Tepihi v avtu

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tudi to je bil cilj, ja.
grin1.gif
Dokler zadnji sedeži niso zunaj, ni nič.
evil.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
A to mate tekstilne tepihe da še molte gor al kaj? Na kraj pamet mi ne pride, da mam tepih v avtu, še doma ga ne maram, parket to je to, tepih v avtu lol. Letos sm ga na eni barki vidu zuni na krmi, zih alteraš :-D

Sem že videl babo, ki je bila brez tepihov v avtu... posledica tega je bila preluknjana in strgana podloga zaradi vožnje v petkah.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Sem videl že gumijaste ta debele "tepihe", ki so bili preluknjani in avto sploh ni vozila ženska z visokimi petami ampak je avto vozil moški.

Sicer pa je s temi "tepihi" tako poleti naj bi se uporabljali tekstilni, ker nekako vežejo vase prah in pesek in ostalo drobnarijo, da se ob segrevanju avta ne dviga po celem avtu. Kar se dogaja če je umazanija na črnem gumi "tepihu" in potem to leta po celem vozilu.

Pozimi pa naj bi bili v avtu gumijasti "tepihi" pač zaradi vlage in blata, kamenčkov, itd...

brez "tepihov" pa če nisi ravno kak specialec, ki se vsakič ko sede v avto preobuva v posebno vozniško obutev pa nebi priporočal. Osnovna obloga se vseeno preveč umaže brez zaščite.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Normalno, da se vsak tepih enkrat obrabi. Ampak če ga nimaš, se obrabi pa podloga avta.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz imam vedno tekstilne, original. Pritrjene s čepki.

Lepo pošejo po meri in se ne vozijo pod nogami.

Ko se znucajo, tam v kakih 3-4 letih, pa na servis po nove. (od 30€-70€) (Citroen)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Nikoli ni šans, da mam v avtu čungalungo gumo. Kdor ma težave s čiščenjem tepihov pač naj najprej menja sesalec na vsaj nekaj solidnega. Bolj enostavnega kot zapeljat se čez z globincem ne obstaja.

Je treba pa poskrbet pri kakih znamkah sam, da se ne gubajo ali pa jih menjat za zelo kvaliteten aftermarket tepih.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Vsak ima svojo izkušnjo,vendar osnovna zadeva je to da morajo biti pritrjeni z zatiči !

Kot sem že omenil so kvalitetni gumijasti bolj praktični in lepše se čistijo. Vsak tekstilni so po robovih zvije in izgleda zelo grdo.

TRIROG

Pripravnik
10. jul 2011
76
0
6
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Sicer pa je s temi "tepihi" tako poleti naj bi se uporabljali tekstilni, ker nekako vežejo vase prah in pesek in ostalo drobnarijo, da se ob segrevanju avta ne dviga po celem avtu. Kar se dogaja če je umazanija na črnem gumi "tepihu" in potem to leta po celem vozilu.

Pozimi pa naj bi bili v avtu gumijasti "tepihi" pač zaradi vlage in blata, kamenčkov, itd
Tudi sam prakticiram tak pristop... Predvsem pozimi, da se sneg/led s čevljev ne topi na tepih...

Nazadnje urejeno: