TEMA: Kateri mobilnik si naj kupim??

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Za 1 € se splača vsakega vzeti, vsi so več vredni, kot pa daš za sam telefon.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Za 1 € se splača vsakega vzeti, vsi so več vredni, kot pa daš za sam telefon.

Ja, 1€ + 24x naročnina.
OK, 18x naročnina, če spet podaljšaš pri S!.

Je pa zraven tudi oportunitetni strošek: če kupiš en telefon za 1€+naročnina, potem ne moreš kupiti nekajkrat boljšega telefona za 50€+naročnina. A je to dober trade-off?
sprasujem se.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Če ga boš še kje dobil. Gredjo kot vroče žemljice ...

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Ker potrebujem še en mobilni telefon in, ker je GSM aneks pri m@ še prost izbiram med Nokio 5220 XpressMusic in Samsungom M3520 Beat B!

Zanima me katerega priporočate?

Glede na primerjavo sem opazil, da ima Nokia boljšo baterijo, boljši zvok, in hitrejši prenos podatkov.
Samsung ima tudi nekaj prednosti in sicer ima kvalitetnejši display, accelerometer sensor ter nekoliko tanjši in lažji je!

Če je na forumu že kakšen user omenjenega Samsunga bi prosil za kakšno besedo ali dve o tem mobilcu. Nekaj izkušenj že imam s Samsungi vendar mi osebno ni pretirano user friendly zato bi prosil za kakšen komentar, ker sicer sta tehnično zelo enakovredna. Samsung je celo cenejši in novejši!

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik racOOn pravi:
Kolebam med E71, Omnio in P1i....

Vsak namig je zelo dobrodošel...

Hvala!

Prej sem imel P1, za mene najboljšiht elefonov, na žalost mi je padel v Dravo.
Sedaj imam SE G900
aplauz.gif

G900 podoben kot P! novi (lepši, boljši)meniji , oblika tako tako.
Omnia pa mi ne leži, prej ko najdem stik koga bi poklical, sem z G900 že končal pogovor.
Windows Mobile ni za mene
frown-1.gif

Nokiam sem se odpovedal že od 6680 naprej, kako so skupaj narejene je živa žalost. Sem probal z N95 in N81 8GB ampak po tednu dni prodal.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Citat:
Uporabnik Torque_monster pravi:
Ker potrebujem še en mobilni telefon in, ker je GSM aneks pri m@ še prost izbiram med Nokio 5220 XpressMusic in Samsungom M3520 Beat B!

Glede na primerjavo sem opazil, da ima Nokia boljšo baterijo, boljši zvok, in hitrejši prenos podatkov.
Samsung ima tudi nekaj prednosti in sicer ima kvalitetnejši display, accelerometer sensor ter nekoliko tanjši in lažji je!

Če je na forumu že kakšen user omenjenega Samsunga bi prosil za kakšno besedo ali dve o tem mobilcu. Nekaj izkušenj že imam s Samsungi vendar mi osebno ni pretirano user friendly zato bi prosil za kakšen komentar, ker sicer sta tehnično zelo enakovredna. Samsung je celo cenejši in novejši!

Nobenega predloga zame!? Vem, da se ne gre za veliko € ampak želel bi nek uporaben GSM!
pozdrav.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.379
172
63
38
SE C905. A bi blo to za kupit? Vedno bolj ko berem teste, vedno bolj sem zbegan. Baje je wifi počasen. GPS je ql, sam je problem k ni symbian in ne morš naložit garmina recmo... google maps in wayfinder sta gor, kar pa ni čist đabe. Fotoaparat je pa itak zakon kokr sem gledu slikce posnete z njim.
Torej... ma že kdo ta telefon, da še s prve roke pove kakšne ima izkušnje z njim.
lp

Bella

Pripravnik
23. okt 2008
73
0
6
Citat:
Uporabnik Torque_monster pravi:

Jaz sicer nimam izkušnjo ne z enim ne drugim. Vendar me Nokia 5220 XpressMusic tudi že nekaj časa mika, sem slišala kar dobre komentarje. Tako, da jaz navijam za Nokio
cool-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Si sploh prebral moj uvodni post, nisi, kajneda?

Pise:

Pa bom malo bolj definiral kaj pase v to temo:

- mnenje kateri mobilnik je boljsi nakup, A, B ali C
- ali je X mobilnik pri akciji Y operaterja kul nakup
- informacije iz prve roke pred nakupom mobilnika

In res ni potrebno imeti vsak dan 2-3 nove teme, kateri mobilnik je kul in kateri ima kaksne tezave, razen ce je tema "Vse o mobilniku __________"

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.379
172
63
38
Sorry MViper, sam meni se tale tema tud zdi čisto zgrešena. Na treh straneh postov, je 5 uporabnikov dobilo odgovor na vprašanje. Pa čez čas bo tole postalo totalno nepregledno.

Ontopic: Ma kdo že kej izkušenj s C905?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa da ti odgovorim se na to, za kar sprasujes:

Test imas tukaj: Klik

Drugace je mobilnik solidno sestavljen, malce skripajo funkcijske tipke okoli navigacijske + neumno so postavljene, pokrovcek je tezko sneti, kamera je slabsa, kot pri n95.. symbian je dovolj hiter all in all isti smorn, kot n85, le da ima manjsi zaslon, drugo tehnologijo zaslona in pa drugo obliko..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Poglej, nepregledno je imeti topice:

N95 ali N96

naslednji dan

N95 ali N85

cez 3 dni N85 ali N95 8GB

Treba se je navadit, da se pred nakupom mobilnika sprasuje v tej temi, kako, kaj, kater, zakaj.. ne pa, da je miljon nepotrebnih tem..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:

Treba se je navadit, da se pred nakupom mobilnika sprasuje v tej temi, kako, kaj, kater, zakaj.. ne pa, da je miljon nepotrebnih tem..

Take teme tudi meni niso vsec...

Ce vsak dan beres je mogoce se OK... ker je le nekaj novih sporocil... ce pa obiskujes bolj neredno, pa se az takih tem izognem, kjer je miljon sporocil in nic ni povezano med seboj ...

Nasplosno mi ni vsec, ce je cel kup sticky tem... res pa je, da je tudi motece, ce je vec tem s podobno tematiko... ampak to se se nekako da zdruzit...

Kritike ni treba upostevati
smile-1.gif
... je zgolj moje razmisljanje...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.379
172
63
38
Kar si rekel o temah je res. Sam po mojem mnenju bi blo treba folk navadit, da uporablja iskalnik preden postavi novo temo. Idealno bi blo, če bi bla za vsak mobilnik ena tema odprta.
grin1.gif

V tejle temi bo pomoje kmalu zmešnjava.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
OK, to temo in idejo bom opustil, pa odpirajte druge teme po milji volji, da vidimo kako bo po dolocenem casu..
zmaga.gif

EDIT1: Ce naredim teme:

Vse o Nokijah
Vse o Sony Ericssonih

...

spet ne bo kul..

EDIT2: Odlepil bom se teme o operaterjih, nekateri pravijo, da je toliko stickyjev nepregledno. Pa da vidimo nov sistem..

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala za odgovor malo višje.

glej če bodo vsi povprek v eni temi spraševali o različnih telefonih ni šans, da se kdo še znajde in da je kaj pregledno.
kot so predlagal, vsak telefon naj ima svojo temo in se v njej debatira. Mislim, da razlika med naslovoma "Vse o..." ali "Vaše izkušnje..." ni tako velika, da bi slednjega lahko zaklenil. Iskalnik ti v eni univerzalni temi nič ne pomaga. Če pa ti iskalnik najde samo temo o določenem telefonu pa je super.
Se pa strinjam, da se da vprašanja tipa "kater telefon izbari" v eno temo.
Tut moj prvi stavek je bil, da o telefnou že nekaj vem in da ne iščem podobnega, ampak, da me zanima točno ta model in izkušnje iz prve roke. Tudi test na mobile.si sem prebral, vendar tam je mnenje enega človeka in vprašanje koliko časa je bil telefon na testu in kako pisec rokuje z njim. Tako bi lahko iz testa prebral, da je slider na N95 super, kot pa vemo uporabniki govorijo ravno nasprotno.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Poglej, tudi ce bo 1 tema o vsakem mobilniku posebej, bo tudi za ta mobilnik kmalu 20 strani. Recimo o N95 si upam trditi, da bi podrla vse rekorde.. Tako da, tudi tisto ni niti malo pregledno.

N79 je bila na testu 14 dni, pisec je rokoval z njem, tako kot z vsakim testnim mobilnikom - uporabljal ga je 14 dni
smile-1.gif

Slider na N95 ima deljena mnenja. Tudi pri testu je tako napisano. Nekatere moti malce lufta, drugim je vsec lahkotnost odpiranja. Vsakemu svoje, je pa dejstvo, da preden kupis mobilnik, si ga moras ogledati in potestirati kar te zanima, vsak ima neke svoje preference.

EDIT: aja se tole bi dodal. Ves koliko tem bo nastalo, ce naredimo za vsak mobilnik svojo temo? Ce naredimo samo recimo za Sony Ericssone bodo prve 3 strani samo o SE..

Razmisljal sem takole:

Nokia N / E Serije
Nokia ostalo
SE Symbian UIQ serije
SE ostalo
Blackberry
iPhone
HTC
...

Da ima vsak proizvajalec svojo temo. Ampak tudi to bo slej, ko prej nepregledno..

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.