Teslo v Tesli Y

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.535
1.548
113
Ja, je bilo že nekaj prevzemov nove.
Jaz osebno, bi vseeno kako leto počakal pred nakupom nove. Naj zglihajo buge in morebitne zajebe.
Razen bling bling sprememb, boljše udobnosti in podobno, je v osnovi isti avto, kot ga že imaš.
Vmes bo tudi jasno, kdaj pride ven HW5/AI5 hardver, ki je napovedan za konec letošnjega leta.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.535
1.548
113
Plačana reklama za firmo, ki je pred tem, da gagne.

IMG_4779.jpeg

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.665
11.615
113
mene lidar tolk ne gane, bolj je to da kamere ne zaznajo ama ništa... kar so kar kočljive situacije. Razen če so teslo fejkali?

sad

Guru
24. avg 2007
21.477
10.141
113
Ni da ne zaznajo nič. So pa definitivno situacije, kjer sistem ne bi smel pogrniti in recimo sistem z lidarjem ne pogrne.
Recimo kakšno leto nazaj, ko je Avtopilot nabil bel šleper prevrnjen čez cesto in ga je sistem/kamera prepozno zaznala.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.665
11.615
113
sej veš, ko je lep dan imam tudi jaz oke... pomagala in asistence pridejo najbolj prav in so recimo kao danes nujne, ko je vreme do kurca in pri FUBAR situacijah.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.588
7.218
113
pri taščici
Naj najprej Tesla vrne tisto kar je ze znal.
Na regionalki je znal ob znaku znizati in dvigniti hitrost. Sedaj jo zna samo se znizati. Na istem odseku!
Na AC (razcepih) pa itak ne uposteva omejitev in v razcep ( tunel)Golovec leti 130(140) kljub temu da prebere omejitev 80. Hitrosti pa ne zniza

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

sad

Guru
24. avg 2007
21.477
10.141
113
Dobrodošel v svet online posodobitev.
Čakam dan, ko se boš usedel v Teslo in se ti bo na ekranu le izpisalo Fuck you, ker si dan prej twitnil nekaj, kar Musku ni bilo všeč.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in NekdoK

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.535
1.548
113
Ha, ha, LOL.
Kamera sistem pač deluje drugače. In video se ukvarja z akademskim problemom.
A DARS na avtocesti riše fejk tunele in luknje?
Imamo ljudje in živali vgrajene LIDARje?

Brezvezna reklama za firmo, ki LIDARjev ne uspe spraviti na masovni trg. Zakaj ne? Ker so predragi.
Kdo je njihov največji kupec? Tesla za testne avtomobile.

Jaz domnevam, da bo tudi kamera sistem uspeval reševati dotične akademske probleme. Pač ko bodo na ta akademski problem natrenirali AI. Dokler je problem akademski, se nikomur ne da s tem realno ukvarjati. Je več realnih problemov za reševati.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.253
6.522
113
Lidar je zelo koristen dodatek. Ni pa zastonj v primerjavi s kamero za 3 eur in indijskim programerjem za 50 centov na uro.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.722
7.202
113
Drgač, če je na svet znanje in AI in ne vem kaj, da kamere nadomestijo vse ostale senzorje zajtrk ne sli m drugačne, namenske ali ne, potem se strinjam, da so kasneje ne dovolj. Nismo pa se tle...

Meni se zdi, kot da zbirajo vsesort podatke in potem naknadno sortware zna to interpretirati, si zapomniti in uporabiti. Vozniki smo zastonj skenerji, ki zbirajo te podatke. Ko sem prvič dobila avto, sem se tu razpočila. Kva je to na cesti počel?!! Pa v KR ne toliko, ampak v KR je veliko Tesl že en čas, kamor se pa v službo vozim, pa ne vidim druge. Prav pogoste niso, torej... Sirina ceste je problem pri srečanjih z večjimi vozili, in potem cesta, ki ima crtkano crto ob strani za kolesarje. Je mislil, da sem preko in potem piskal, bremzal in travmiral, če je bil zraven na pločniku nekdo, ker ne ve, da je dvignjen. In je torej avto povzel, da sem zapeljala s ceste in drvim v pešca... Zdaj pri vsakodnevni vožnji teh problemov nimam več. Naključna srečanja z avtobusi, in vse to - nada... Super, z veseljem pomagam podatke zbirat za boljšo pamet, in ne rečem, da zdaj moja pot v sluzbo ni ajfah (ve, kam grem, kod grem, sam v ovinke ipd), ampak bi bilo fino, da avto omogoči tudi kaj vnaprej, kot senzorji delujejo. Še najbolj fajn je pa najbrž oboje...

Mislim, da senzorja za dez nima je samo forsiranje enega svojega prav. Strošek ni noben, če bi se že pri lidarju gremo iskanje smotrnnejdih alternativ. Da se le-ta zajebavajo s senzorji za dež, tudi Indijec ne more biti cenejši kot senzor sam.

Kar se pa omejitev tiče. Zadnje ene parkrat je popravilo tudi navzgor. Ne zmeraj, ne konsistentno, sploh ne vem zakaj. Pa vcasih ne na avtopilotu pusti več kot 10kmh preko omejitve, včasih pa ne. Ne vem, kaj naredim jaz drugače (kaka pravilna kombinacija gasa in ročke) ali je slucaj...

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

sad

Guru
24. avg 2007
21.477
10.141
113
Ha, ha, LOL.
Kamera sistem pač deluje drugače. In video se ukvarja z akademskim problemom.
A DARS na avtocesti riše fejk tunele in luknje?
Imamo ljudje in živali vgrajene LIDARje?

Brezvezna reklama za firmo, ki LIDARjev ne uspe spraviti na masovni trg. Zakaj ne? Ker so predragi.
Kdo je njihov največji kupec? Tesla za testne avtomobile.

Jaz domnevam, da bo tudi kamera sistem uspeval reševati dotične akademske probleme. Pač ko bodo na ta akademski problem natrenirali AI. Dokler je problem akademski, se nikomur ne da s tem realno ukvarjati. Je več realnih problemov za reševati.
Ja, čisti akademski problem:
#Tesla rula.

PS: Ultra hud tanajbest Tesla kamera sistem je tudi na očitno akademskega pešca pravočasno reagiral. :valjamse: Če se ne bi le ta umaknil, bi bil lepo flaširano meso. Res pa, da verjetno potem Tesla ne bi zadela tovornjaka.:cool:

Da ne govorimo o tem, da ima tanajbest Tesla kamera sistem fuLLa rad motoriste. Pa ne v pozitivnem smislu. Morda se pa tanajbest Tesla AI igra, kateri avto bo zbil več motoristov. Točke zbira.

22. jul 2007
13.801
1.847
113
124
Naj najprej Tesla vrne tisto kar je ze znal.
Na regionalki je znal ob znaku znizati in dvigniti hitrost. Sedaj jo zna samo se znizati. Na istem odseku!
Na AC (razcepih) pa itak ne uposteva omejitev in v razcep ( tunel)Golovec leti 130(140) kljub temu da prebere omejitev 80. Hitrosti pa ne zniza
Kar navadite se na ta sistem, danas ima sutra nema.
Ti lahko na daljavo delajo karkoli se jim zahoče s tvojim avtomobilom, ti pa samo debelo gledaš in pizdiš potem po forumu.

• Žalosti me
Reactions: Hanzi

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.140
2.938
113
No, recimo v snegu se je Tesla s kamero bolje izkazala kot radar na bavarcu, ker ga je pač zamedlo. (530d letnik 2022). Je pa res, kot sem že napisal, da je sama avtonomna vožnja pri bavarcu bila bolj smooth z lepšimi pospeševanji, ustavljanji, fajn mi je bilo, da recimo ob menjavi pasu se je avtomatsko vklopil nazaj...
Drugače pa za mojo potrebo na AC aktivni tempomat in lane delata super, moram edin kamero prelimat notranjo, ker preveč teži, če mal po telefonu brskam vmes :evil: Na regionalnih ga pa recimo ne uporabljam, ker ga prehitro zj3b3 kakšen, ko pelje nasproti malo preblizu črte, aja pa na AC je zoprno, ko vozim po voznem pasu na tempomatu in laneu, če kdo prileti z desne na vključevalni pas, včasih panično zabremza.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
6.029