Teslo v Tesli Y

mags

Fizikalc
11. nov 2020
205
98
28
Koliko Tesel se lahko na eni postaji, kjer je recimo 10 priklopov polni z 250kW? Če se jih vseh 10, potem ql, ampak se mi dozdeva, da temu ni tako, niti bolj na severu EU.
Da se jih bo deset polnilo istočasno , je pri nas malo verjetno, bi bilo pa zanimivo, denimo polnit-sprobat na Hrušici ,na 350 KW superchargerju.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Nekako te najbolj ne razumem.
Če te prav razumem sedaj plačuješ isto premijo za avtomobil z bistveno manjšo vrednostjo novega vozila in v isti sapi trdiš, da ne boš plačeval fuL več. Kaj je to zate fuL več? Btw. meni je šlo zavarovanje gor za 15% glede na leto prej. Torej bi za BMWja plačal nekje 1500 EUR letos. Res pa zavarovalnice ravno na račun takih, ki niso sposobni pogledati procentov, lepo mirno služijo, saj je itak isto kot prej, ali le malo dražje. Ob tem pa spregledajo, da je avto skoraj pol cenejši in so jim v % vrednosti vozila, lepo konkretno nabili zav. premijo. Ampak takšen je pač svet.
Pa video zgoraj poglej, kjer v nekaterih državah zavarovalnice že lepo molzejo lastnike EVjev.
Res pa zaenkrat pri nas še ni bilo take diferenciacije pri zavarovalnicah, kot je bila recimo v Angliji, kjer je recimo bil, če se prav spomnim, Kadet GSI praktično nezavarovarljiv, ker so vse pokradli in jih skotali. Sem pa prepričan, da bodo zavarovalnice to diferenciacijo kmalu uvedle, ko bodo malo seštele zavarovalne primere.
Čakaj, saj sem rekel, predlani me je za bmw prislo 1300, lani 1700, letos pa ne vem, verjetno se kaj vec, morda ze 2k, za teslo pa sem placal letos 1300, tako da jaz tukaj nekega hudega odstopanja ne vidim?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Aha, sem mislil, da je bila 1700 letošnja cena. Kakšna je bila cena brez popustov za Teslo?
PS: Lani so te lepo nategnili, če nisi ničesar spreminjal. ;) Letos so začeli z inflacijo dvigovati cene zavarovanj.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.181
1.187
113
Triglav je po mojem krepko precenjena zavarovalnica naokrog. Nabijajo cene zato, ker lahko in ker butli ne pogledajo čez plot.
Sem bil dolgo tudi sam tak bedak. 830 EUR sem plačeval letno nekoč (2015) za Priusa, z max bonitetami. Potem sem dobil Toyota zavarovanje približni ekvivalent za 530 EUR. Od tistikrat Triglav niti pipnem ne.
Od takrat naprej redno fehtarim za več ponudb pri večih zavarovalnicah in zavarovalnih agentih.
Tudi za Triglav vedno dobim najslabšo ponudbo od lastnegalokalnega zastopnika. Jebeš take zastopnike, kjer ti prodajno mesto na drugi strani Slovenije lahko da 20% cenejšo ponudbo, ki je na koncu še vedno dražja od drugih zavarovalnic.
Triglav je po mojem postal en velik zavarovalniški scam. Potem te vlečejo s fiktivnimi popusti na Drajv in druga zavarovanja, na koncu dobiš pri njih ugodnejšo ponudbo brez vseh teh jajc z drugega konca Slovenije. Jebe lud zbunjenog.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Renault Megane 1,5 dci 420€ eur pri Allianz, če imaš pa škodo ali pa mercedesa pa je najboljša ponudba Croatia zavarovanje.

Pa še lokalni VW škoda, servis ti naredi vse pri prijavi škodnega primera.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Je že precej časa jasno, da je avijon prek ljepe njihove rešitev za dopust evropejca, ki je na prvo skočil v EV, če seveda ni sposoben 100 km od doma preživet dobrega dopusta..

Sicer pa visoke cene na glavnih prometnicah spodbujajo polnenje drugje le malček načrtovanja. EV še lep čas ne bo kot je ICE. Se vsedem in peljem dokler in kadar se mi zljubi.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Je že precej časa jasno, da je avijon prek ljepe njihove rešitev za dopust evropejca, ki je na prvo skočil v EV, če seveda ni sposoben 100 km od doma preživet dobrega dopusta..

Sicer pa visoke cene na glavnih prometnicah spodbujajo polnenje drugje le malček načrtovanja. EV še lep čas ne bo kot je ICE. Se vsedem in peljem dokler in kadar se mi zljubi.
Prav imaš, jaz sem včeraj ob 13 dobil preblisk da se iz pisarne odpeljem na obalo, tam sem nameraval prespati in se danes zjutraj odpraviti v istro na obisk. Ker vozim EVja, je bil to seveda nemogoč plan, ki je zahteval 3 urno razmišljanje, uporabo zemljevida, geo trikotnika in šestila. No na koncu sem se včeraj usedel v avto, odpeljal na obalo, danes zjutraj na obisk v istro, nazaj grede, sem se mislil ustaviti na kozini in se ustaviti na SC za 10 minut, da vidim kakšen je kaj tam SC, ampak mi je avto javil, da je SC zaprt, glej ga zlomka, še vseeno sem prišel domov s 16% baterije, šel še na šmarno, do aleje in v pisarno. Uganeš, kaj bo jutri zjutraj? Avto bo spet poln, ko se bom zjutraj usedel vanj. :cheer:
Še enkrat, ja, ev-ji imajo minuse, ICE avto je za relacije 600+ km, če se ti mudi in nimaš slabe prostate boljša izbira, če pa takih relacij ne delaš ravno 6 na mesec, se da pa povsem lepo, tiho in z lepimi pospeški preživeti z EV-jem.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.302
1.547
113
Koliko km si pa naredil z 84%? 130 po AC?

Trenutno se sam drugače bojim, da je ICE za relacije 300+ km.

• Všeč mi je
Reactions: vogel

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Tokrat nisem točno meril, ker sem kot rečeno prespal v izoli, danes pa nadaljeval do sveti Petar u šumi :valjamse: don’t ask. ampak kot rečeno, zadnjič LJ-ZG-LJ 130 tempomat 280 km skupn mi je šlo mislim da 62 al 63% baterije, tko da 400 bi jih pomoje naklepal.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.467