Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Mislim, da smo malo zašli...
Definicija temnenja na max pomeni, da se šipe zatemnijo na maksimalno še zakonsko dovoljeno neprepustnost za svetlobo in ne na 100% zatemnjenost - kot da bi recimo dal na šipo pleh ali pa stirodur.
Nič ne rabiš,sem zatemnil s 5% propustnostjo in včeraj homologal.Malo so se mi zdeli zmedeni , ko sem jih začel spraševati kaj je dovoljeno in kaj ne.Po moje še sami ne vedo.Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Kako je zdaj? Če limuzino zatemnim z dvajsetico, a rabim piskalo ali ne. Kolega ja karavana zatemnil s petko pa mu na homolomolomo ni nihče rekel za kako piskalo. Da se ne bodo potem gospodje na tehničnem spomnili česa?
Cifre naj bi pomenile koliko svetlobe še prepušča?
Če tvoji park senzorji ne oddajajo zvočnega znaka pri vzvratni vožnji , jih demontiraj in na kanta z njimi,ker se boš slej ko prej zaleto.Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Tole ti malo na pamet.
Ker to ne pomeni parkirnih senzorjev, pač pa piskač, tako kot ga majo tovorna vozila. Zamenjaš žarnico, z tako, ki ma zraven tole piskalo., ne pa parking senzorjev.
Bolje je treba brat.
Najprej si daj očala zatemnit ,pa se potem dalaj norca!!!!!!!!!!!!!!Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a so ti kej merli prepustnost?
ima kater monter pri nas to naprav? rad bi dal še prva stranska temnit, pa bi prej zmeril, če niso že sedaj na max
https://www.google.si/search?q...01&bih=1433
Ti lahko povem da pojma nimajo.Trdijo ,da je max.5%.Za B stebrom lahko temniš do1%,ker ni omejitve.Na forumu so vsi pametni!Citat:
Uporabnik olfa pravi:
V bistvu moraš zatemnitev homologirat. Če ti tam ne zateži da moraš met piskač, ti noben ne bo.
Folk kle mal buče piše. Ne vse jemat zdravo za gotovo. Tisti, ki to temnijo pa po moje točno vejo kaj gre skozi za osebna vozila.
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Če tvoji park senzorji ne oddajajo zvočnega znaka pri vzvratni vožnji , jih demontiraj in na kanta z njimi,ker se boš slej ko prej zaleto.Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Tole ti malo na pamet.
Ker to ne pomeni parkirnih senzorjev, pač pa piskač, tako kot ga majo tovorna vozila. Zamenjaš žarnico, z tako, ki ma zraven tole piskalo., ne pa parking senzorjev.
Bolje je treba brat.
Ta pravilnik je za osebna vozila.
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
picolo, ne streljat nekih kozlarij s starim zakonom. Potem si po tvojem lahko jaz že jutri grem temnit vetrobransko steklo in prednja bočna.
https://www.uradni-list.si/1/content?id=82149
Veš ti ,kaj pomeni za B stebrom?kje sem pisal da lahko temniš spredaj?
Piskači niso potrebni. Niti niso predpisani. Predpisana so samo vzvratna ogledala. To pa majo vsi avti, edino če jih je kdo zgubil.
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
a se da pri nas homologirat zrcalne folije? avto je iz de in gor lahko očitno..mam pa zrcalno na zadnjih stranskih, na prtljažnih vratih ne, ker je bla zamenjana z serijsko temno zeleno..a če bi homologiral večjo dimenzijo gum, morem le te imet namescene gor?
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Uporabnik olfa pravi:
Tole ti malo na pamet.
Bolje je treba brat.
Ta pravilnik je za osebna vozila.
Pa kaj si ti butast mal? Piskač piska odzunaj da opozarja druga vozila...npr. kamijon ki vozi vzvratno.