Telekom Slovenij

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:
Uporabnik Uporabna_Stran pravi:
Znan je še en, ne tako zelo razveseljujoč podatek. Hitrost 1Gbps/20Mbps (TopTrio 1G) je na voljo zgolj v Ljubljani, Kranju, Domžalah, Grosuplju, Slovenj Gradcu, Mariboru (Tezno), Novi Gorici, Novem mestu in Izoli. Le kakšno FTTH omrežje so gradili?

http://bit.ly/1mfmcEX

"Ljubljani" ...
rolleyes-1.gif
Sredi Črnuč nimamo optike. Ko je T-2 nehal z gradnjo optike, je tudi Telekom ustavil svojo gradnjo ... Tako,da bahanje s tako pavšalnimi podatki, kot je navajanje celotnih mest je sila zavajujoče.

Sej ni mišljeno celo mesto, pač tam, kjer so zgradili (vsaj tako sklepam). Ker npr. pri Mariboru so označili samo Tezno.

@geronimo cena za tak paket bi morala biti max 120€. Potem pa nanj lahko obesijo popust. Predvsem pa je ta paket preobsežen. Če bi zmanjšali tisto telefonijo na pol in dali vn Eksplozivni bi bi bilo precej bolje. Sicer pa morajo čim prej ponuditi nadgradnjo hitrosti pri obsoječih paketih tako na VDSL kot FTTH. Škodil pa nebi niti dvig osnovnih hitrosti.

p.s. V ZDA je regulator rekel, da vse kar je pod 4Mbps ni širokopasovni internet. Razmšljajo celo o tem, da bi mejo postavili na 10 mbps.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.423
113
1Gbps/20Mbps? Za kaj bi bilo to sploh uporabno?

Vsaj znotraj lastnega omrežja bi lahko dovolili večji upload, za delo od doma naprimer.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Telekom je oktobra napovedal nekaj sprememb/novosti:
*Pošta SiOL od 1.11.2014 naprej z 1GB brezplačnega prostora namesto 100MB http://bit.ly/1BD4BZ1
*CineStar premiere 1, CineStar premiere 2 ter Arte so novi programi v Siol TV shemi http://bit.ly/1tm6c0W

CineStar premiere 1 in 2 sta brezplačna do 15.12.14 (kasneje bosta del plačljive opcije), Arte pa je bil vključen v osnovno/mini programsko shemo.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Imam vprašanje, na Pošti siol imam elektronski naslov. Zanima me, če ga lahko obdržim, če grem na Amis? In če ga lahko, je kje napisan postopek.
Hvala

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Možnost dokupa dodatnega poštnega predala
Nudimo vam možnost zakupa dodatnega poštnega predala. Pri tem prejmete svoje uporabniško ime in geslo, s katerim pa ne morete dostopati do interneta.

Cena dodatnega poštnega predala je 2,29 €/mesec.
Klik

Pokliči na Telekom, ali v centru uredi zakup predala. Jaz sem ob menjavi širokopasovnega ponudnika napravil točno to, kar nameravaš ti.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Možnost dokupa dodatnega poštnega predala
Nudimo vam možnost zakupa dodatnega poštnega predala. Pri tem prejmete svoje uporabniško ime in geslo, s katerim pa ne morete dostopati do interneta.

Cena dodatnega poštnega predala je 2,29 €/mesec.
Klik

Pokliči na Telekom, ali v centru uredi zakup predala. Jaz sem ob menjavi širokopasovnega ponudnika napravil točno to, kar nameravaš ti.

Ampak ce je to edina stvar, ki bo ostala ne telekomu, imas samo delo in stroske s poloznico. Ce imas koga, ki bo se ostal na telekomu, napisi prosnjo (vlogo) za prenos email naslova tja, on pa mora spet napisati en papir, da ta mail sprejme...

Druga moznost je pa ta, da si odpres mail drugje (Google, outlook) in obvestis vse, da se selis. Tvoj mail na siolu gre po izkljucitvi v blokado in ga kasneje lahko spet aktiviras (ne more ga vzeti ali poustvariti nekdo drug)

Jernej

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
404
3
18
Ljubljana
www.69performance.si
Ena varjanta je, da si narediš urni paket, ni naročnine, ni pogodbe, dostop do interneta se plača le koliko se koristi z modemom klicni dostop. Ker na interent ne boš šel nikoli z modemom na navadno klicno linijo, nimaš nobenih stroškov.

Jaz imam tako še en star account na urni paket izpred 15 let odprt in mi email lepo dela, pa nobenih stroškov. Kot sem sam razumel pred leti ko so bili še stari modemi aktualni, plača dostop do interneta lastnik številke, preko katere si se s svojim accountom povezal.

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/internet/dostop-do-interneta/klicni-internet

Glede cenika, ki je spodaj naveden, 1,53 eur na mesec, pomoje plačaš to, če greš na klicni internet in še po porabi. Če ne greš na net, ne plačaš nič. Vsaj jaz nič ne plačujem. Preveri uglavnem.

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
404
3
18
Ljubljana
www.69performance.si
Malo sem še raziskal in našel tole od telekoma :

smo januarja spremenili pogoje Urnega paketa klicnega interneta, katerega nadaljnja uporaba je možna le ob naročilu storitve Poštni predal.

tako da mogoče ne gre več zastonj, ker pogojujejo naročilo poštnega predala...

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Imam eno vprašanje glede nadgranje telekomovega omrežja, zanima me na področju Rogaške Slatine????
A mi ve mogoče kdo več povedati kako je s temi PODCENTRALAMI
sprasujem se.gif

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Telekom Slovenije je danes predstavil 5 novih TopTrio paketov (TopTrio Penzion, TopTrio A, TopTrio B, TopTrio C in TopTrio D). Stari so še v uporabi, le naročiti jih ni več mogoče. Cene so tam tam, le pri TopTrio C (bivši TopTrio Mega HD) je cenejši. V večini paketov so tudi dvignili hitrosti. (obstoječi uporabniki na žalost ostajajo na teh hitrostih, ki jih že imajo).

Več: http://www.blog.uporabnastran....c-in-toptrio-d/

Poleg zvišanih hitrosti je novost tudi brezplačna najemnina za BOX S komunikator, tako kot je to bilo v Amio časih. Paketa C in D pa imata brezplačno najemnino za 2 komunikatorja.

Več: http://www.blog.uporabnastran....ekom-slovenije/

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Prvi komunikator je vključen v paketu, za drugi in tretji se dodatno mesečno plačuje 2,90 EUR.
Paket C in D vsebujeta dva komunikatorja

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Top Trio C na bakru sedaj omogoča ogled 4 mini HD ali 2 polnih HD (prek PC ali KODI variant) kjer linija to pusti. Verjetno VDSL še vedno vklaplajo vsem, ki naročijo 5 MB UL? Nisem pa gledal, če so možne nadgradnje hitrosti in kakšne so cene tega priviligeja ali je na bakru 30 MB največ kar se da dobiti.

100€ na fibru za polni paket pa tudi ni nek prehud denar, če se zadevo uporablja. Drugo je koliko populacije ima fiber. Če sem prav prebral oz. si zapomnil je bilo v lanskem letu zgrajenih vsega nekaj 1000 FTTH priključkov.
Je bilo treba denar metat iz levega v desni žep državi za naravna dejstva (LTE frekvence).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
aha sem mal ven odkar je oranžni fiber pri nas...
na bakru VDSL2b pri TS pa več kot 18 pri nas ni šlo

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Osnovna hitrost bo sedaj do 10/1 na adsl oz. do 10/2 na vdsl
max na adsl bo do 20/1, na vdsl do 40/10, na ftth 100/40 oz. 1000/20

Novi programi v shemah
Discovery ID Xtra (Mini, Standard in Mega HD)
TV 1000 (Standard in Mega HD
Viasat History (Mega HD)
FLN (Mega HD)

Cena na ftth se izenači s ceno na bakru

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Na VDSL oz. bolje rečeno VDSL2 max ostaja 40/20 Mbps, ki ga ponujajo od 12.11.2013. Torej je že skrajni čas, da se dvigne max hitrost na VDSL2 tehnologiji, ker v tujini so že pri 100Mbps (seveda v navezavi s FTTN).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Osnovna hitrost bo sedaj do 10/1 na adsl oz. do 10/2 na vdsl
max na adsl bo do 20/1, na vdsl do 40/10, na ftth 100/40 oz. 1000/20

Novi programi v shemah
Discovery ID Xtra (Mini, Standard in Mega HD)
TV 1000 (Standard in Mega HD
Viasat History (Mega HD)
FLN (Mega HD)

Cena na ftth se izenači s ceno na bakru

O takih hitrostih nekateri lahko le sanjamo... In to v neposredni okolici Ljubljane... Pri meni redimo pri uploadu ne gre niti do 1 mbps...
frown-1.gif
... Download pa ravno nekaj cez 10 mbps...