Telekom Slovenij

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
BRO in ponudba na njem ima en kup omejitev. Nekaterim verjetno niti niso pomembne ali ključne. Morda niti ne poznajo "ozadja". V teoriji je T-2 mogoč povsod. Ne gre prek BRO HD. Ne gre preko multicast, da si prilagodiš kakovost stremov z uporaba alternativnih predvajalnikov, (izbira mpeg1 ali mpeg4 ... T-2 sploh nima mini HD kar je na bakru že v osnovi problem...
Skratka večina na bakru je zaenkrat skoraj obsojena na Telekom. Ko premečeš zadeve ostane logična izbira. Žal je taka SLO realnost. Omrežje so dali v najem, na njem pa omejitve oz. alternativa nima ponuditi nič razen morda nižje cene, če se izide.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Moje mnenje je, da bi morali Telekom razdelit na dva dela. Eno je fizično omrežje, ta del bi MORAL ostati državen. Potem bi se lahko šli tega, da je interes države, da se cela Slovenija pokrije z optiko in bi se tudi lahko to izvedlo. Drugi del pa bi prodali in bi vsi ponudniki na tem omrežju ponujali storitev in se šli konkurence. Ampak neeee.... Pri nas bomo raje v en blok v mestu vlekli eno, drugo in tretjo optiko, ki se na koncu nobenemu nebo splačala. Manjši kraji pa ne dobijo nič. Lep primer je T-2. Zapufani do daske zaradi izgradnje svojega omrežja. Samo zato, da lahko nekako konkurirajo Telekomu.

Pa še primer iz mojega kraja, ki samo podkrepi moje razmišljanje. Manjši kraj, o optiki nisem niti sanjal. Sicer je bakreno omrežje porihtano tako, da nisem dosti prikrajšan. Lani smo imeli gradbena dela po celem kraju. Kopalo se je do vsake hiše, letos se bo tudi do blokov. Ker se bo kopalo v vsakem primeru smo se obrnili na ponudnike, če bi kdo položil optiko. In naš nacionalni operater je prišel pogledat zadevo in ugotovil, da jim ni v interesu položiti kabel. Še dobro, da se vsaj Telemachu splača. Bom pa tja dal svoj denar...

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Trenutno država nima denarja, da bi gradila omrežje. V današnjih cajtih pač ne bi laufalo...
Je pa res, da je to v interesu telekomovi konkurenci.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Lani so dali za omrežje čez 100 milijonov, letos bodo pa tudi. Tako da tako revni pa spet niso. Pa kar nekaj km optike so položli, letos bodo pa tud...

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
TS v letošnjem letu načrtuje za 107 mio € naložb, v letu 2014 so zgradila 56 FTTN central in 6.500 novih FTTH priključnih točk.

Tako da, nekaj se dela, lahko pa bi se mnogo več. Predvsem pa se pozna, da so vmes cca 3 leta (v času krize) precej mirovali kar se tiče nadgradenj, predvsem FTTH.

Vir: http://www.blog.uporabnastran....th-prikljuckov/

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Prav tako niso bili zanemarljivi stroški odpravljanja posledic lanskega žledoloma
tongue-1.gif

So se pa pravilno odločili in zasilno poflikali bakreno omrežje ter na obstoječih trasah zračno povlekli optiko do hiš
aplauz.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Ja eni oz. večina druge možnosti nima kot Telekom Slovenije... Nevem kje ti živiš da te situacije ne poznaš v Sloveniji
wink-1.gif

Ne vem sicer kje ti živiš, ampak tisti, ki ima v Sloveniji možnost Telekoma, ima tudi možnost T-2 in Amis
wink-1.gif
...

Tole ne drzi cisto... Sicer ja... moznost je... Vendar je problem v tem, da ne nudijo toliko kot TS. Vsaj pri meni je tako, da imam preko TS najvisjo hitrost okoli 10/1... T-2 mi garantira zgolj 4/384... Amis pa sploh nisem spraseval...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Ja, pol si pa predaleč za kakšno bolj spodobno hitrost.
Jaz imam do centrale cca 400-450 metrov in se mi modem na T2 postavi cca 80/50.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Kilometer + zračne linije od centrale je preceja daleč. To, kar pa ima @krimec pa se že lahko smatra kot FTTN, ki gre tja do 100 Mbps. Prav gradnja FTTN-jev (to je centrala v naselju) je rešitev, da bo možno dobiti višjo hitrost.

Nazadnje urejeno:

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Zamenjal optiko iz 20/20 na 50/20 zadeva pa ne gre čez 30 Mbps.... Ima kdo podobne izkušnje?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Mislim da kar se bakra tiče vseeno telekom gladko zmaga...
Več kot dva kilometra od centrale.

http://www.speedtest.net/my-result/4251998755

Dvomim da trenutno kdo ponudi več.

lp

Lej - nebom kritiziral ampak - kdo lahko izbira najboljšo linijo v kablu
grims-1.gif

Vsekakor pa moram pohvaliti njihov KC - v soboto okrog 23,45 (malo do pol noči) mi je dop.... kockanje pri taščici in sem jih poklical.
Po parih sekundah se mi oglasi tehnik (stisnu nekaj ala TV storitve) in sem mu na brzino razložil, da naj zniža profil, ker kocka za pop... ker je linija od žledu še vedno na tleh in ni druge pomoči - nekaj By the book je (moral)pojamrati in še danes dela OK .

Moram pa se na stara leta vpisati vsaj na fax, da bom lahko taščici razložil časovni zamik oziroma zavrti ponovno
uf-1.gif

Na konkurenci so otroci skapirali v enemu dnevu vse funkcije in tipke
grims-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Moram pa se na stara leta vpisati vsaj na fax, da bom lahko taščici razložil časovni zamik oziroma zavrti ponovno
uf-1.gif

Na konkurenci so otroci skapirali v enemu dnevu vse funkcije in tipke
grims-1.gif

Če slučajno ne veš, rumena tipka je bližnjica za Ogled nazaj, potem pa samo z levo/desno izbere oddajo, ki jo želi gledati in pritisne play.