Po moje kmalu realnost tudi v Slo z 2/1 Gbit ali 2/2 Gbit paketi
Pri moji prijateljici na Prulah v Ljubljani so že več kot en mesec stalni izpadi, od nekaj minut do nekaj ur.To je res obup, izpadi kar naprej - evo spet! Ali je na državnem optičnem omrežju in najemnikih situacija kaj boljša? Pri Telemachu so izpadi lahko tudi po več ur tja do 3/4 dneva in se nihče ne sekira, kako je to mogoče?? Ko jih kličeš, trdijo da imajo vse prekinitve zabeležene, ko jim pišeš naj to odštejejo na računu, pa odgovor da oni te evidence ne vodijo. In menda je celo tako, da mora biti več kot 12 ur skupaj offline, da si upravičen do povračila. Leto 2022.
Pa menda ja nismo že tako daleč da primerjamo klinčevo gledanje TV in brskanje po internetu z osnovnimi potrebami za preživetje? Mimogrede, če ni štroma, tudi kabelska ne dela - mogoče ga ni pet vasi od tebe, pa glih tak ne dela.Za včerajšnji izpad, ki še kar ni odpravljen, so mi po telefonu dejali, da se ga bodo tehniki lotili kmalu. Menda ne delajo tako pozno zvečer. Točno pred tednom dni se je popolni mrk zgodil malo čez dve popoldne in tudi ni bilo storitev naslednji dan. Si predstavljate, kako bi to izgledalo, če bi se tako vedli na elektro ali vodovodnem omrežju?
Ali ima kdo pri Telemachu naročnino prek najema državne optike, kljub temu, da mu Telemach nudi tudi svoje bakreno omrežje?
Malo pretiravaš, oz. dramatiziraš. Kdor je poslovno odvisen od interneta si bo zagotovil back up variante - jaz ko mi 1X na mesec ven vrže ruter (ja naša krivda), pač preklopim na mobilni internet, dokler se ne spomnim, da je ruter treba resetirat.Glej, nekateri tudi poslovno sodelujejo preko interneta in je še kako pomemben. Drugače pa ja, zakaj ne, saj pošteno plačamo in jaz še nisem doživel, da bi pri kašnem izpadu potem imelo to odračunano pri položnici.
Pa si izpad prijavil in jim nato sporočil, da pričakuješ ustrezno odškodnino v obliki nižje naročnine? Jaz recimo sem in lahko Telemach tule samo pohvalim. Recimo lansko leto sem v dveh mesecih 5x zaznal izpad za par minut, vedno prijavil, ko so končno odpravili težavo (šlo je za šum v omrežju, katerega izvor je bilo očitno nemogoče ugotovit in so šli menjat vse omrežne komponente po vrsti - laičen opis) sem jim poslal email, da pričakujem kompenzacijo zaradi nedelovanja storitev in dobil sem 50% off pri mesečni naročnini za obdobje treh mesecev. Čisto korektno če mene vprašaš.jaz še nisem doživel, da bi pri kašnem izpadu potem imelo to odračunano pri položnici.