnem iskat BMW disse iz US in CA? Lahko najdem v par minutah fix.

Po vaši logiki, ker nimam Premium naročnine, moj avto še lane assista nima, ogrevanje zadnjih zicov pa lih kar mi še niso vzel, ventilacijo mi bojo pa v pondelk blokiral, fix. Ah ja....

Se ti res da? Te paciente pustis na mir pa se smejes kretenizmom k jih producirajo. Najleps je to, kako se pocas ampak zihr elektrificirajo. Smeh cisti, glede na poste kako leto nazaj :) Ene se zmer kapaciteta baterij full moti, a nonstop na forumu gnojijo. Luda kuca, res :)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in urby20

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.408