Telekom Neo

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Jaz imam Xiaomi Mi TV box S, mi čisto zadostuje, dela bp.
Sem pa nabavil adapter za LAN, preko Wifi včasih ponagaja.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Zanima me ali je možno NEO Box čisto izklopiti, tako da ne gori napis NEO (standby) razen drugače kot izklop iz elektrike, če je kakšna varianta preko daljinca.....

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Zanima me ali je možno NEO Box čisto izklopiti, tako da ne gori napis NEO (standby) razen drugače kot izklop iz elektrike, če je kakšna varianta preko daljinca.....
Če te moti svetloba, lahko le nastaviš na nižjo vrednost (25%, 50%, 75%). Če pa je preveč moteče, zalepi gor košček črnega izolirnega traka čez celi napis ali pa delno. Popolni izklop pa razen prekinitve napajanja ni možen. Razen če na napajalni kabel namestiš stikalo.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Če te moti svetloba, lahko le nastaviš na nižjo vrednost (25%, 50%, 75%). Če pa je preveč moteče, zalepi gor košček črnega izolirnega traka čez celi napis ali pa delno. Popolni izklop pa razen prekinitve napajanja ni možen. Razen če na napajalni kabel namestiš stikalo.
Ne moti me svetloba, moti pa me, da se zadnje čase (kakšne 3 tedne) NEO box vklopi sam od sebe ponoči, pa sem že izklopil CEC funkcijo pa ni nič bolje, isto se dogaja tudi z drugim NEO boxom neodvisno od prvega, tudi ta ima CEC funkcijo izklopljeno. Prej se to ni dogajalo. En NEO box imam na stikalu drugega pa prek Power Linea TP Link. Tehnična pomoč Telekoma nima ideje oziroma predlaga naj preklopim iz stikala direktno na modem.

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Tudi sam opažam, da se NEO box zadnje dni vklaplja sam od sebe....v dveh sobah (kjer se TV ne gleda pogosto)sem izključil stikalo na podaljšku, le v dnevni sobi tako gre energija v prazno.. Koliko sploh porabi ta reč (W/h) ?

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Ne moti me svetloba, moti pa me, da se zadnje čase (kakšne 3 tedne) NEO box vklopi sam od sebe ponoči, pa sem že izklopil CEC funkcijo pa ni nič bolje, isto se dogaja tudi z drugim NEO boxom neodvisno od prvega, tudi ta ima CEC funkcijo izklopljeno. Prej se to ni dogajalo. En NEO box imam na stikalu drugega pa prek Power Linea TP Link. Tehnična pomoč Telekoma nima ideje oziroma predlaga naj preklopim iz stikala direktno na modem.
Meni se je nekaj časa nazaj (kakšni dve leti) to dogajalo, če je prišlo do izpada električne energije. Ko je elektrika prišla, se je televizor prižgal. Mislim pa, da je bila vmes zamenjana oprema, ne spomnim se točno, kdaj se je to nehalo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetno se to dogaja zaradi trenutnih prekinitev elektrike. Tudi zame je bil misterij, zakaj se mi ena od pametnih žarnic ponoči sama prižiga. Potem sem pa le našel, da sem imel v nastavitvah vključeno, naj se prižge po povrnitvi elektrike.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.225
2.550
113
Torej brez boxov NE moreš gledati TV-ja od recimo TELEKOMA. A1 ponuca aplikacijo v določenih TV-jih. Še kdo?
Kaj pa je potem prednost drugega a'la Xiaomi Mi TV box S?

maxhh

Zelenc'
21. jan 2021
9
5
3
Tudi sam opažam, da se NEO box zadnje dni vklaplja sam od sebe....v dveh sobah (kjer se TV ne gleda pogosto)sem izključil stikalo na podaljšku, le v dnevni sobi tako gre energija v prazno.. Koliko sploh porabi ta reč (W/h) ?
To se tudi meni občasno zgodi. Pa ne zmanjka elektrike.
Sicer se pa ta NEO Box sploh ne da ugasniti. Očitno se izklopi samo video izhod, ker vidim, da je še vedno aktiven na omrežju, čeprav je "ugasnjen".
Še bol neumno pa je, da porabi "ugasnjen" več elektrike, kot drugi primerljivi box-i prižgani.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Aktiven je zaradi Wifi dostopne točke

Dostopna točka WiFi​

NEO Smartbox je postal tudi dostopna točka WiFi. Razširite svoje omrežje po celem stanovanju in si tako zagotovite zanesljiv internet.

maxhh

Zelenc'
21. jan 2021
9
5
3
Jaz sem tudi danes opazil, da je "vklopljen" zjutraj, oz. lučka gori.
Čeprav dejansko ni TV prometa, ampak samo lučka gori.
Ampak kot sem že rekel, je tako vedno vklopljen. Ta lučka je pa kot kaže bol kozmetična.
Če se prav spomnim porabi NEO v delovanju nekje 5.3W, ko je "izklopljen" pa mislim da nekje 4.5-4.6W.
Drugi TV Boxi porabijo med delovanjem nekje do 3W.
Recimo Mi TV Stick Android TV 4K z dodatnim Ethernet adapterjem porabi nekje 2.3W med delovanjem.
Ko se ugasne je pa dejansko ugasnjen in je poraba 0W, oz. mislim da je bilo 0.1W.