Telekom Neo

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Neo lite aplikacija za Android tv box je identična tisti na fizičnem Neo boxu.
Na Samsung tv pa je precej okrnjena. Ne vem kako je na drugih tv (Lg, Hisense......).
Jaz gledam preko Xiomi Mi Box S, ki je čisti Android Tv.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Ja. Vse skupaj 1.5 EUR/mesec. Pa zakaj bi moral kar plačevati, saj ti dajejo priključek TRIO in ni nikjer zapisano, da imaš samo eno televizijo. Če ti dajo neo box, ga veselo računajo kot najem boxa (ne televizije), pri aplikaciji pa tega ni. Seveda pa obstaja možnost, da bodo šli po poti T-2 in še kakšnega, če se bo povečalo število neo tv lite naročnin. Ampak takrat bodo spet dali obvestilo za javnost in povedali, kako s težkim srcem so primorani v takšen korak :bonk:

Jernej

Ja, tole pa skoraj ne verjamem, sem se tudi jaz pozanimal pri Telekomu in so mi rekli 1 licenca 1x1,5 EUR/mesec (1 TV), 2 licenci 2x1,5 EUR/mesec (2 TV.ja). Res pa je da sem se to pozanimal kar nekaj časa nazaj.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Ja, tole pa skoraj ne verjamem, sem se tudi jaz pozanimal pri Telekomu in so mi rekli 1 licenca 1x1,5 EUR/mesec (1 TV), 2 licenci 2x1,5 EUR/mesec (2 TV.ja). Res pa je da sem se to pozanimal kar nekaj časa nazaj.
Vprašaj še enkrat. Mož ima NEO C, plača dodatno 4 evre za še en komunikator (ker prvega ni vrnil, ga moram spomniti na to), 1x 1.5EUR za TV lite in to je to. Jaz sem mu pa nametal v objekte 6 android televizij, ki očitno delujejo vse naenkrat ali vsaka zase

Jernej

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Ja ne bom nič spraševal, bom kar vklopil preko neta, pa da vidim, če pa temu ne bo tako pa itak lahko odjavim. Sicer pa imam tudi jaz NEO C paket in 2 Neo box-a.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Naj bi šlo vklopit neo lite, da naložiš app na tv in, ko ga zaženeš ti napiše številko. To potem vpišeš na neo.io/aktivacija ( moraš biti logiran v svoj račun). Meni je sicer napisalo, da na moj račun ne morem aktivirati. Poklical na pomoč in bojo oni aktivirali.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Naj bi šlo vklopit neo lite, da naložiš app na tv in, ko ga zaženeš ti napiše številko. To potem vpišeš na neo.io/aktivacija ( moraš biti logiran v svoj račun). Meni je sicer napisalo, da na moj račun ne morem aktivirati. Poklical na pomoč in bojo oni aktivirali.
Saj to ti govorim. Mislim da brez klica na 080 ne moreš kar aktivirati. MORAŠ poklicati, torej med vikendom ne rešiš ničesar.

Jernej

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Kolikor mi je rekel na liniji bi moralo delati oziroma, da je pravi postopek za aktivacijo. Lahk, da to vsakmu povejo in da nobenemu ne dela.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Najprej moraš v Moj Telekom aplikaciji aktivirati dodatno storitev Neo tv light, potem pa vpis kode na Neo.io.
Ne rabiš klicati na 080......

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
In kje aktiviraš v Moj Telekom aplikaciji. Sem preveril vse pa nisem našel. In tudi na pomoči mi niso nič kaj omenili.
Lahko greš preko tega:
Samo tukaj ko daš naroči vrže naprej v spremembo paketa in dokler ne izberem vsaj ene dodatne opcije me ne pusti naprej in sem potem zadevo zaključil.

Ko ste prej govorili za koliko tv-jev je treba plačevati, Sem pa šel gledat opombe in tam piše:

Aplikacija NEO TV Lite je aplikacija za pametne televizorje, ki jo lahko naročijo naročniki interneta in IP-televizije, ki imajo vsaj en NEO Smartbox. Aplikacija omogoča spremljanje TV- in radijskih programov, vsebin na zahtevo, snemanje in ogled nazaj do 7 dni na največ 5 različnih napravah (v kvoto 5 se zraven pametnih televizorjev štejejo tudi mobiteli in tablice, kjer naročniki uporabljajo mobilno aplikacijo NEO).

Tako, da možno da res za 1,5€ lahko spremljaš na 5 tvjih. Oziorma na 6 ker imaš zraven še en box.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Moj Telekom - Razmerje: Fiksni priklop - TV in zabava - Programske opcije - NEO TV Lite
Lahko pa to opcijo aktiviraš tudi v samem NEO boxu, v nastavitvah pod razdelkom Račun.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Opcija NEO TV Lite direktno na Boxu:

KAKO NAROČIM PROGRAMSKO OPCIJO NA NEO SMARTBOXU?

Za naročilo programske opcije (npr. HBO, Minimax+, Pickbox in druge) prek NEO Smartboxa v meniju Moj TV (daljši pritisk tipke s simbolom hiške) izberite ikono za Nastavitve (ikona s simbolom zobnika). V Nastavitvah se pomaknite na sklop Račun. Tukaj je na voljo nekaj podatkov o vašem naročniškem paketu, spodaj pa so navedene vse programske opcije, ki so vam na voljo za naročilo.

Programsko opcijo naročite tako, da se pomaknete na izbrano opcijo, kliknete gumb Naročite zdaj (za x €/mesečno). Vmesnik zahteva še vpis PIN-kode. Po vnosu pravilne PIN-kode se na zaslonu izpiše obvestilo Nakup v teku. Ko je nakup opravljen, so vsebine naročene opcije že na voljo za ogled.

Nakup opcije je možen tudi prek vsebine, ki jo najdete v priporočilih ali med »Najbolj gledanimi«. S klikom na vsebino lahko pregledate podrobnosti posamezne vsebine. S klikom na gumb »Naroči« boste preusmerjeni na stran za nakup/naročilo izbrane opcije.

• Všeč mi je
Reactions: Schime

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Hvala za info. Sam bom sedaj kar počakal, da mi vklopijo.
Je pa tako, da sem gledal kako to aktivirati pa tole kar si nalimal nisem nikjer našel.

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
216
10
18
No, meni je včeraj TV ponudil nadgradnjo Vidaa na verzijo 6 in sedaj lahko instaliram aplikacijo NEO lite.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Ko enkrat aktiviraš opcijo potem veljajo tele omejitve:
Opombe:
Aplikacija NEO TV Lite je aplikacija za pametne televizorje, ki jo lahko naročijo naročniki interneta in IP-televizije, ki imajo vsaj en NEO Smartbox. Aplikacija omogoča spremljanje TV- in radijskih programov, vsebin na zahtevo, snemanje in ogled nazaj do 7 dni na največ 5 različnih napravah (v kvoto 5 se zraven pametnih televizorjev štejejo tudi mobiteli in tablice, kjer naročniki uporabljajo mobilno aplikacijo NEO).

Če greš na Neo.io - Računi - Seznam naprav, tam vidiš koliko naprav je aktivnih, lahko jih brišeš in dodaš nove - do 5 naenkrat.