Ja, dejmo se kregat ker proizvajalc je večja dobra duša in skrbi za našo dobrobit in da je za nas bolj ugodno. Pač vsi lupijo kolikor lahko pa naj bo Tesla, BMW ali Dacia. Mi pa na koncu odločamo z denarnicami, kaj bo uspešno in kaj ne.
Ni čist res, izgubiš internetno povezavo, Spotify je samo posledica prvega. Spotify moraš itak svoj račun in naročnino imet, če ga želiš uporabljat. Ne vem kako je sicer s free opcijo Spotifya. Če narediš na telefonu hotspot in se avto nanj poveže potem Spotify, Youtube in vse ostale zadeve, ki so vezane na internet normalno delajo brez Tesla Premium naročnine. Vprašanje je samo če se hočeš s tem ukvarjat vsakič ko se usedeš v avto al ne.
Ne gre za znamko.Vsi smo čisto oprani. Pri Tesli za ogrevanje in hlajenje sedežev nisem obkljulal nič pa jih imam. Za BMW si pa že sam povedal, obkljukaš in dodatno plačaš. Vidim da je pa zabolela znamka, ki je bila dana kot primer. Auč!![]()
Ne meni odgovarjat, povej to bvader-ju. Ker te pa ja pri Tesli nič ne pušiš.Kako nič ne izgubis. Spotify zgubis![]()
Nekateri?in res je tako, samo se nekateri usajajo kako nas nekatere lupijo njih pa ne.
Satelitske karte tudiKako nič ne izgubis. Spotify zgubis![]()
ja itak, ceprav 100€ je malo dosti imho... no vseeno bomo že našli aplikacije ko če bo to dej. vredno. Danes še ni.Ko pride FSD v SLO (EU) se bos baje tudi lahko narocil.
99/mesec.
Mogoce pa placam za en mesec za test.
Se vseeno bolje kot 7200 pa ugotovis da je v eu prepovedan
sej je nerabiš plačevat. Edino kar je res, da je recimo tesla in tudi vsi novejši avtomobili narejeni okoli oblačne arhitekture, tako da če še danes to ni nuja da si naročen, bo verjetno po novem kar obveza, kot mobilna telefonija.. Pač drugi čas, druge potrebe, drugi produkti.Nečesa ne razumem. Če pri uvedbi naročnine ničesar ne izgubiš, ko trdi nekdo zgoraj, zakaj pri zdravi pameti bi naročnino sploh plačeval? Si dobrodelna ustanova, ki financiraš korporacijo s prostovoljnimi prispevki, kot recimo učbeniški sklad v osnovni šoli? Ali v čem je fora?

Brez naročnine teh bonbončkov na daljavo nimam. Lahko bi vsak dan hodil iz bajte nastavljat gretje, ampak je toliko lažje zvečer s telefonom nastavit. Ali pa iz šihta avto zagnat, da mi ni treba v senci pri 40 st C čakat, da se ohladi, če pridem do že ohlajenega.Da se razumemo. Tukaj ne gre za to ali je prav, da se plačuje neke naročnine pri avtomobilu. Ne gre tudi za vprašanje, da tebi recimo tisto nič ne pomeni in zato ti nič ne izgubiš, če ne podaljšaš naročnine.Zakaj bi plačeval 40€ za neko aplikacijo, ki je zastonj?
Pa glih vidva sta najbolj aktivna v tej temi.
Če probamo bit objektivni (jaz itak nisem, ker sem po vajino opran), si do sedaj dobival "bombončke", ki so objektivno čisto nepotrebni za splošno delovanje avta, zastonj - podobno kot "odklepanje" TV programov čez NY pri ponudnikih kabelske.
Sedaj pač moraš za neke (meni nepotrebne) funkcije, ki pa nimajo veze z vožnjo in uporabo avta, pač nekaj doplačat če jih hočeš.
Je pa dejstvo, da od "osnovne" opreme avta, ki je bila ob nakupu s tem nisem nič izgubil: še vedno imam grete in hlajene sedeže, polne LED (kajvemqua) žaromete, polni dostop do vseh funkcij vozila preko APPa, pa navigacijo, ki obnavlja redno zemljevide in bojda celo upošteva promet,....