HDMI-CEC je super, jaz sem bil z delovanjem v kombinaciji AppleTV, Yamaha Receiver in Sony TV zadovoljen. Recimo dam streamat video iz telefona na Apple TV, pri čemer Apple TV preko CEC prižge receiver, receiver prižge TV, na TVju se prestavi na input, kjer je receiver in receiver prestavi na input kjer je Apple TV. Video se začne predvajat, vse lahko kontroliram z dalincem od TV, če spreminjam volume se le ta lepo spreminja na receiveru, če klikam druge stvari gre lepo na ATV, vse skupaj se tudi ugasne z enim klikom. Gre pa tudi v obratni smeri, recimo da z dalincem od ATV kontroliram volume na receiverju in v primeru, da dam ATV v sleep se lepo ugasne vse po vrsti. Je pa Apple TV tudi toliko pametn (ni del CEC), da v primeru da naprave ne podpirajo CEC, avtomatsko zazna tip priklopljene naprave in potem ukaze recimo za Volume, prižiganje/ugašanje TVja pošilja preko IRa, brez da bi karkoli nastavljal.
HDMI-CEC je načeloma deloval BP tudi na RaspberyPI z XBMC, tako da posebaj dalinca sploh nisem imel, in pa tudi kolikor sem testiral ATV in malino na na drugih televizorjih (Samsung in LG) ni bilo težav. Že za samo povezavo Receiver, TV je super, ker se vse avtomatsko prižiga/ugaša in preklopi na taprave inpute, po mojih izkušnjah malo bolj sigurno kot z univerzalnimi dalinci.
Vsekakor bi bilo super, če bi boxi od operaterjev podpirali tudi CEC, je pa po drugi strani res, da imaš na trgu nebroj televizij, vsaka ima svojo impelentacijo CEC, potem dodaš v ta mix še razna hišna kina in receiverje in imaš lahko kup potencialnih problemov. Že pri receiverjih je včasih baje problem v kombinaciji dolečene televizije in receiverja. Ampak nekje je treba začeti, če ne dela čisto na vsaki možni kombinaciji (in se to pač pove), je še vedno bolje, kot da opcije sploh ni.