Tekmovanje v varčni vožnji

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Pongo pravi:
po mojih izračunih bi bila moja povprečna poraba 4,9 l/100 km
cheer.gif

jih boš dokazal na testu
evil.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
(sicer pa je podobno 'srečanje' že bilo tule na alterju pred dobrim letom..žal ne vem kako je bilo z udeležbo, rezultatov pa se tudi ni javno objavilo (zakaj ne vem)...tako da je bilo pa ni bilo).

Iz tega ni bilo nič. Smo se pa menili na mobisux-u. Na začetku en kup pogumnih dizlov na koncu prišli dve pijavki. Jaz z 1.8T in Der Alte s še VEČJO pijavko. On mislim, da je takrat šel po začrtani trasi, jaz sem se odpeljal nazaj domov, ker se mi je zdelo brezveze, ker ni bilo dizlašov in z njihovo 5l manjso porabo na 100km
grin1.gif

Vincent dobra trasa, bi še sam eno podal. Jo napišem kasneje. Je pa podobna, samo v Tolminu zavijemo levo namesto desno. Nažalost nimam več 1.8T, boste dobil po pički pa s skoraj 20let staro gajbo
aplauz.gif

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Tudi meni je vedno zanimivo slišat, koliko avto pokuri na 100 km
evil.gif

Zanimivo je ko stari clioti 1,2 in pa corse 1,4 kurijo po 9 l/100 km
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
aha...v tem je bila fora
smile-1.gif
...sem zgolj mislil da jih je bilo nekaj pa rezultatov niso hoteli objaviti.

(v tolminu levo.....kam pa potem naprej?)

pongo..zment se bo treba kdaj...sicer pa....treba bi bilo najti najprej par udeležencev...potem pa zgolj uskladiti dan, uro...ter seveda določiti traso, ter neka okvirna pravila.

sicer pa...sponzorji?....za kaj...za 10 litrov nafte?
evil.gif

Jaz sem takoj za...samo ali bom res prišel...je pa druga (pa ne zaradi mene
evil.gif
). deca.press

Je pa res da se stvar lahko odpelje v dokaj kratkem času...po moje kake 4 ure, s kakim postankom na kavici.

Kaj rečemo...kako soboto dopoldne...tam že okoli 10-ih?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, dobro si to napisal.
Hebat ga, traktoristi sparamo in vrc skozi okno nafte za toliko km za brez veze no go.
grin1.gif

Aja, je pa tale trasa po moje precej boljsa kot tista.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.126
113
Mislim, da lahko nekateri z veliko vpisanimi kilometri na poraba.com ali kje drugje kar stojimo na svojih izjavah, brez da bi kaj dokazovali. Sploh pa da bi se vozil kar v tri krasne čez neke prelaze, da bi drugim pokazal, koliko malo mi kuri??? A ste normalni?
jezen.gif

grin1.gif

Posebna nagrada pripada pacientu, ki bi svoje vpise v evidence ponarejal, da bi dokazoval nižjo porabo
stupid-1.gif

Tale model (pa ni edini) so pa primerki posebnežev: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/117123.html

Kapo dol, rožice pa na haubo
nahrung002.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Če je teb dokazovanje, da maš večjega prov. Meni bi bil en izlet prijetno s koristnim, brez da bi se s čim obremenjeval
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Levo proti Novi Gorici od tukaj pa Dornberg - Štanjel - Dutovlje - Sežana. Tukaj naredi mtl eno stojnico in gremo naprej proti Divači, kjer se odločimo a gremo po stari ali po AC do Portoroža. Nazaj pa prosto po prešesnu. Še najraje do Postojne po magistralni in potem na AC. Midva z mojo gajbo si nisva ravno prijatelja z AC.
grin1.gif

Prva trasa je odlična, vem zakaj mtl, ma mi ni ravno v tem času da bi lazli v kake hribe. Če naletimo na sneg potem jaz tam ostanem skor sigurno 2h. Bi blo lepše it, v kako stopinjo toplejše kraje.

Whatever

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
aha...čez štanjel...tam je lepa trasa (in okolica) ..saj v prvo sem najprej mislil predlagat da bi šli do sežane, potem pa čez Štanjel...samo se mi je naprej zaštrikalo (ne poznam toliko krajev)...ker tam sihitro čez mejo.

pa saj ni fora take vožnje v dokazovanju.....naredi se en krog....poraba bo pa bolj kot zanimivost. Iatk na takih vožnjah dosegaš porabo, ki je ob običjani vožnji (in cijazenju) bolj utopija kot realnost.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
pa saj ni fora take vožnje v dokazovanju.....naredi se en krog....poraba bo pa bolj kot zanimivost. Iatk na takih vožnjah dosegaš porabo, ki je ob običjani vožnji (in cijazenju) bolj utopija kot realnost.

Hočeš povedat, da vse ostalo je pa 30km/h nad omejitvijo. Jej jej jej. Stardec dej malo posreduj
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.126
113
Ne prepoznaš sarkazma... Ovinke o katerih se pregovarjate tako ali tako na pamet poznam...

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Če je teb dokazovanje, da maš večjega prov. Meni bi bil en izlet prijetno s koristnim, brez da bi se s čim obremenjeval
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Levo proti Novi Gorici od tukaj pa Dornberg - Štanjel - Dutovlje - Sežana. Tukaj naredi mtl eno stojnico in gremo naprej proti Divači, kjer se odločimo a gremo po stari ali po AC do Portoroža. Nazaj pa prosto po prešesnu. Še najraje do Postojne po magistralni in potem na AC. Midva z mojo gajbo si nisva ravno prijatelja z AC.
grin1.gif

Prva trasa je odlična, vem zakaj mtl, ma mi ni ravno v tem času da bi lazli v kake hribe. Če naletimo na sneg potem jaz tam ostanem skor sigurno 2h. Bi blo lepše it, v kako stopinjo toplejše kraje.

Whatever

Pomoje bi bila tekma na AC daleč najbolj optimalna rešitev...
Bencinski servisi in njihova parkirišča so dovolj veliki za vso karavano.
Povr usega bi lahko vsak brez večjih problemov fural svoj najbolj optimalen temo
aplauz.gif

Za izhodišče bi imeli eno počivališče med Celjem in LJ obrat nekje med Postojno in Kopro... nekje kjer se da elegantno obrnit...
Končali bi lahko ali pred LJ ali nekje na smeri CE / MB...

cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
In k rezultatu (porabljeno gorivo v €, manj je seveda bolje) se na koncu doda še časovna razlika (recimo preračunana v € na podlagi SLO povprečne plače) ...

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In k rezultatu (porabljeno gorivo v €, manj je seveda bolje) se na koncu doda še časovna razlika (recimo preračunana v € na podlagi SLO povprečne plače) ...
In končni rezultat bo filozofska razprava namesto preprostega rezultata X,X l/100km kar je bistvo takšnega tekmovanja...