Teslo v Tesli Y

mtl

Guru
19. jul 2007
11.176
796
113
Kras
www.mtl.si
Brez zamere, ampak ta izjava je neumnost brez primere. Kakšen AEB sistem je potem to? Sploh pa v letu 2025.
Recimo tukaj imaš primer na statičen avto in čisto normalno ustavi:
To pa seveda ne pomeni, da lahko pride do napak v delovanju sistema in zato jaz tem sistemom ne zaupam 100%.

in še video izpred 7ih let:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.002
4.141
113
Lahko je napaka v algoritmu/sistemu ali pa je voznik overridal sistem. Recimo pri mojem vozilu bremza/plin ali tudi samo poln plin (če se prav spomnim) za trenutek, izključita AEB.
Sam se recimo ne bi nikoli 100% zanašal na te sisteme.
Za voznika sem precej prepričan (99,9%) da ni sploh nič naredil do trka, za napako v sistemu pa močno dvomim. Kot rečeno govorim o čisto novem BMW iX?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.043
8.329
113
S Kono 21 vem da ne upam z radarjem nastavljenim na 50 (60) se priblizat stojeci koloni pred semaforjem.
Tudi ce je razlika v hitrosti recimo 30kmh (jaz 60 , kolona pred mano 30) ze cvikam ker precej pozno zacne zmanjsevati hitrost. Verjetno bi AEB na koncu resil, ampak...
Tesla se tu bistveno bolje obnese saj zacne znanjsevati hitrosr bistveno prej.
Poleg tega Tesla ze nekaj casa uposteva tudi ovinke, rondoje.... Sicer pogosto precej okorno in počasi, ampak... Zvozi. Vxasih celo rondo, ce gres v njem naravnost (brez FSD, osnovni AP)

Ko sem prvic tole imela na c5 aircorssu, sem kar nekaj casa rabila, da sem mu verjela. Jaz sem znizevala hitrost ze bistveno prej kot avto in na zacetku se mi je zdelo, da je enostavno prepozen pa seveda tudi zaviranje je bilo potem bolj sunkovito.

Pol sem sla na teslo, je bolj kot sem jaz včasih, ok... Ampak tole v ovinke in rondoje se pa tko pocas jajca, da dela mene zivcno in po moje koga, ki je za mano. Jaz to moram malo po gasu...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.002
4.141
113
Ko sem prvic tole imela na c5 aircorssu, sem kar nekaj casa rabila, da sem mu verjela. Jaz sem znizevala hitrost ze bistveno prej kot avto in na zacetku se mi je zdelo, da je enostavno prepozen pa seveda tudi zaviranje je bilo potem bolj sunkovito.
Odvisno na katero razdaljo ga imaš. na max. prehitro zavira in prepozno pospešuje, na blizu pa je vse preveč "na kanp".

jezek

Guru
24. jul 2008
5.312
2.276
113
Brez zamere, ampak ta izjava je neumnost brez primere. Kakšen AEB sistem je potem to? Sploh pa v letu 2025.
Recimo tukaj imaš primer na statičen avto in čisto normalno ustavi:
To pa seveda ne pomeni, da lahko pride do napak v delovanju sistema in zato jaz tem sistemom ne zaupam 100%.

in še video izpred 7ih let:
Ne vem, bi moral probat s kartonskimi skatllani, v prometu mi ne pade na pamet to testirat. 3minutno guglanje pa vrze ven, da je bmwjew aeb v vsaj 3 variantah, odvisno od regije. Nekateri delajo samo v mestu, drugi tudi na ac...ampak so tudi tam onejitve pri doloceni hitrosti. Trditev, da stacionarne ovire ignorira, pa izhaja iz reklamnega materiala na bmw spletni strani za par let staro petico ali sedmico, ne spomnim se vec.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.171