Teslo v Tesli Y

gr69

Guru
15. dec 2009
12.052
3.086
113
še v SLO - ampak komaj
LarryClay
Nisem mislil da bi AP sam sel po navigaciji na razcepu. Zanima me zakaj ne zmanjsa hitrosti.
Recimo pred tunelom golovec.
Ali zakaj je nw zna jsa iz barja proti tunelu. Grem recimo skoz po levem pasu tako da mu bi treba menjat pasu niti se mu ni treba odlocat naravnost ali levo. .
zakaj na regionalki random uposteva omejitev ce je ob nakupu pred 3 leti lepo uposteval znake ob cesti?

Ker “popravljene”* omejitve v mapah. Sem konec lanskega leta doživel šok, ko je Skodilac na A9 na delu, kjer je nedolgo nazaj bilo gradbišče, iz 130 v trenutku spustil na 80 …. - zdaj ali je kak pametnjakovič vnesel “ popravek” in ga je sprejel ali je CARIAD prišel na “pametno” idejo, da uporabljajo podatke iz vozil in pustijo AI prek in tako dodajajo omejitve v zemljevide. Ne eno, ne drugo ni preveč pametno … ozr. bi potrebovalo še “preverjanje” - zdaj ali human, al algoritem / AI, ki na AC ne dovoli spremembo omejitve.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.311
8.371
113
pri taščici
Torej so mape po hierarhiji nad prometnimi znaki?
A to zato da ne bodi uposteval znakov za okrogle obletnice in znake ki jih imajo kamioni in avtobusi nalepljene zadaj?

gr69

Guru
15. dec 2009
12.052
3.086
113
še v SLO - ampak komaj
Ne čisto … - na delu ceste, kjer “ni znaka” (recimo po vstopu na AC) avto vzame za veljavno hitrost 130 in ga žge 130 dokler ne vidi znaka ali ne pride do točke na zemljevidu, kjer ima zapisano drugačno omejitev - in tu ga seveda napaka v mapi zjebe - no, ne avto, ta baje nima občutka, pač zjebe tistega za volanom.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.866
7.979
113
Ker “popravljene”* omejitve v mapah. Sem konec lanskega leta doživel šok, ko je Skodilac na A9 na delu, kjer je nedolgo nazaj bilo gradbišče, iz 130 v trenutku spustil na 80 …. - zdaj ali je kak pametnjakovič vnesel “ popravek” in ga je sprejel ali je CARIAD prišel na “pametno” idejo, da uporabljajo podatke iz vozil in pustijo AI prek in tako dodajajo omejitve v zemljevide. Ne eno, ne drugo ni preveč pametno … ozr. bi potrebovalo še “preverjanje” - zdaj ali human, al algoritem / AI, ki na AC ne dovoli spremembo omejitve.
Nekdo je pisal da dars pred začetkom del javi googlu odseke z novimi omejitvami, potem pa kao, da pozabijo omejitve preklicat. Čeprav dvomim malo v to.
Ni pa to samo pri nas. Sem enako doživel na poti proti Budimpešti. Ravna avtocesta, brez omejitev a avto začne bremzat na 80. In sem potel dejansko šel preverjat in google je za ta del avtoceste kazal 80. Od takrat dalje sem samo rekel fak off vaši travel asisti, avtonomne in polavtonomne vožnje. Imam dovolj izurjen mozak, da vozim brez teh idiotizmov.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.250
870
113
Kras
www.mtl.si
Ok ne parkiram na prehitevalnem, se umaknem na voznega, če je prostor. Ampak bodima odkrita. Vožnja na voznem pasu je v Sloveniji rezervirana samo za tovorni promet in poteka s temu primerno hitrostjo. Na AT nimam problemov, gre lepo zmerno po voznem, na HR pa res skoraj vedno po prehitevalnem, normalno se pa umikam ZG padobrancem z njihovo potovalko +200kmh.
Tudi na prehitevalnem sam nimam takih težav v gužvi.
Res pa me vsak avto, ki menja pas pred mano, ne spravi s tira ;).
Od takrat dalje sem samo rekel fak off vaši travel asisti, avtonomne in polavtonomne vožnje. Imam dovolj izurjen mozak, da vozim brez teh idiotizmov.
Ko boš razumel, da gre tukaj za PRIPOMOČEK in ne za avtonomno ali polavtonomno vožnjo (pa naj Tesla ali kdorkoli tretji obljublja kar želi) in posledično tudi imel ustrezna pričakovanja, boš morda doumel zakaj nekaterim taki sistemi, KLJUB VSEM NAPAKAM, pomenijo uporabno vrednost. Napake pač voznik korigira, ker razume, da je to PRIPOMOČEK. ;).
Pa poudarjam: dobro delujoči sistemi. Ker eni so taki polizdelki, da bi bilo bolje in varneje, če jih sploh bilo ne bi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.866
7.979
113
Tudi na prehitevalnem sam nimam takih težav v gužvi.
Res pa me vsak avto, ki menja pas pred mano, ne spravi s tira ;).

Ko boš razumel, da gre tukaj za PRIPOMOČEK in ne za avtonomno ali polavtonomno vožnjo (pa naj Tesla ali kdorkoli tretji obljublja kar želi) in posledično tudi imel ustrezna pričakovanja, boš morda doumel zakaj nekaterim taki sistemi, KLJUB VSEM NAPAKAM, pomenijo uporabno vrednost. Napake pač voznik korigira, ker razume, da je to PRIPOMOČEK. ;).
Pa poudarjam: dobro delujoči sistemi. Ker eni so taki polizdelki, da bi bilo bolje in varneje, če jih sploh bilo ne bi.
E bejž no... kdo bi si mislil, da so to pripomočki... :p

In za te pripomoče teče debata že koliko strani? Ful so vredi vidim.

Skratka, mogoče mi bo kdo dal prav, ampak zraven Start/Stop, normalen voznik te reči pogasne.

• Haha
Reactions: jonny77

mtl

Guru
19. jul 2007
11.250
870
113
Kras
www.mtl.si
Upam, da razumeš, da tukaj ni prav in narobe. Vsak se sam odloči, kaj bo uporabljal in kaj mu ustreza.
Je pa malo egoistično nekoga, ki to uporablja označiti za nenormalnega. Poizkušal sem ti razložiti, zakaj je nekaterim to ok, ne te prepričati, da to moraš uporabljati.

igi

Guru
13. okt 2007
5.797
1.350
113
Celje

Skratka, mogoče mi bo kdo dal prav, ampak zraven Start/Stop, normalen voznik te reči pogasne.
ok start/stop res ugašam, vse ostalo pa z veseljem uporabljam.

Že samo radar tempomat + lane assist sta vsaj zame ODLIČNA pripomočka.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.866
7.979
113
ok start/stop res ugašam, vse ostalo pa z veseljem uporabljam.

Že samo radar tempomat + lane assist sta vsaj zame ODLIČNA pripomočka.
Ne opokorekam. Mi pa smo govorili o naprednejših pripomočkih kot travel assist, polautonomna vožna ipd.

Če prav lane assist uporabljam samo na AC, iz razloga, če bi res po nekem norem norem naključju zadremal, ali če bi mi sovozniki tolko zakravžljali živce, in bi pomotoma skrenil. Pa še ta navada je od časa, ko so otroci bili dojenčki in se je zadaj na klopi dogajalo svašta.
Na regionalkah pa popizdim, da mi pregledne ovinke ne pusti sekat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.311
8.371
113
pri taščici
Ne čisto … - na delu ceste, kjer “ni znaka” (recimo po vstopu na AC) avto vzame za veljavno hitrost 130 in ga žge 130 dokler ne vidi znaka ali ne pride do točke na zemljevidu, kjer ima zapisano drugačno omejitev - in tu ga seveda napaka v mapi zjebe - no, ne avto, ta baje nima občutka, pač zjebe tistega za volanom.
Teala vidi znak za znizanje/zvisanje hitrosti (ga narise) ga pa ne uposteva.
Pa ne vedno, cisto random. Tako da...ce je to stvar "moje " nastavitve bi res rad zvedel kje to spremenim

bev

Majstr
25. apr 2017
524
349
63
Med nastavitvami imam možnost da upošteva omejitve in ko hočem to aktivirati mi napiše, da se to v tej državi ne da. Lahko samo s tipko na volanu potrdim spremembo omejitve.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.552
1.190
113

Skratka, mogoče mi bo kdo dal prav, ampak zraven Start/Stop, normalen voznik te reči pogasne.Kaj ti

Zakaj? Vauno samo, da spoznas kako delajo, potem pa se odlocis ali ti ustreza ali ne. Kar tako zveplo pljuvat pa neumno. Te zadeve so super uporabne, ce si sposoben doumeti njihov doseg. Ce nisi pa ja, gasi to, ni to zate. Kup glupo 101ko, kaj bo teb alfa samcu (hehehehehe) avto pametoval... Dej zresn se, izpadas novi darjan...

shift

Guru
20. jul 2007
10.326
2.888
113
za šankom
1000004098.jpg

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.185
8.440
113
Od kdaj dalje?
Ali stare, ki so naredili enkraten nakup pustijo pri miru?
Bo to za vse drzave ali spet pocasi.

Slovenija je sele danes zacela z narocnino za premium paket ali kaj je. Moram narocit. Mi spotify ne dela, sem radio poslušala :(

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.092
4.205
113
Spotify imaš preko telefona lahko, ni potrebe za premium povezljivost.

Za AP pa verjetno kot free charge - ko imaš enkrat lifetime je to za vedno v tem avtu.

FSD = full = 7.200€? Verjetno so tega v EU prodali "nula koma jozef".

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.303