Telemach!!!

2. okt 2007
3.795
2.280
113
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
porta 80 ne morejo zapreti
smile-1.gif
Lahko uporabiš tudi DNS: 193.77.33.18 ali pa 193.2.64.45

https://dns.siel.si/

Žalostno da če doma furaš svojo domeno in imaš strežnik da nisi pobrskal za čim takšnim

zakaj ne bi mogli zapreti port 80 za vhodni promet, saj za izhodnega je še vedno lahko.... tudi zdaj je port 53 zaprt samo za vhodni promet, za izhodni pa je odprt, drugače ne bi sedaj sporočila pisal.....

ja primarni DNSrežnik je bil doma, sekundarni pa drugje,.... ne bom pa razlagal filozofije DNS-a...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Caki mal, a to resno? Telesmeh blokira ingress na portu 53? To na staticnem IPju?

Nazadnje urejeno:
2. okt 2007
3.795
2.280
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Caki mal, a to resno? Telesmeh blokira ingress na portu 53? To na staticnem IPju?

točno tako, začeli so blokirat (kao zaradi varnosti) ingress promet na port 53, in to brez obvestila...

2. okt 2007
3.795
2.280
113

saj imamo vsi statiko, čeprav je DHCP, se IP naslov ne menjuje-je statičen.... razen, če bi moral kje zaprositi za "pravi" statični IP naslov, samo tega niti v ponudbi nisem videl?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ok, vse jasno... Ne, nimas statike... Poklici na telemach pa zaprosi za staticni ip...

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Pravi statični IP, kot ga tule imenujete, za fizične osebe ni možen.

Sicer pa ima vsak naročnik statičnega, a se lahko zgodi, da se ob kakšnih večjih urejanjih zamenja.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Citat:
Uporabnik 5m4x0r pravi:
Sprejemnik je Cisco 4682, modem je Cisco EPC3212,router je pa TP-Link TL-WR1043ND,...
mah obupno je uglavnem... nimaš kaj velik delat na internetu, morš skos refreshat stvari,.. bolše da mi nezapaše kakšna online igra.. attempt to reconnect 3/4 časa,..

še screenshot od pinga kakšne strani.
http://shrani.najdi.si/?a/WK/2Vvp43z1/brez-naslova.png

Razlik med obema Ciscotoma v delovanju praktično ni. Če imaš težave, je vsekakor potrebna preverba s strani tehnične pomoči in kasneje tudi tehnika, če bo potrebno.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Pravi statični IP, kot ga tule imenujete, za fizične osebe ni možen.

Sicer pa ima vsak naročnik statičnega, a se lahko zgodi, da se ob kakšnih večjih urejanjih zamenja.
Zakaj pa leta 2014 staticni ip ni mozen? Ostali operaterji to nudijo brez tezav....

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Hm, pri Elektru Turnšek je bil možen tudi za fizične osebe. Se je tole v Celju sedaj spremenilo?!

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Vedno ko folk sliši DHCP si misli, da se gre za dinamični IP. V bistvu DHCP dodeli statični IP in to je to. Pač odvisno od konfiguracije.,DHCPja. Mene to čisto nič ne moti, ker imam od začetka skoz isti IP, 3 lete na ET in sedaj na TM. Pa tudi če bi se mi 1 na leto spremenil mi je čisto vseeno.
Edino, kar pogrešam je IPv6. Pred leti je bil tak pomp da bo zmanjkalo IPV4 naslovov. Kje je zdaj tisti "pametni" zavod, ko je tak forsiral IPv6 ?

Nazadnje urejeno:
2. okt 2007
3.795
2.280
113

Tudi jaz bi z veseljem uporabljal/testiral že na IPv6 native..... saj zdaj lahko uporabljam razne tunnelbrokerje (npr.HE) za test...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Vedno ko folk sliši DHCP si misli, da se gre za dinamični IP. V bistvu DHCP dodeli statični IP in to je to. Pač odvisno od konfiguracije.,DHCPja. Mene to čisto nič ne moti, ker imam od začetka skoz isti IP, 3 lete na ET in sedaj na TM. Pa tudi če bi se mi 1 na leto spremenil mi je čisto vseeno.
Edino, kar pogrešam je IPv6. Pred leti je bil tak pomp da bo zmanjkalo IPV4 naslovov. Kje je zdaj tisti "pametni" zavod, ko je tak forsiral IPv6 ?
Ce je tebi cisto vseeno to se ne pomeni da je vsem. In ne dhcp ne nastavlja staticnega ipja. Lahko nastavlja isti ip cez casovno obdobje, vendar je se vedno vsa moc konfiguracije na strani providerja... Tako da, prosim, ne siri neumnosti... Zakaj pa pogresas ipv6? Kaj bi ti omogocil ipv6 kar ti trenutni ipv4 ne?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ne vem kaka je razlika, če bi mogel vpisati ročno ip/snm/gt, katere ti sedaj dodeli DHCP Zakaj IPv6 ?
Zakaj IPv6 ? Ker je v tem prihodnost. Sam kot sistemc se že skor dnevno srečujem z strežniki iz tujine, ki dopuščajo samo IPV6 povezavo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Ne vem kaka je razlika, če bi mogel vpisati ročno ip/snm/gt, katere ti sedaj dodeli DHCP Zakaj IPv6 ?
Zakaj IPv6 ? Ker je v tem prihodnost. Sam kot sistemc se že skor dnevno srečujem z strežniki iz tujine, ki dopuščajo samo IPV6 povezavo.
Lol
smile-1.gif
bogi tist katermu, ti sisteme rihtas. No pa da slismo, kateri servisi tecejo ja ipv6 only? Do ipv6 je se dolgaaaaaaaaa pot, najprej more zmanjkat ripeu adres, pol bi blo fajn ce bi telkoti postimal infrstrukturo itd itd

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tule te moram popraviti... Statični IP pri privatnih uporabnikih pomeni ponavadi samo rezervacijo IP na DHCPju glede na tvoje up. ime.
Pri poslovnih uporabnikih (kjer je zadeva dražja) pa potem dobiš vsaj 2 zaporedna statična IPja (subnet), povezovalni segment, usmerjanje... Tega pri domačih uporabnikih ni. Če narediš trace route na en tak statičen IP uporabnika bo zadnji odgovor še zmeraj v stilu bsn...., razen če urediš še PTR zapis.