Teslo v Tesli Y

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.291
3.198
113
Ja, dejmo se kregat ker proizvajalc je večja dobra duša in skrbi za našo dobrobit in da je za nas bolj ugodno. Pač vsi lupijo kolikor lahko pa naj bo Tesla, BMW ali Dacia. Mi pa na koncu odločamo z denarnicami, kaj bo uspešno in kaj ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.289
8.572
113
Ni čist res, izgubiš internetno povezavo, Spotify je samo posledica prvega. Spotify moraš itak svoj račun in naročnino imet, če ga želiš uporabljat. Ne vem kako je sicer s free opcijo Spotifya. Če narediš na telefonu hotspot in se avto nanj poveže potem Spotify, Youtube in vse ostale zadeve, ki so vezane na internet normalno delajo brez Tesla Premium naročnine. Vprašanje je samo če se hočeš s tem ukvarjat vsakič ko se usedeš v avto al ne.

Sej vem. Prvi post na prejsnji strani... Ja, iz navade in komoditete imam zdaj tole. Tudi gps dodatnih for ni treba, bi lahko pogledala na google maps. Ostalo pa dela ali ne uporabljam...

Seveda je pa to ena izmed prvih stvari, ki jih mirno rezem, ce bi bilo treba. Z narocnino na spotify vred...

• Všeč mi je
Reactions: bvader

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Vsi smo čisto oprani. Pri Tesli za ogrevanje in hlajenje sedežev nisem obkljulal nič pa jih imam. Za BMW si pa že sam povedal, obkljukaš in dodatno plačaš. Vidim da je pa zabolela znamka, ki je bila dana kot primer. Auč! :ostrzek:
Ne gre za znamko.
To kar si sedaj zbljuval je pa spet nekaj čisto desetega. Pač BMW si lahko privošči gretje sedežev dodatno colat. Tesla pač ne more. Če si še večji revež, pač vzameš Dacio, tam imaš pa res že vse noter. Ne rabiš nekega avtopilota doplačevati.
Kako nič ne izgubis. Spotify zgubis :jok:
Ne meni odgovarjat, povej to bvader-ju. Ker te pa ja pri Tesli nič ne pušiš.
in res je tako, samo se nekateri usajajo kako nas nekatere lupijo njih pa ne.
Nekateri? :valjamse: :valjamse:
Pa ravno ti si se usajal, da BMW lupi, Tesla je pa dobrodelna organizacija, kjer nič ne izgubiš.

Sicer pa gredo vsi proizvajalci v smer zaračunavanja naročnin, vsaj za spletne storitve in recimo remote dostop do avta.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.413
8.441
113
pri taščici
Ko pride FSD v SLO (EU) se bos baje tudi lahko narocil.
99/mesec.
Mogoce pa placam za en mesec za test.
Se vseeno bolje kot 7200 pa ugotovis da je v eu prepovedan

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.027
13.321
113
Da so naročnine na neke spletno oblačne storitve povsem razumem, to arhitekturo pač mora nekdo vzdrževati itd... kolk so cene le teh, je druga zgodba.

To, da pa ti neko stvar samo na daljavo vklopijo in zadaj ni storitve je pa pač nateg. To je pač nova lupaža, ki pa bo verjetno sčasoma izvenela.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.027
13.321
113
Ko pride FSD v SLO (EU) se bos baje tudi lahko narocil.
99/mesec.
Mogoce pa placam za en mesec za test.
Se vseeno bolje kot 7200 pa ugotovis da je v eu prepovedan
ja itak, ceprav 100€ je malo dosti imho... no vseeno bomo že našli aplikacije ko če bo to dej. vredno. Danes še ni.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.203
4.258
113
KSZ
Opazujem tele prometne/live rdeče črte na zemljevidu - smeh za crknit! V mojem okolišu kjer garant ni bilo zadnjih 20 let nobenega zastoja, razen ko mestni avtobus sredi ceste stoji na postajališču, se dva zadaj ustavita, je vse rdeče, pa zjutraj grem v center MB - tekoča vožnja pa spet vse rdeče,....
Aja, satelitske posnetke lahko samo v 2D gledaš ali meni kaj ne gre od rok?
Kar naj imajo to premium naročnino.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.663
13.559
113
kod Džej-Zija
Nečesa ne razumem. Če pri uvedbi naročnine ničesar ne izgubiš, ko trdi nekdo zgoraj, zakaj pri zdravi pameti bi naročnino sploh plačeval? Si dobrodelna ustanova, ki financiraš korporacijo s prostovoljnimi prispevki, kot recimo učbeniški sklad v osnovni šoli? Ali v čem je fora?

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.027
13.321
113
Nečesa ne razumem. Če pri uvedbi naročnine ničesar ne izgubiš, ko trdi nekdo zgoraj, zakaj pri zdravi pameti bi naročnino sploh plačeval? Si dobrodelna ustanova, ki financiraš korporacijo s prostovoljnimi prispevki, kot recimo učbeniški sklad v osnovni šoli? Ali v čem je fora?
sej je nerabiš plačevat. Edino kar je res, da je recimo tesla in tudi vsi novejši avtomobili narejeni okoli oblačne arhitekture, tako da če še danes to ni nuja da si naročen, bo verjetno po novem kar obveza, kot mobilna telefonija.. Pač drugi čas, druge potrebe, drugi produkti.

Jaz pri merkli recimo nič ne plačujem, enostavno storitve ki jih ponujajo v oblaku za moj model (ki je nežno že prestar za ta prave novotarije), ne odtehtajo recimo 150€ na leto..

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.663
13.559
113
kod Džej-Zija
To vse razumem. Ti veš, kaj dobiš za 150 €/leto in si se odločil, da ne boš investiral. Dotični pa pravi, da NIČESAR ne izgubiš, če ne plačuješ. Zakaj bi potem sploh plačeval, če ti je vse na voljo v vsakem primeru?

Volvo aplikacija mene stane cca 40 €/leto in jo zdaj uporabljam že kar nekaj let. Vklop avta na daljavo (za hlajenje poleti), vklop webasta ali timerja (za pozimi), zaklepanje/odklepanje na daljavo, preverjanje stanja (odklenjen/zaklenjen, zaprte šipe itd), iskanje avta na parkirišču, dnevnik voženj, zemljevid, podpora. Uporabljam v glavnem prvi dve storitvi, na dnevni bazi.

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Saj ti pravim. Ti pristopaš z objektivnimi dejstvi. Ki jih vsak normalen človek razume in so mu jasne. In se seveda odloči, če mu dobljeno ustreza za tisti denar.
Ko imaš enkrat scvrte možgane s Tesla bubble ni več objektivnosti in tvoje vprašanje ne bo dobilo smiselnega odgovora.
Tak da, nea se obremenjuj več s tem. :cheer:

Samo Svoj pa vidim, da greš lepo konkretno v smeri scvrtih možgan, če na moj zapis popaš dol prstek. Očitno sevanje Tesle že deluje:eek:. Reši se, dokler se še lahko.:valjamse:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in mosseero

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.203
4.258
113
Zakaj bi plačeval 40€ za neko aplikacijo, ki je zastonj?

Pa glih vidva sta najbolj aktivna v tej temi. :bonk:

Če probamo bit objektivni (jaz itak nisem, ker sem po vajino opran), si do sedaj dobival "bombončke", ki so objektivno čisto nepotrebni za splošno delovanje avta, zastonj - podobno kot "odklepanje" TV programov čez NY pri ponudnikih kabelske.
Sedaj pač moraš za neke (meni nepotrebne) funkcije, ki pa nimajo veze z vožnjo in uporabo avta, pač nekaj doplačat če jih hočeš.

Je pa dejstvo, da od "osnovne" opreme avta, ki je bila ob nakupu s tem nisem nič izgubil: še vedno imam grete in hlajene sedeže, polne LED (kajvemqua) žaromete, polni dostop do vseh funkcij vozila preko APPa, pa navigacijo, ki obnavlja redno zemljevide in bojda celo upošteva promet,....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.663
13.559
113
kod Džej-Zija
BTW, sploh ni letelo nate, ampak na bvader.

Kako je moja aplikacija zastonj? :sprasujemse: Brez naročnine teh bonbončkov na daljavo nimam. Lahko bi vsak dan hodil iz bajte nastavljat gretje, ampak je toliko lažje zvečer s telefonom nastavit. Ali pa iz šihta avto zagnat, da mi ni treba v senci pri 40 st C čakat, da se ohladi, če pridem do že ohlajenega.

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Zakaj bi plačeval 40€ za neko aplikacijo, ki je zastonj?

Pa glih vidva sta najbolj aktivna v tej temi. :bonk:

Če probamo bit objektivni (jaz itak nisem, ker sem po vajino opran), si do sedaj dobival "bombončke", ki so objektivno čisto nepotrebni za splošno delovanje avta, zastonj - podobno kot "odklepanje" TV programov čez NY pri ponudnikih kabelske.
Sedaj pač moraš za neke (meni nepotrebne) funkcije, ki pa nimajo veze z vožnjo in uporabo avta, pač nekaj doplačat če jih hočeš.

Je pa dejstvo, da od "osnovne" opreme avta, ki je bila ob nakupu s tem nisem nič izgubil: še vedno imam grete in hlajene sedeže, polne LED (kajvemqua) žaromete, polni dostop do vseh funkcij vozila preko APPa, pa navigacijo, ki obnavlja redno zemljevide in bojda celo upošteva promet,....
Da se razumemo. Tukaj ne gre za to ali je prav, da se plačuje neke naročnine pri avtomobilu. Ne gre tudi za vprašanje, da tebi recimo tisto nič ne pomeni in zato ti nič ne izgubiš, če ne podaljšaš naročnine.
Gre za to, da je nekdo sposoben zapisati tole: pri Tesli nič ne izgubiš, če ne plačuješ naročnine, pri BMWju pa izgubiš.

In to lahko napiše le nekdo s scvrtimi možgani. Pa nima veze ali je BMW fan, Volvo fan, Tesla fan ali pa fan konjev.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.203
4.258
113
Vem da ni letelo name.

APP je zastonj pri Tesli, zakaj Volvo kasira nekaj kar bi lahko dal zastonj, mogoče ti Tuya omogoča iste funkcije zastonj?

Še enkrat: BMW sedeži so primerljivi s Tesla FSD, kaj človek bolj rabi, je pa njegova odločitev. Mene za Spotify boli briga, grete sedeže bi pogrešal, ker ste glih to primerjali.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.403