Ne bo šlo. Volvo API je zaprt in deluje samo preko Volvo-on-call in Volvo serverjev, kar teče preko gprs. Na daljavo ni mišljeno na par metrov, ampak od kjerkoli na svetu s podatkovno povezavo.
Zakaj je isto pri Citroenu in Tesli "zastonj"?Ne bo šlo. Volvo API je zaprt in deluje samo preko Volvo-on-call in Volvo serverjev, kar teče preko gprs. Na daljavo ni mišljeno na par metrov, ampak od kjerkoli na svetu s podatkovno povezavo.
Aha, imas 50k za bosanska kola, ni pa 150e za narućninu?Audi npr. za leto ali dve uporabo naprednih funkcij aplikacije "podari", potem je pa draga ko žafran (menda čez 150 €/leto ?). Poslovni model pač, kot si ga vsaka firma sama zamisli.
Zato, ker je pač zastonj. Slej ko prej se bo zadeva spremenila in ne bo več zastonj. Tako kot se je že pri Tesli.
Pač proizvajalci te navlečejo na nekaj in potem začnejo računati.
Nekateri prej, drugi kasneje.
Se strinjam, če želiš na komot pač plačaš. Jaz sem tudi zaenkrat aktiviral, ker se mi ne da vsakič v avtu potrjevat AP povezave. Nisem pa niti gledal, najbrž se da tudi to urediti. Trenutno imam drugih bolj pomembnih stvari za delat.Sej vem. Prvi post na prejsnji strani... Ja, iz navade in komoditete imam zdaj tole. Tudi gps dodatnih for ni treba, bi lahko pogledala na google maps. Ostalo pa dela ali ne uporabljam...
Seveda je pa to ena izmed prvih stvari, ki jih mirno rezem, ce bi bilo treba. Z narocnino na spotify vred...
tega ne bo pri nas, pohlep je prevelik.
To kar ti zdej bluziš nisem nikoli povedal s temi besedami. To je tvoja perceprcija mojega sporočila, ki pa ni nujno pravilno. Na to najbrž niti nisi pomislil, ker te je takoj speklo. Tesla ti ob nakupu vozila jasno pove, da dobiš Premium naročnino za 1 mesec free, potem jo mesečno plačuješ, če jo hočeš. To je servis, to ni omogočanje / onemogočanje HW-ja kot na primeru BMW-ja, zato zadeva ni lih primerljiva, kaj pravš? Ostali ti prodajajo naročnino za HW + naročnino za online funkcije. Če ne vidiš razlike ti js ne morem pomagat. Pa kdo drug tut najbrž ne.Ne gre za znamko.
To kar si sedaj zbljuval je pa spet nekaj čisto desetega. Pač BMW si lahko privošči gretje sedežev dodatno colat. Tesla pač ne more. Če si še večji revež, pač vzameš Dacio, tam imaš pa res že vse noter. Ne rabiš nekega avtopilota doplačevati.
Ne meni odgovarjat, povej to bvader-ju. Ker te pa ja pri Tesli nič ne pušiš.
Nekateri?![]()
Pa ravno ti si se usajal, da BMW lupi, Tesla je pa dobrodelna organizacija, kjer nič ne izgubiš.
Sicer pa gredo vsi proizvajalci v smer zaračunavanja naročnin, vsaj za spletne storitve in recimo remote dostop do avta.
To kar ti zdej bluziš nisem nikoli povedal s temi besedami. To je tvoja perceprcija mojega sporočila, ki pa ni nujno pravilno. Na to najbrž niti nisi pomislil, ker te je takoj speklo. Tesla ti ob nakupu vozila jasno pove, da dobiš Premium naročnino za 1 mesec free, potem jo mesečno plačuješ, če jo hočeš. To je servis, to ni omogočanje / onemogočanje HW-ja kot na primeru BMW-ja, zato zadeva ni lih primerljiva, kaj pravš? Ostali ti prodajajo naročnino za HW + naročnino za online funkcije. Če ne vidiš razlike ti js ne morem pomagat. Pa kdo drug tut najbrž ne.
Tut Tesla je v preteklosti, ko je prišel Model S, prodajala opcije in si izibral kaj bi rad imel. Na koncu so pogruntal, da jih pride cenej, če dajo v avto full opremo in samo to štancajo na linijah.
Zdaj spet malo obračajo smer s Standard modeli, ki so notri cenejši ampak še vedno, samo 1 opcija, nimaš kaj izbirat, razen vlečne naprave.
Razloži mi ta tvoj bistroum in razliko s tem: če pri nakupu BMWja nisi odkljukal gretja sedežev, potem tega nimaš. Kak te boš potem to izgubil?To kar ti Premium nudi ti že v osnovi nimaš, ne vem kak boš pol kej zgubu?

Prvič:Če kupiš TV pa dobiš 1 mesec VOYO brezplačno, za kar veš da TV v osnovi nima. Ko poteče 1 mesec, kakšno funkcionalnost TV-ja si zgubu? Da zdej to slišim.
Od kod ti to?Brez naročnine na fsd nimaš niti osnovnega lane assista za 56k usd pri novem Y