no, jaz imam podobno razmerje, ampak zgolj zato, ker mi torrent klient teče na malini noč in dan. če bi torrent poganjal samo preko računalnika, bi bilo razmerje bistveno nižje. tvoje razmišljanje o ustreznosti paketov pa je malo čudno, glede na to, da isti operater na optiki ponuja simetrične pakete. mogoče so pa uporabniki optike druge sorte kot kablaši?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Imam 786kbps, še to je preveč. Pašnik pa ima tak ratio, tako da ne se bat za mene: Ratio: 1.723 UL: 11.58 TB DL: 6.72 TB
Drugače pa samo povem, kako razmišljajo operaterji, saj pa je logično, da so paketi takšni, kot ustrezajo večini folka.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne vem sicer, kaj 99% navadnih uporabnikov telemacha počne na internetu, ampak stvari, kot so domači oblačni in ostali strežniki, video pogovori, pomoč na daljavo in ostale stvari (da ne omenjam vzdrževanje ugodnega razmerja na pašnikih) so vsekakor hvaležne za visok UL. ne pravim, da bi si želel čisto simetričen paket, ampak trenutno razmerje 8:1 mi pa tudi ni všeč.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Osebno ne vidim razloga, zakaj bi nek navaden uporabnik, kar jih 99% pri telemachu je, potreboval simetričen prenos?
no, da ne bom samo šimfal, za tretjo podražitev v zadnjih petih letih ni kriv telemach, ampak država. pohvalno, da so vsaj nekaj ponudili v zameno.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Imam 786kbps, še to je preveč. Pašnik pa ima tak ratio, tako da ne se bat za mene: Ratio: 1.723 UL: 11.58 TB DL: 6.72 TB
Drugače pa samo povem, kako razmišljajo operaterji, saj pa je logično, da so paketi takšni, kot ustrezajo večini folka.