Tako nekako.Kolikor vem, še nobena zavarovalnica v Sloveniji ni dala na svetlo, da se ukvarja z analizo stroškov preteklih škodnih primerov in izračuna zneska zavarovanja na osnovi tega. Če ne drugega, je pri nas vzorec zelo mali in bi verjetno morali uporabiti še neke podatke z drugih trgov. Za kasko je pri v igri cena po trenutnem ceniku in seznam dodatne opreme. Pri plačilu škode pa vrednost po eurotax-u, ki določa mejo, kdaj je ekonomska totalka.
Nisem v tem poslu, ampak mislim, da bi se kje zasledilo, če bi bilo bistveno drugače.
Ni primerljivo. Na žalost. Ker bi bilo super, če bi bilo.Vsa tehnologija je ze na voljo za placila z lastno kartico ali aplikacijo... Torej to ne bi smelo nic podraziti tega... In seveda je primerljivo s POS terminali v stacunah... Ce ne v navadnih stacunah, pa pac na avtomatskih prodajnih mestih ... kot so recimo crpalke brez osebja, razni avtomati za hrano, pijaco,...
Uh, daleč od tega, kar si napisal v prvi vrstici.Kaj je tako zapletenega? Stranka mora znesek za porabljen štrom plačati in to je vse. Nič kaj dosti drugače od parkirnega avtomata, ki poleg branja kartice jemlje še gotovino in vrača drobiž.
Če je problem kraja se naj zahteva poteg kreditne kartice pred začetkom filanja, da se naredi eno razumno rezervacijo. To je treba nato tudi promptno vrniti, če je treba.
V uporabi aplikacij ne vidim drugega kot fetiš generacije Z v kombinaciji s hoardanjem in prodajo podatkov in navad strank na sivem trgu (pardon, temu se reče datamining in bo pripomoglo k nižjim cenam filanja... ).
Exactly. In vse, kar je potrebno je, da roaming platforme stopijo iz digitalne kamene dobe.Problem bi rešil že roaming, pa ne-ciganske cene roaminga. Tako kot imamo pri mobilni telefoniji. Greš v Culukafrijo in si priklopljen na ZumbaTel, račun dobiš pa pri domačem operaterju.
Ni potrebe biti tako skrivnosten. Z veseljem bi prebral, če napišeš kaj konkretnegam recimo v štirih polnih vrsticah.Uh, daleč od tega, kar si napisal v prvi vrstici.
In tudi druga vrstica ni preprosta, zaradi SLO bank izdajateljic kartic ...
App ni potreben, da plačaš s telefonom.
Kolikor jaz poznam sistem, ti ne trga denarja, ampak ti naredi rezervacijo za plačilo v večini je bilo cca 100 EUR in potem ko ti do konca natankaš izvede plačilo iz kartice v znesku, ki si ga tankal rezervacijo pa stornira. Tak je približen postopek in s tem se zavarujejo, da ne tankaš brez plačila/kritja na kartici.zdaj pa tudi mene zanima, kako lahko samopostrežne bencnske črpalke tipa Avanti in podobno brez problema sprejmejo mojo plačilno kartico (od slovenske ali tuje banke), vnaprej trgajo denar in mi potem vrnejo preplačilo, nekaj časa so ponujali gorivo celo 2 centa ceneje. ponudniki električnih polninic pa tega ne zmorejo oziroma bi takšna storitev bila vsaj 10% dražja?
Če plačaš z debetno ti prvo vtrga pol pa naredi vračilo, saj tak je videti pri N26.Kolikor jaz poznam sistem, ti ne trga denarja, ampak ti naredi rezervacijo za plačilo v večini je bilo cca 100 EUR in potem ko ti do konca natankaš izvede plačilo iz kartice v znesku, ki si ga tankal rezervacijo pa stornira. Tak je približen postopek in s tem se zavarujejo, da ne tankaš brez plačila/kritja na kartici.
A to na električnih ne deluje?
Ma ja, saj to mi je jasno ampak saj imaš vezano na nek račun in sprejmeš neke pogoje uporabe, torej se zadeva da izterjati in obesiti na takega capina tudi stroške izterjave.Predstavljal si v globali 100 takih primerov na dan. Se nabere čez celo leto kar lep minus.
Niti ne, na kreditni se lahko naredi rezervacijo sredstev, na debetnih pa pač ne (to je tudi razlika med debetno in kreditno kartico). Zato se na debetni kartici naredi plačilo za nek max znesek, kot ima verjetno bencinski servis v nekih svojih pogojih uporabe določeno in nato se naredi dvig za ta znesek, potem pa storno tega zneska na nato plačilo zneska kot je bilo porabljeno. S tem da je lahko ta postopek tudi precej dolg. Pred kratkim danskem je to trajalo 7 dni. Po klicu na banko so mi razložili, da si banka lahko za ta postopek vzame do 14dni. Če uporabiš kreditno kartico gre vse skupaj hitreje.Fora tega dviga in vračila je verjetno da se preveri veljavnost in pozitivnost računa. Drugače pa res. WTF rabiš za polnilnice kartico, aplikacijo, in telefon?