Teslo v Tesli Y

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.702
11.650
113
Tesla ne predstavlja da je to isto delovanje, predstavlja pa da je končni učinek enak, od avtopilota do asstence in varnostni sistemi. To pa očitno samo s kamero ne gre. Ali?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.264
6.537
113
Imela je zdaj pa več nima.
In kdor pričakuje, da bo isto delovanje lidarja in kamere, pa naj bo to Musk, je bedak.
Bedak nekoga označuje za bedaka. Jaz dobro vem kaj kamere zmorejo in kaj lidar. In če nekdo stestira vozilo s kamerami in primerja drugo vozilo z lidarjem, ter opozori množico ljudi, da so samo kamere kot varnostni sistem pomanjkljive (ki po Teslino naj nebi bile), smo zdaj tile bedaki, ti pa pameten. Jebe lud zbunjenog. Ah Đoni, še enkrat. Aplauz za tebe :aplauz:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.847
2.489
113
Pomurje
Bedak nekoga označuje za bedaka. Jaz dobro vem kaj kamere zmorejo in kaj lidar. In če nekdo stestira vozilo s kamerami in primerja drugo vozilo z lidarjem, ter opozori množico ljudi, da so samo kamere kot varnostni sistem pomanjkljive (ki po Teslino naj nebi bile), smo zdaj tile bedaki, ti pa pameten. Jebe lud zbunjenog. Ah Đoni, še enkrat. Aplauz za tebe :aplauz:
Prispevka sploh nisem gleda, ker sem se ustavil že pri screnšotu in kameri na tesli. Kaj testiraš če bo itak pogrnil.

Očitno so kupci teh avtov res taki bedaki, da jim mora en ta test v živo demostrirat.

Test je na nivoju:
potrebno opozorilo, da se mačko ne sme dan v mirkovalovko na fenanje, po kopanju
In še en aktualen primer opozorilne table, prepoved kajenja, spodaj mora imeti napisano, prepoved kajenja, ker prečrtani čik je premalo.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.630
502
113
DA ne gledam, to je obrazlaga zakja je kamera boljša od lidarja?
ni dejansko odgovoril, zanaša se na purevision, kot ga ima človek. Sicer mi ni jasno, kako je lahko samo kamera boljša od lidarja, npr v totalni megli.

14 dni nazaj sem srečal na gorenjski avtocesti audi "mulo", nova šestica, na strehi lidar, odprti (izrezi v odbijačih) senzorji na odbijačih bočno spredaj in zadaj, QR nalepka na vratih kot test vehicle, tako, da se ne bojim za prihodnost
Zanimivo bi bilo pogledati https://www.aptiv.com/en/solutions/adas, ki ima Teslo kot eno od strank.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.702
11.650
113
ne, ampak imaš jači AI, in ko je megla zmanjšaš, ker kalkuliraš da je lahko v megli svašta, če si normaln. Tesla očitno ne.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.702
11.650
113
haha, si se razpizdo...popolnoma pa zgrešil poanto.

Moj daily nima nič, in nič ne rabi. je pa tud res da makaronar ni oglaševal, da ima avtonomno vožnjo in asistence in ostalo AI pamet. Avto je glup do amena in ga tak tud dojemam. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sad

Guru
24. avg 2007
21.497
10.162
113
Za meglo ne rabiš lidar, je dovolj že radar. Morda ne bo preprečil prometne, bo pa konkretno zmanjšal hitrost.
In tu se pogovarjamo o tehnologiji, ki je v povprečnemu zemljanu dosegljivem vozilu, na voljo recimo že 15 let.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in jonny77

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.540
1.549
113
Tesla zmanjša hitrost, ko pride v meglo. Že TACC funkcionalnost - v osnovi zgolj tempomat funkcionalnost, to počne.
Če pa voziš sam, pa seveda ne bo to "preventivno" počel.
Če tako pred seboj vidi drugo premikajoče se vozilo, oz. več slednjih, potem slednjega ima kot referenco in v megli paničari manj. Če je sama megla, je pa takoj panika.

sad

Guru
24. avg 2007
21.497
10.162
113
Ja kulJ ne. In to ima kakšno vezo z delovanjem samodejnega zaviranja pri vozilih z radarjem?

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.458
862
113
Tesla zmanjša hitrost, ko pride v meglo. Že TACC funkcionalnost - v osnovi zgolj tempomat funkcionalnost, to počne.
Če pa voziš sam, pa seveda ne bo to "preventivno" počel.
Če tako pred seboj vidi drugo premikajoče se vozilo, oz. več slednjih, potem slednjega ima kot referenco in v megli paničari manj. Če je sama megla, je pa takoj panika.
Če pa Tesla zagleda v megli pred sabo svojega lastnika se pa ustavi pa vrže" ključe" v blato in reče to pa ni več res! :) ;)

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
6.039