TEMA: Kateri mobilnik si naj kupim??

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Sem že nekje napisal... Aparat je solidno izdelan, s tipičnimi Samsung meniji, ki
imajo lepo dodelane funkcije. Med testom sem imel težave s tem, da
so se mi resetirale nastavitve glasnosti pri uporabi BT slušalke. Zvok pri uporabi
sekundarne kartice je bil porazen. Težave so precej opisane po tujih forumih.
Menda se jih da odpraviti z nadgradnjo SW.

PureEvil

Pripravnik
26. okt 2007
55
0
6
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
A res ? Jaz se pa ne spomnm,pa sem ga imel.

No meni je vsec, odklenem tipke in vpišem ime in mi ga kar izpiše. Brez da bi bilo potrebno v imenik al pa kej.

ja res, lahko da nisi imel vključeno.
sam se sploh ne spounem kdaj sem nazadnje šel dejansko v imenik. res super stvar.
cheer.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Zvok pri uporabi
sekundarne kartice je bil porazen. Težave so precej opisane po tujih forumih.
Menda se jih da odpraviti z nadgradnjo SW.

Kako da zvok ni enak pri obeh karticah? Kaj ne delujeta preko enakega Sprejemnika-oddajnika?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Tovrstni aparati z dvema naenkrat delujočima SIM karticama imajo tudi dve sprejemno oddajni
enoti. Bojda ima D880 različni enoti in sicer enota, ki upravlja s sekundarnim operaterjem ne
podpira prenosa podatkov (tudi MMS-a, seveda) in ima slabši in počasnejši procesor za zvok.
Dva tedna sem uporabljal aparat v kombinaciji z M@ in S! in prišel do zaključka, da operater ne
vpliva na kvaliteto klica. Dejansko je bil zvok sekundarnega SIM-a tako porazno slab, da se ob
najmanjšem hrupu ni normalno slišalo sogovornika.
Na web-u sem prišel do opisov te težave in ena izmed rešitev je vstop v servisne nastavitve s
servisno kodo. Postopek je sicer izboljšal kvaliteto zvoka, vendar le ta še vedno ni bil zadovoljiv.
Ob uporabi BT slušalke so se servisne nastavitve samodejno spreminjale na slabše.

Preizkusil sem le en aparat. Programska nadgradnja naj bi napako popravila, nikjer pa nisem
zasledil zanesljive trditve. Znanec uporablja enak aparat in z njim nima težav, res pa je, da je od
nekdaj navajen uporabljati modele, ki so bili priloženi pralnim praškom. Žal ga nisem utegnil
preizkusiti.

lp,
Mpix

Bella

Pripravnik
23. okt 2008
73
0
6
uf kaj kompliciarati, skleniti džabest paket in imaš take kul mobitele za 1 euro: Samsung L700, Sagem Roxy ...meni se itak zdi, da je ful bolj fajn velik menjati mobitele, da se ne naveličamo!!!

pa še ful fajn reklama, komad totalno zažiga: http://www.itak.si/

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Priznam, da je zabavno občasno zamenjati aparat. Če si rahlo odvisen
od teh napravic in ob tem še izbirčen, zna biti ta šport precej drag.
Se tolažim s tem, da je npr. tuning avtomobilov dražji
redface-1.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
odločam se med samsung omnio, htc tytn II in htc diamond. cena je pri vseh približno enaka, čeprav po zmogljivosti omnia prekaša ostala dva. najbolj mi je sicer všeč tytn II zaradi tipkovnice, ampak je že nekoliko star in pa ima malo slabši procesor. pomembna mi je pa poleg funkcij najbolj hitrost telefona, se pravi hitrost uporabniškega vmesnika, odpiranje aplikacij, itd. kateri od teh je najhitrejši in je najenostavnejši za rokovanje, se pravi, da imaš hiter in enostaven dostop do osnovnih funkcij (pisanje sporočil, telefoniranje, dodajanje v imenik, itd.) pač nekaj v smislu p990, ko imaš tipkonico zaprto ga lahko enostavno uporabljaš z eno roko in ne rabiš palčke.

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Bella pravi:
uf kaj kompliciarati, skleniti džabest paket in imaš take kul mobitele za 1 euro: Samsung L700, Sagem Roxy ...meni se itak zdi, da je ful bolj fajn velik menjati mobitele, da se ne naveličamo!!!

Zame ni fora v kul GSM aparatu.
Sedaj imam 3 aparate (zaradi treh različnih številk) in sem se naveličala vse vlačiti za seboj! Zato končno želim telefon z dvema delujočima SIM karticama, ki bo RESNIČNO OK DELOVAL.
Kaj je to res tako težko narediti??

Megapixel@ hvala!!

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Malenkost.

Morda samo ideja... če ti je všeč aparat kot npr. SE W880, vzameš dva kosa (so relativno poceni in kvalitetni)
in jih nekako pritrdiš skupaj s hrbtišči. Zadeva ostane normalnih dimenzij, le SAR podatka ne smeš vedeti
shocked-1.gif

V tretjem (v bistvu drugem
cool-1.gif
) aparatu pa imaš vse dobrote, ki jih današnji aparati nudijo.

Sem se spomnil, kako sem leta '90 imel zlepljena dva okvirja nabojev v Kalašniku. To je bilo takrat IN
redface-1.gif

lp,
Mpix

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Motorola dela aparate za operaterja Wind in tukaj se pojavi tudi vprašanje zaklepa.
So pa bolj bogi aparati po specifikaciji...
crazy1.gif

Operaterji načeloma niso naklonjeni tovrstnim aparatom zaradi konkurence, saj s
takšnim aparatom ni problem uporabljati kvalitetnega operaterja in obenem varčevati
s klici preko poceni flat rate najcenejšega operaterja. Me je prav presenetila ponudba M@.

lp,
Mpix

zvezdana

Pripravnik
28. avg 2008
82
0
6
Potrebovala bi navigacijo za kolesarjenje. Od tu dalje pa sledi kar nekaj vprašanj:
- Ali navigacija na mobitelih deluje po istem principu kot na navigacijskih napravah kot je Garmin?
- Oziroma ali se navigacija na mobilniku ravna po mobilnem omrežju ali prav tako preko satelitov.
- Posledično pride seveda vprašanje kaj pa tam kjer ni mobitel signala?
- Če se navigacijo da enakovredno uporabljati z mobilonikom me zanima, katerega priporočate in ali se zraven dobijo še kaki posebni nosilci za na balnco?
- ali obstaja kak posebni zemljevid slovenskih kolesarskih poti?

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
zvezdana: potrebuješ sprejemnik GPS - bodisi je v telefonu, bodi ga nanj priklopiš. Iskanje lokacije sicer deluje tudi s pomočjo triangulacije (brez GPS), ampak je daleč od natančnosti GPS in ni primerno za vodenje.

Tudi pri zemljevidih imaš dve možnosti - bodisi se nalagajo sproti in potrebuješ podatkovni paket, bodisi imaš naložene na mobilniku. Slednja varianta je cenejša, če GPS uporablaš veliko, ampak zdaj ko imaš Itak Džabest ti bo morda tudi podatkovni paket dovolj.

Novi zmogljivejši telefoni imajo sprejemnike že vgrajene, eden prvih je bil N95 (tudi 8G in N96). Verjetno ne želiš imeti še ene naprave, zato raje poišči tak telefon (z vgrajenim sprejemnikom GPS). Na dražje Nokie tudi brez težav namestiš Garminovo programsko opremo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.972
113
1.) ne samo, da deluje kot garmin, ampak imaš lahko samega Garmina gor, ob pogoju, da kupiš telefon z operacijskim sistemom (symbian (cenejša in manjša varianta) ali windows mobile). če kupiš telefon brez OS, potem ti ostanejo le java aplikacije, kjer pa moraš prenašati karto - uporabljaš podatkovno povezavo, namesto da doma zastonj naložiš karte.
2., 3., 4.) rabiš telefon z vgrajenim GPS vmesnikom ali pa le-tega dokupiš, telefon pa mora podpirati bluetooth povezavo, da ju boš lahko povezala (vsi symbian in wm telefoni jo imajo). kar se nosilcev tiče pa ne vem. takrat gre navigacija preko satelitov, nič odvisno od mobilnega operaterja. kar se nosilca za balanco tiče pa ne vem, jaz imam telefon zadaj v žepu na dresu, pa pogledam kam in kako, če zalutam.
5.) tole pa ne vem točno, Garmin pa AdriaRoute delata OK

jaz imam GPS vmesnik pa Nokio 6120 za tole. poceni, pa ne zahteva veliko prostora.

Nazadnje urejeno:

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Naj dodam še to, da so v prejšnjih modelih Nokije vgrajeni slabši GPS sprejemniki, ki
porabijo tudi precej baterije. Recimo N95 na trekingu zmoti vsako večje drevo, deluje pa
največ 4, morda 5 ur. Sem raje uporabljal N95 z zunanjim GPS sprejemnikom. Enake
teževe sem imel na cesti, ko je zunanji GPS hitreje reagiral na spremembe poti in tudi
bolj natančno določal pozicijo.
Novejše Nokie (N85, 6210Navigator...) delujejo precej bolje.

Garmin ima vrisane vse poti. Zabavna je situacija v gozdu, ko iščeš pravo gozdno stezo
pa se iz aparata oglasi "tukaj zavijte levo"
hysterical-1.gif

lp,
Mpix

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
E71 je bomba, ce veliko pises..

Omnia ima WinMo in potrebujes za udobno delo stylus..

P1i je pa ze malo zastarel + nima ravno nek superduper UI..

Odvisno od potreb, jaz bi v tem primeru vzel E71.. WinMobile mi niti pod razno ne potegne..

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kateri mobilni telefon se splača vzeti pri simobilu za 1 evro.

Lahko je tudi orto u nulu, ta paket se mi dopade, ker ima 0 evrov sms in klice v druga omrežja pa po 0,1 evra.

Sicer obstaja v BTC-ju simobil, kjer so telefoni v delujočem stanju, si pogledaš, stestiraš in po potrebi nabaviš.

Ampak kateri je boljši telefon.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.