Tema ki je odletela kot golob!

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
bočno sem mislil rotacijsko.. metuljček je pa redek, to je una k ima od bcs klino bočno... Fotr moj je tej pravil prečna, ne vem zakaj. Pol sem še jaz ponavljal. Drgač smo mel mi tud bcs... in to dizel. Če si jo narobe potegnil ti je prste polomilo....

to je edine kosilnica ki sem se jo bal, ker sem imel enkrat prste kot čevapčiče. Tistega hudiča je bil vedno problem vžgat. Una petrolejska pa je bil čist enostavna za zakurblat nobene kompresije.

Skratka bočna je mišljena.
V Sloveniji čeprav je mala ima veliko narečji in tudi izrazi v posameznih panogah so lahko različni, na goreskem lahko določeno stvar čisto drugače imenujejo kot Dolenjci recimo.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če mene spomin ne vara v prejšnjem sistemu nisi mogel biti član recimo SLS ali NSI ker po defoltu niso obstajale ali pač ti nekaj več veš.
Če si hotel biti politično aktiven si šel v partijo poznam ljudi kateri bi lahko šli pa niso in jih je teplo pri službeni karieri.
Levih strank je pa en kup tako da se lahko bivši komunisti lepo porazdelijo ali kar je še bolj v njihovem stilu delujejo iz ozadja, denarja so itak polni,
preteklost imajo pa tudi tako da ni za v javnost. Tako da lahko rečeš da ima SDS falirane komuniste, tiste brez denarja, Janšo denimo niso blizu pustili ker je ekstremist.
Seveda nimaš pojma, o čem sem pravzaprav pisal in kaj je tvoj lajkar trdil. :bonk:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.531
3.903
113
Ljubljana
hmpg.net
Neverjetno, kako se ljudem spomin vrne po 30 letih. Evo še eden:
1683666542567.png

prej je molčal 30 let, sedaj pa takole.

2. jul 2020
5.067
6.620
113
ce je laz, se bo ze oglasil.

ce pa ni... karma is a bitch!

Sem pa mislil, da se je skrival v kleti Cankarjevega doma. :evil:

Sedaj se gremo neke whatoboutizme. Četudi se je skrival v tujini se lahko delno opraviči z tem, da se je potrebovalo neko mednarodno podporo in on je bil nek PR za to. Sašo, po drugi strani pa je kaj delal doma? Mami šel v trgovino po paket mleka in psa peljal na sprehod?

V prvi fazi pa smo prišli iz tega, da nek "novinar" trdi, da pri nas ni bilo vojne. Nekdo izpostavi, da se je on izogibal vpoklicu, na koncu pa se tega buzerira, da je takrat bil on "na skrivanju" v tujini.

Se spomnite pa desetletje nazaj, kako se je po medijih vlačilo ameriškega ambasadorja zaradi izjave, da ne cenimo svoje države:

Zunanje ministrstvo je včeraj na zagovor poklicalo veleposlanika ZDA Josepha A. Mussomelija zaradi izjav o prelahki pridobitvi slovenske samostojnosti in komentarjev o kandidaturi nekdanjega predsednika Danila Türka za generalnega sekretarja Organizacije združenih narodov. Zunanje ministrstvo je od ameriškega veleposlanika želelo pojasnilo za izjave, ki jih je dal v sredo med srečanjem s slovenskimi novinarji. Predvsem so ga na pogovor poklicali zaradi izjave, ki jo je o pridobitvi slovenske samostojnosti dal za Pop TV. »Prelahko vam je bilo. Kaj, deset ljudi je umrlo v vaši vojni za neodvisnost. Menim, da imajo ljudje takrat, ko skupaj krvavijo, skupaj trpijo, se skupaj borijo, več občutka za narodno identiteto,« je dejal Mussomeli.

Tu mu dajem prav. Mahaj ti z Jugo zastavo na Hrvaškem ali Bosni. Verjetno ti bo na koncu dneva manjak zob ali 3.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-391
113
Sem pa mislil, da se je skrival v kleti Cankarjevega doma. :evil:

Sedaj se gremo neke whatoboutizme. Četudi se je skrival v tujini se lahko delno opraviči z tem, da se je potrebovalo neko mednarodno podporo in on je bil nek PR za to. Sašo, po drugi strani pa je kaj delal doma? Mami šel v trgovino po paket mleka in psa peljal na sprehod?

V prvi fazi pa smo prišli iz tega, da nek "novinar" trdi, da pri nas ni bilo vojne. Nekdo izpostavi, da se je on izogibal vpoklicu, na koncu pa se tega buzerira, da je takrat bil on "na skrivanju" v tujini.

Se spomnite pa desetletje nazaj, kako se je po medijih vlačilo ameriškega ambasadorja zaradi izjave, da ne cenimo svoje države:

Zunanje ministrstvo je včeraj na zagovor poklicalo veleposlanika ZDA Josepha A. Mussomelija zaradi izjav o prelahki pridobitvi slovenske samostojnosti in komentarjev o kandidaturi nekdanjega predsednika Danila Türka za generalnega sekretarja Organizacije združenih narodov. Zunanje ministrstvo je od ameriškega veleposlanika želelo pojasnilo za izjave, ki jih je dal v sredo med srečanjem s slovenskimi novinarji. Predvsem so ga na pogovor poklicali zaradi izjave, ki jo je o pridobitvi slovenske samostojnosti dal za Pop TV. »Prelahko vam je bilo. Kaj, deset ljudi je umrlo v vaši vojni za neodvisnost. Menim, da imajo ljudje takrat, ko skupaj krvavijo, skupaj trpijo, se skupaj borijo, več občutka za narodno identiteto,« je dejal Mussomeli.

Tu mu dajem prav. Mahaj ti z Jugo zastavo na Hrvaškem ali Bosni. Verjetno ti bo na koncu dneva manjak zob ali 3.

nic ni whataboutizem.

lojze se nima kaj oglasat, ce ima tud on greh.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.531
3.903
113
Ljubljana
hmpg.net
Ampak da so se Lojze, pa priča, pa tale iz celovške šole spomnili nekaj po 30 letih, prej pa so molčali? Niso javno povedali, da je nekdo dezerter in so pustili, da je lahko bil cenjen član družbe, borec za samostojnost?

Ali lažejo ali pa so lagali prej.

B81

22. jul 2007
36.933
10.503
113
Ampak da so se Lojze, pa priča, pa tale iz celovške šole spomnili nekaj po 30 letih, prej pa so molčali? Niso javno povedali, da je nekdo dezerter in so pustili, da je lahko bil cenjen član družbe, borec za samostojnost?

Ali lažejo ali pa so lagali prej.
Prej saso tudi ni ponucal drzavnega radia za antipropagando nase samostojnosti z zanikanjem vojne. Plus ne vemo, kaksno vlogo je imel lojze takrat, saso je bil vpoklican.